Το Κάμπινγκ Κάνει Καλό! Δείτε Γιατί Φέτος Καλό Είναι να Στήσετε Σκηνή!

Κάμπινγκ
Ο περισσότερος κόσμος που τολμάει να το δοκιμάσει το αγαπάει πολύ!

Το κάμπινγκ είναι ένα είδος διακοπών που είτε θα σας αρέσει και θα το λατρέψετε ή θα το σιχαθείτε. Ο περισσότερος κόσμος που τολμάει να το δοκιμάσει το αγαπάει πολύ, ενώ αυτοί που το απεχθάνονται είναι συνήθως άνθρωποι που δεν το έχουν δοκιμάσει.

Με την οικονομία να βρίσκεται σε δύσκολα μονοπάτια, το κάμπινγκ αποτελεί μια πολύ καλή λύση διακοπών καθώς είναι ό,τι πιο οικονομικό μπορείτε να βρείτε. Σίγουρα χρειάζεστε κάποιον εξοπλισμό αλλά ρωτώντας γνωστούς και φίλους μπορείτε σίγουρα να βολευτείτε με μια δανεική σκηνή και κάποια έξτρα αξεσουάρ κάμπινγκ. Ποια είναι όμως τα οφέλη του κάμπινγκ, πέρα από το οικονομικό;

Εκτός πρίζας Με τη δύσκολη καθημερινότητα, τις εκατοντάδες έννοιες, την οικογένεια που τα περιμένει όλα από εσάς, τις απαιτήσεις των φίλων, τις υποχρεώσεις, σίγουρα κάποιες φορές νιώθετε σαν να σας έχουν βάλει στην πρίζα και να τρέχετε διαρκώς. Πώς θα σας φαινόταν αν σας έλεγε κάποιος πως για μια εβδομάδα θα μπορούσατε να νιώσετε πως είναι να μην υπάρχει τίποτα στο μυαλό σας; Πώς είναι άραγε να είστε εκτός πρίζας για λίγες μέρες; Το κάμπινγκ σας προσφέρει αυτήν την πολυτέλεια γιατί σας απομονώνει από τις πολλές ανέσεις και σας φέρνει πίσω στη φύση. Επιπλέον έρευνες έχουν δείξει πως η τεχνολογία αυξάνει τις έννοιες και το άγχος. Οπότε πηγαίνοντας για κάμπινγκ θα γλυτώσετε και από όλα αυτά τα τεχνολογικά διαβολάκια που δεν σας αφήνουν σε ησυχία. (Μόνο μην κάνετε το λάθος να πάρετε μαζί σας tablet)

Στο κάμπινγκ δεν χρειάζεστε καθόλου την τεχνολογία. Μόνο καλή παρέα!

Καλύτερος ύπνος Έχετε πρόβλημα με τον ύπνο σας; Ίσως θα έπρεπε να δοκιμάσετε να κάνετε κάμπινγκ. Σύμφωνα με έρευνα που έγινε το 2013 από το Πανεπιστήμιο του Colorado, όσο πιο πολύ εναρμονίζεστε με τον ήλιο, τόσο πιο καλός είναι ο ύπνος για εσάς. Δηλαδή το να ξυπνάτε από τις ακτίνες του ήλιου και να κοιμάστε υπό το φως του φεγγαριού είναι ό,τι πιο φυσικό μπορείτε να κάνετε για να ενεργοποιήσετε έναν καλό ρυθμό ύπνου.

Επαφή με τη φύση Η επαφή με τη φύση μπορεί να γιατρέψει ένα σωρό ψυχολογικά προβληματα. Έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν αναφέρει πως ένα ολιγόλεπτο περπάτημα στη φύση μπορεί να μειώσει δραματικά τα συμπτώματα κατάθλιψης που συνήθως εντοπίζονται σε ανθρώπους που μένουν στις πόλεις. Έρευνα που πραγματοποιήθηκε και στο Πανεπιστήμιο του Stanford αποκάλυψε πως το κάμπινγκ αλλά και άλλες δραστηριότητες που γίνονται στη φύση βοηθάνε στη μείωση μιας ορμόνης που δημιουργεί τις αρνητικές σκέψεις που θα μπορούσαν δυνητικά να οδηγήσουν σε θέματα ψυχικής υγείας. Γι’αυτό πάρτε σκηνές και πηγαίντε για κάμπινγκ.

