Θρίλερ στην Ιεράπετρα: Σταγόνες αίματος… «έδειξαν» δολοφονία πίσω από τον θάνατο καρκινοπαθή (vid)

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου καρκινοπαθούς στα Φέρμα - Στον εισαγγελέα

Μυστήριο καλύπτει τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού στα Φέρμα – Συνελήφθη 45χρονος με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας

Ένταλμα σύλληψης για έναν 45χρονο Σητειακής καταγωγής που διέμενε στην Ιεράπετρα, εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία, καθώς μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα που διεξήγαγε αυτεπάγγελτα  το Τμήμα Ασφάλειας Ιεράπετρας και η Διεύθυνση Οργανωμένου Εγκλήματος Ηρακλείου, βρέθηκαν ενδείξεις εμπλοκής του,  στην υπόθεση του θανάτου ενός 65χρονου Γερμανού φίλου του, ο οποίος βρέθηκε νεκρός το πρωί της Κυριακής 7 Απριλίου  στο διαμέρισμα που ενοικίαζε τα τελευταία 5 χρόνια στο λιμανάκι των Φέρμων Αγίου Ιωάννου Ιεράπετρας.

Ο 65χρονος Γερμανός φιλέλληνας αγαπούσε την Κρήτη και την Ιεράπετρα και είχε επιλέξει να ζήσει τα τελευταία χρόνια της ζωής του στα Φέρμα

Ο 65χρονος Γερμανός φιλέλληνας αγαπούσε την Κρήτη και την Ιεράπετρα και είχε επιλέξει να ζήσει τα τελευταία χρόνια της ζωής του στα Φέρμα, δίνοντας καθημερινά τη μάχη με τους πόνους που τον βασάνιζαν ως καρκινοπαθής τελικού σταδίου.

Τα τελευταία χρόνια ζώντας με την αρρώστια ο 65χρονος, είχε εξασφαλίσει τη φροντίδα μιας κοπέλας που διατηρεί με την οικογένεια της ταβέρνα πολύ κοντά στο σπίτι του. Εκείνη του πήγαινε καθημερινά μαγειρεμένο φαγητό και φρόντιζε για τα φάρμακα και τις παυσίπονες ενέσεις του.

Το χρονικό

Το πρωί της Κυριακής 7 Απριλίου μπαίνοντας στο σπίτι του 65χρονου τον βρήκε νεκρό και κάλεσε αμέσως το Αστυνομικό Τμήμα Ιεράπετρας για να δηλώσει το συμβάν. Οι έμπειροι Αστυνομικοί που πήγαν αμέσως στο σπίτι του νεκρού, είδαν ότι στο πάτωμα υπήρχαν σταγόνες αίματος και σημάδια στο κεφάλι του, που θα μπορούσαν να έχουν  προκληθεί είτε από πτώση στο πάτωμα είτε από ανθρώπινο χέρι.

Την επόμενη ημέρα Δευτέρα 8 Απριλίου, έγινε η ταφή του 54χρονου στο κοιμητήριο του Αγίου Ιωάννου, χωρίς να παρίσταται κάποιος από την οικογένεια του. Στο μεταξύ είχε ενημερωθεί η Εισαγγελική Αρχή και δυο μέρες αργότερα με εισαγγελική εντολή έγινε η εκταφή και μεταφέρθηκε η σορός του για εργαστηριακό έλεγχο στην ιατροδικαστική υπηρεσία Ηρακλείου.

Στο μεταξύ είχαν ψάξει οι αστυνομικοί το υλικό από τα καταγραφικά των κυκλωμάτων παρακολούθησης της γειτονιάς και είχαν διαπιστώσει ότι την προηγούμενη ημέρα ένας άντρας με μάσκα γάντια κουκούλα και παράξενα ρούχα έχει μπεί στο διαμέρισμα του 65χρονου, ενώ είχαν  ερευνήσει και τις συνομιλίες του 45χρονου φίλου του Γερμανού καρκινοπαθή μετά από άρση του τηλεφωνικού  του απορρήτου.

Ο 45χρονος που κατηγορείται για ανθρωποκτονία κρατείται και αρνείται κάθε σχέση με το θάνατο του 65χρονου

Ο 45χρονος που κατηγορείται για ανθρωποκτονία κρατείται και αρνείται κάθε σχέση με το θάνατο του 65χρονου, ενώ θα παρουσιαστεί την Τρίτη το μεσημέρι ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα στα δικαστήρια της  Νεάπολης, με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία, όπου και θα μιλήσει για όλα όσα γνωρίζει συνοδευόμενος από τον συνήγορο υπεράσπισης του.

Φανερά αναστατωμένη η κ. Μαρία Φρονιμάκη, γειτόνισσα του 65χρονου Γερμανού καρκινοπαθή, αναφέρει στο neakriti.gr: «Γνωρίζω ότι έμενε στη γειτονιά μας τα τελευταία χρόνια , αλλά δεν κυκλοφορούσε πολύ έξω από το σπίτι. Ήταν από όσο γνωρίζω ένας καλός φιλήσυχος άνθρωπος που δεν είχε προηγούμενα με κανέναν . Ξέρω από τον βρήκαν νεκρό την περασμένη Κυριακή 7 Απριλίου και ότι τον έθαψαν στον Άγιο Ιωάννη την επόμενη μέρα. Σήμερα μάθαμε ότι βρέθηκαν ενδείξεις ανθρωποκτονίας και έχουμε όλοι μας εδώ στα Φέρμα ανησυχήσει πάρα πολύ. Γιατί αν τώρα είχαμε αυτό το συμβάν στη γειτονιά μας δεν ξέρουμε τι θα γίνει στη συνέχεια πιο δίπλα γιατί έχουμε εδώ και πολλά μικρά παιδιά . Πρώτη φορά πάντως ακούγεται ένα τέτοιο συμβάν ανθρωποκτονίας στην περιοχή μας. Κρίμα για τον άνθρωπο που έφυγε με αυτόν τον τρόπο».

Την ίδια ώρα ο κ. Βαγγέλη Ξυδιανός (κάτοικος των Φερμών αναφέρει: «Προσωπικά δεν τον γνώριζα τον 65χρονο. Άκουσα όμως από συγχωριανούς μου ότι βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμα όπου έμενε τα τελευταία χρόνια παλεύοντας με τον καρκίνο. Άκουσα επίσης ότι ήταν ένας πρόσχαρος χαμογελαστός άνθρωπος , που αγαπούσε τον τόπο μας. Τώρα πληροφορήθηκα ότι ερευνάται η περίπτωση να κρύβεται πίσω από αυτήν την υπόθεση το αδίκημα της  ανθρωποκτονίας και πέφτω από τα σύννεφα».

Δείτε το βίντεο: