Το πιο λαχταριστό κέικ για να απολαύσεις με τον καφέ ή το τσάι σου.
Αν λατρεύεις το άρωμα της κανέλας και θες να γεμίσεις το σπίτι με αυτή τη γλυκιά μυρωδιά, τότε αυτό το κέικ είναι για σένα. Μαλακό, αφράτο και γεμάτο γεύση, αυτό το κέικ με άρωμα κανέλας είναι ιδανικό για τον πρωινό σου καφέ ή για ένα απογευματινό κέρασμα που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.
Το καλύτερο; Είναι πανεύκολο να το φτιάξεις! Μέσα σε λίγα μόλις βήματα, θα έχεις έτοιμο ένα λαχταριστό κέικ που θα μοσχοβολάει κανέλα και θα σε γεμίσει γλύκα σε κάθε μπουκιά. Ετοιμάσου να απολαύσεις την τέλεια συνταγή που θα γίνει η αγαπημένη σου!
Η συνταγή είναι από τον food photographer και blogger, Σάκη Τόλικα aka @the_coook.
Θα χρειαστείς:
175 γρ. βούτυρο σε θερμ. δωματίου
75 γρ. ηλιέλαιο
150 γρ. λευκή και 150 γρ. καστανή ζάχαρη
4 αυγά
220 γρ. γάλα ανακατεμένο με 1 κ.σ χυμό λεμόνι ή ξίδι
400 γρ. αλεύρι γοχ
1,5 κ.γ μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ κανέλα
1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
Ελάχιστο αλάτι
Για την επικάλυψη:
30 γρ. λιωμένο βούτυρο
50 γρ. λευκή ζάχαρη ανακατεμένη με 1/2 κ.γ κανέλα
Εκτέλεση:
Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο, ηλιέλαιο και ζάχαρη για 5 λεπτά περίπου μέχρι μα αφρατέψει και να ασπρίσει το μείγμα. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και τη βανίλια και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ανακατεύουμε το αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, κανέλα, αλάτι και προσθέτουμε στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα εναλλάξ με το γάλα ξεκινώντας και τελειώνοντας με το αλεύρι. Χτυπάμε ίσα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και μεταφέρουμε σε φόρμα καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, 175 βαθμούς αντιστάσεις, για 50-55 λεπτά ελέγχοντας το ψήσιμο με οδοντογλυφίδα. Αφήνουμε για 10 λεπτά και ξεφορμάρουμε. Αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο, και πασπαλίζουμε παντού με την κανελοζάχαρη.