Υιοθετήστε τη συνήθεια να ξυπνάτε με το φως του ήλιου.

Η επαφή με τη φύση είναι το καλύτερο κομμάτι των διακοπών σε κάμπινγκ.

Μείωση ρυθμού ζωής Σε πολλές ταινίες βλέπουμε τους πρωταγωνιστές να χαζεύουν το φεγγάρι, τα αστέρια και γενικά τη φύση και αναρωτιόμαστε και εμείς πότε ήταν η τελευταία φορά που κάτσαμε για λίγα λεπτά να χαζέψουμε την πανσέληνο. Το κάμπινγκ είναι η τέλεια ευκαιρία για να ξεκινήσετε να μειώνετε τους ρυθμούς στην καθημερινότητά σας. Επίσης θα σας δώσει απίστευτη έμπνευση για να ξεκινήσετε καινούρια πράγματα. Δεν έχετε ακούσει πως τις εποχές των οικονομικών κρίσεων γεννιούνται οι πιο όμορφες και κερδοφόρες ιδέες;

Η επαφή με τη φύση είναι το καλύτερο πράγμα στις διακοπές σε κάμπινγκ.

Επιλέξτε το οργανωμένο κάμπινγκ γιατί το ελεύθερο είναι πολύ δυσκολότερο (καθώς και παράνομο).

Χάσιμο κιλών Οι διακοπές στη φύση πάντα ευνοούν το χάσιμο κιλών. Σκεφτείτε μόνο το στήσιμο της σκηνής, τη συνεχή κίνηση, τα καθημερινά μπάνια, όλα αυτά και πολλά άλλα θα σας βοηθήσουν να χάσετε πολύ περισσότερα κιλά από το να μένατε απλά σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου.


Κι αν έχετε κήπο, σκεφτείτε την ιδέα να κάνετε κάμπινγκ στον κήπο σας!!

Αποχή από κινητά Το ξέρουμε ότι σας ζητάμε πολλά αλλά δεν ξέρετε τι οφέλη θα είχατε αν μένατε μια εβδομάδα με απλή χρήση κινητού χωρίς ίντερνετ. Το να πάρετε ένα τηλέφωνο ή να στείλετε ένα μήνυμα δεν απαγορεύεται αλλά καλό θα ήταν να βάλετε ένα μέτρο στη συχνότητα που ελέγχετε το κινητό σας. Έρευνες έχουν δείξει πως οι άνθρωποι που τσεκάρουν συνέχεια το κινητό τους έχει αποδειχτεί ότι μπορεί να εμφανίσουν ψυχολογικά προβλήματα.

Κάνετε κάμπινγκ στον κήπο σας!!

Το κάμπινγκ είναι ένα είδος διακοπών που θα σας κάνει να σβήσετε για λίγο καιρό τις ‘μηχανές’ του μυαλού και να αναπνεύσετε και πάλι με όλη σας την ψυχή. Τα οφέλη του κάμπινγκ είναι αμέτρητα και ίσως θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε αν ο μόνος λόγος που το αποφεύγετε είναι οι κοινόχρηστες τουαλέτες και η ανέμελη ζωή χωρίς πολλές ανέσεις. Είναι τόσο μεγάλα τα θετικά που θα δείτε από αυτές τις διακοπές που θα αναρωτιέστε για ποιο λόγο δεν το κάνατε τόσα χρόνια.

Μπορείτε να βγάλετε selfies και με τις φωτογραφικές μηχανές. Τι τα θέλετε τα κινητά;

ΠΗΓΗ