ΤΟΚΙΟ: Ισχυρές βροχοπτώσεις πλήττουν τη βορειοανατολική Ιαπωνία-πλημμύρες, ζημιές σε γέφυρες στο Niigata, νομός Yamagata.

ΤΟΚΙΟ (Κιόντο) -- Ισχυρές βροχοπτώσεις έπληξαν περιοχές της βορειοανατολικής Ιαπωνίας από το βράδυ της Τετάρτης έως το πρωί της Πέμπτης, με τη μετεωρολογική υπηρεσία να εκδίδει τον υψηλότερο συναγερμό για βροχόπτωση για τον νομό Yamagata

ΤΟΚΙΟ — Ρεκόρ βροχοπτώσεων έπληξαν τους νομούς Αομόρι και Ακίτα της βόρειας Ιαπωνίας στις 3 Αυγούστου και η Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (JMA) έχει προειδοποιήσει τους ανθρώπους να είναι σε επιφυλακή από κατολισθήσεις και πλημμύρες.

Γραμμικές βροχοπτώσεις, οι οποίες προκαλούν τοπική βροχόπτωση, εμφανίστηκαν στην περιοχή Tsugaru του νομού Aomori στις 7:59 π.μ. και στις παράκτιες και εσωτερικές περιοχές του νομού Akita στις 8:29 π.μ. και στις 8:39 π.μ. αντίστοιχα, ανέφερε η JMA. Στις 1:10 μ.μ. στις 3 Αυγούστου, ο οργανισμός ανακοίνωσε ότι γραμμικές ζώνες βροχοπτώσεων είχαν αναπτυχθεί επίσης στην περιοχή Okitama του νομού Yamagata και στην περιοχή Kaetsu της γειτονικής Νομαρχίας Niigata, με αποτέλεσμα συγκεντρωμένη καταρρακτώδη βροχή που αύξησε τον κίνδυνο κατολισθήσεων και πλημμύρων. Η υπηρεσία προτρέπει τους ανθρώπους σε περιοχές που κινδυνεύουν, όπως κοντά σε γκρεμούς ή ποτάμια, να ακολουθούν τις πληροφορίες εκκένωσης που εκδίδονται από τις τοπικές αρχές.

Αξιωματούχοι της Ιαπωνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας και του Υπουργείου Γης, Υποδομών, Μεταφορών και Τουρισμού μιλούν σε συνέντευξη Τύπου μετά από προειδοποίηση ισχυρής βροχής που εκδόθηκε για την επαρχία Niigata, στην περιοχή Minato του Τόκιο στις 4 Αυγούστου 2022. (Mainichi/Ikuko Ando)

Σύμφωνα με την JMA, η πόλη Fukaura του νομού Aomori σημείωσε βροχόπτωση 91,5 χιλιοστών την περίοδο της μίας ώρας έως τις 7:26 π.μ. στις 3 Αυγούστου, ενώ η πόλη Happo της επαρχίας Akita κατέγραψε 72,5 χιλιοστά βροχής την τελευταία ώρα. έως 8:08 π.μ. — και οι δύο καταγραφές για τους δήμους.

Αυτή η εικόνα από τον ιστότοπο της Ιαπωνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας δείχνει σύννεφα βροχής πάνω από τους νομούς Yamagata, Niigata και Fukushima από τις 8 π.μ. στις 4 Αυγούστου 2022.

Γύρω στις 7:35 π.μ. στις 3 Αυγούστου, σημειώθηκε κατολίσθηση στην Εθνική Οδό Νο. 454 στην πόλη Kosaka της επαρχίας Akita και η αστυνομία έλαβε κλήση έκτακτης ανάγκης που ανέφερε ότι ένα μίνι φορτηγό ήταν θαμμένο και δεν μπορούσε να κινηθεί, σύμφωνα με την αστυνομία του Kazuno. Σταθμός στο νομό. Κατολίσθηση που επηρέασε ένα όχημα σημειώθηκε και στην Εθνική Οδό Νο. 103 της ίδιας πόλης. Και στις δύο περιπτώσεις οι οδηγοί κατάφεραν να διαφύγουν μόνοι τους και δεν τραυματίστηκαν. Σύμφωνα με την East Japan Railway Co., το τρένο Akita Shinkansen ανέστειλε τα δρομολόγια από το πρώτο τρένο της ημέρας.

Μια σιδηροδρομική γέφυρα που κατέρρευσε φαίνεται στη δυτική γραμμή JR Banetsu πάνω από τον ποταμό Nigori στην Κιτακάτα, στην επαρχία Φουκουσίμα, το πρωί της 4ης Αυγούστου 2022. (Mainichi/Tatsuro Tamaki)

Εν τω μεταξύ, οι επιβάτες δεν μπόρεσαν να χρησιμοποιήσουν τον σταθμό Okutsugaru-Imabetsu στον νομό Aomori μετά τις πλημμύρες στη γύρω περιοχή. Οι υπηρεσίες Hokkaido Shinkansen λειτουργούν ως συνήθως, σύμφωνα με την Hokkaido Railway Co.

Από τις 10 το πρωί της 3ης Αυγούστου, κατολισθήσεις σημειώθηκαν σε τουλάχιστον τέσσερις τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένων των πόλεων Sotogahama και Imabetsu, αλλά δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί, σύμφωνα με το αστυνομικό τμήμα Sotogahama στην επαρχία Aomori.

Μια έκθεση JMA είχε δείξει ότι το μέτωπο του καιρού κινούνταν αργά προς τα νότια, ενώ ένα σύστημα χαμηλής ατμοσφαιρικής πίεσης αναμενόταν να περάσει πάνω από την περιοχή Tohoku της βορειοανατολικής Ιαπωνίας μέχρι το βράδυ της 3ης Αυγούστου. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες είναι εξαιρετικά ασταθείς και η μέγιστη πρόβλεψη βροχοπτώσεων Το 24ωρο έως τις 6 π.μ. στις 4 Αυγούστου είναι 180 mm στην πλευρά της Θάλασσας της Ιαπωνίας της περιοχής Τοχόκου και 150 mm στην πλευρά του Ειρηνικού.

(Ιαπωνικό πρωτότυπο από Kazuhiro Toyama, Tokyo City News Department και Tsuyoshi Goto, Digital News Center)