Τρομοκρατημένοι και εξαντλημένοι, χιλιάδες Παλαιστίνιοι εγκαταλείπουν τη Ράφα

 Τα παιδιά στη Ράφα «στα όρια της επιβίωσης»: ΟΗΕ Οι ισραηλινές επιθέσεις στην ανατολική πλευρά της Ράφα δεν έχουν σταματημό – Δεκάδες τραυματίες και ζημιές σε κτίρια

  • Το συνεχές κλείσιμο της συνοριακής διέλευσης της Ράφα από το Ισραήλ «πνίγει την είσοδο σωτήριας βοήθειας στη Γάζα», λέει το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τον Συντονισμό Ανθρωπιστικών Υποθέσεων.
  • Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν λέει ότι δεν θα προμηθεύσει επιθετικά όπλα που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το Ισραήλ για να εξαπολύσει μια ολοκληρωτική επίθεση στη Ράφα στα πιο σκληρά δημόσια σχόλια μέχρι τώρα σχετικά με την ευρέως καταδικασμένη στρατιωτική επιχείρηση.
  • «Άμαχοι έχουν σκοτωθεί στη Γάζα ως συνέπεια αυτών των βομβών και άλλων τρόπων με τους οποίους καταφεύγουν στα κέντρα πληθυσμού», είπε ο Μπάιντεν σε συνέντευξή του.
  • Δεκάδες χιλιάδες εκτοπισμένοι, τρομοκρατημένοι και εξουθενωμένοι Παλαιστίνιοι έχουν μαζέψει τα υπάρχοντά τους και εγκατέλειψαν τη Ράφα καθώς το Ισραήλ βομβαρδίζει την ανατολική περιοχή της υπερπλήρης πόλης.
  • Τουλάχιστον 34.844 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 78.404 τραυματίστηκαν στις ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου. Ο αριθμός των νεκρών στο Ισραήλ από τις επιθέσεις της Χαμάς της 7ης Οκτωβρίου ανέρχεται σε 1.139 με δεκάδες ανθρώπους να κρατούνται ακόμη αιχμάλωτοι.

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι δεν θα προμηθεύσει όπλα στο Ισραήλ που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για μια ολοκληρωτική επίθεση στη Ράφα. Επιπλέον παραδέχτηκε ότι «άμαχοι έχουν σκοτωθεί εξαιτίας αυτών των βομβών…» μιλώντας για τις βόμβες που στέλνουν οι ΗΠΑ στο Ισραήλ.

Δεκάδες χιλιάδες εκτοπισμένοι, τρομοκρατημένοι και εξαντλημένοι Παλαιστίνιοι μαζεύουν τα υπάρχοντά τους και εγκαταλείπουν τη Ράφα, καθώς οι μάχες μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ εντείνονται στην ανατολική πλευρά της πόλης.

Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν λέει ότι η Χαμάς και το Ισραήλ δεν απέχουν πολύ μεταξύ τους όσον αφορά την κατάπαυση του πυρός και «θα πρέπει να κάνουν ό,τι μπορούν για να καταλήξουν σε συμφωνία».

Δείτε live:

Ισραηλινή αεροπορική επίθεση έπληξε ένα άλλο σπίτι στην ανατολική Ράφα

Η αεροπορική επιδρομή είχε στόχο ένα σπίτι στη γειτονιά al-Jnaina της Rafah, αναφέρουν οι συνάδελφοί μας στο Al Jazeera Arabic.

Ταυτόχρονα, οι βομβαρδισμοί πυροβολικού συνεχίστηκαν σε όλες τις ανατολικές περιοχές της Ράφα, με ένα δημοτικό κτίριο μεταξύ αυτών που χτυπήθηκαν.

Δεν έγινε αμέσως σαφές εάν οι τελευταίες επιθέσεις προκάλεσαν θύματα.

Θα σας φέρουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτές τις επιθέσεις καθώς προκύψουν.

Η Ράφα αποδεκατίζεται, δεν υπάρχει πουθενά αλλού να πάει. Τα ισραηλινά τανκς πυροβολούν τώρα 1,7 εκατομμύρια αμάχους παγιδευμένους σε σκηνές στη Ράφα. Μια σφαγή συμβαίνει στη Ράφα αυτή τη στιγμή και ο κόσμος σιωπά.