Τα τελευταία γραπτά μηνύματα πριν χαθούν τα ίχνη του Γερμανού

Ποιος ήταν ο απροσδόκητος παράγοντας που ανέτρεψε τα δεδομένα για τον αγνοούμενο Γερμανό;

Πολλά είναι τα ερωτηματικά για την εξαφάνιση του 53χρονου Γερμανού που αγνοείται από την Παρασκευή, ενώ ξεκίνησε με σκοπό να εξερευνήσει το Καμαραϊκό σπήλαιο. Ο 53χρονος δικηγόρος είναι λάτρης της Κρήτης και σταθερός επισκέπτης της εδώ και χρόνια, τόσο ο ίδιος όσο και μέλη της οικογένειάς του που έχουν και σπίτι στο νησί.

Ο αγνοούμενος Γερμανός δεν είναι “πρωτάρης” στις εξορμήσεις στη Φύση, γνωρίζει και αγαπάει το κρητικό τοπίο και μάλιστα φέρεται να είχε εκφράσει την επιθυμία να αποκτήσει κι ο ίδιος ένα σπίτι, μια “βάση” στο νησί που τόσο αγαπάει.

Οι έρευνες συνεχίζονται, χωρίς ωστόσο να έχουν προκύψει ενθαρρυντικά στοιχεία. Ήδη οι Αρχές είναι σε επαφή με τη γερμανική πρεσβεία ενώ αναμένεται να έρθει στην Κρήτη και κάποιος συγγενής του αγνοούμενου από τη Γερμανία, προκειμένου να παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις.

Για τις έρευνες έχουν επιστρατευθεί drones, εκπαιδευμένα σκυλιά, εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού, ενώ και βοσκοί είναι σε ετοιμότητα για τα πιο ορεινά σημεία που γνωρίζουν. Μετά τις έρευνες με drone, αστυνομικοί του Α.Τ. Φαιστού μαζί με εθελοντές άρχισαν να ερευνούν από εδάφους σπιθαμή προς σπιθαμή, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να εντοπίσουν κάποιο ίχνος του άνδρα. Ως εκ τούτου, κανένας δεν ξέρει αν τελικά κατάφερε να ανέβει ως το σπήλαιο ή όχι.


Λάτρης της Κρήτης, των πεζοποριών και των εξορμήσεων ο 53χρονος Γερμανός

Τα τελευταία γραπτά μηνύματα που έστειλε

Εν τω μεταξύ αυτό που δεν μπορεί να παραβλεφθεί είναι όσα περιγράφονται σε γραπτά μηνύματα που αντάλλαξε ο Γερμανός με πρόσωπα του περιβάλλοντός του, και στα οποία περιέγραψε μία δύσκολη πλην ελεγχόμενη κατάσταση. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Cretalive, ο 53χρονος “μιλώντας” με μηνύματα με φίλους του, ξημερώματα, λίγες ώρες πριν γίνει αντιληπτή η εξαφάνισή του, περιέγραφε ότι πράγματι είχε χαθεί και ότι ήταν λίγο δύσκολα τα πράγματα, αλλά πως σε λίγη ώρα θα ξημέρωνε και θα έπαιρνε το δρόμο της επιστροφής. Έδειχνε, δηλαδή, στα μηνύματα, ότι μπορούσε να διαχειριστεί την κατάσταση. Το τί μεσολάβησε και τί συνέβη, με αποτέλεσμα να … ανοίξει η γη και να τον καταπιεί είναι κι αυτό κάτι που βρίσκεται στο μικροσκόπιο των Αρχών, καθώς οδεύουμε προς την 4η νύχτα που ο 53χρονος αγνοείται,με το χρόνο να είναι ο αδιαμσφισβήτητος εχθρος, σε τέτοιες περιπτώσεις.