Πολύ συχνά συμβαίνει να περνούν 2 και 3 μέρες από τη στιγμή που αγοράσατε το ψωμί κι έχει πια μπαγιατέψει.
Μπορεί μάλιστα να μην σκοπεύετε να φτιάξετε μπιφτέκια ή κεφτεδάκια. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι πετάτε το ψωμί.
Οι γιαγιάδες συνήθιζαν να λένε πως είναι «αμαρτία» και η αλήθεια είναι ότι είναι αμαρτία, αφού μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αλλού το μπαγιάτικο ψωμί, εκτός από συνταγές με κιμά. Μπορείτε για παράδειγμα να φτιάξετε κρουτόν.
Τι χρειάζεται να κάνετε:
Κόβετε το ψωμί σε φέτες και μετά σε μικρά τετραγωνάκια. Απλώνετε τα κομμάτια σε ένα ταψί, ραντίζοντάς τα με λίγο λάδι, σκορδόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ριγανι και τα ψήνετε.