Τσουκνίδα και μέλι ανακουφίζουν από τις αλλεργίες- Δες ποιες άλλες τροφές σε βοηθούν

Οι εποχικές αλλεργίες δεν είναι καθόλου διασκεδαστικές, αλλά οι ειδικοί λένε ότι υπάρχουν συγκεκριμένες τροφές μπορεί να έχουν αντίκτυπο στην καταπράυνση των εποχιακών αλλεργιών.

Οι εποχικές αλλεργίες δεν είναι καθόλου διασκεδαστικές, αλλά οι ειδικοί λένε ότι υπάρχουν συγκεκριμένες τροφές μπορεί να έχουν αντίκτυπο στην καταπράυνση των εποχιακών αλλεργιών.

Υπάρχουν ορισμένα λειτουργικά τρόφιμα και βότανα που μπορούν να βοηθήσουν στην παροχή φυσικής ανακούφισης χωρίς ανεπιθύμητες παρενέργειες για πολλούς πάσχοντες από εποχιακές αλλεργίες λέει η Jenna Volpe, εγγεγραμμένη διαιτολόγος-διατροφολόγος (RDN) του WholeisticLiving.com, συμφώνα με τις διαπιστώσεις της αν και θεώρει ότι χρειάζονται περισσότερες έρευνες. Σημείωσε αυτές τις έξι τροφές που μπορεί να σε βοηθήσουν στις εποχικές αλλεργίες και φρόντισε να τις προμηθευτείς αν δεν τις έχεις ήδη στα ντουλάπια σου. 

  1. Λαχανικά που έχουν βιταμίνη C, όπως τα λαχανάκια Βρυξελλών

Αν αισθάνεσαι συμπτώματα από αλλεργίες, δοκίμασε να φας μερικά λαχανάκια Βρυξελλών ή να τα προσθέσεις στο δείπνο ως συνοδευτικό πιάτο. «Η βιταμίνη C είναι ένα υδατοδιαλυτό μικροθρεπτικό συστατικό που βρίσκεται σε πολλά λαχανικά. Μπορεί να διαδραματίσει διάφορους σημαντικούς ρόλους στον οργανισμό, όπως η καταπολέμηση των αλλεργιών, καθώς βοηθά στη ρύθμιση των φυσικών φλεγμονωδών αντιδράσεων του σώματος», δήλωσε η Katie E. Golden, MD, ιατρική συντάκτρια στο GoodRx (GoodRX.com).

λαχανικά
  1.  Φύλλα τσουκνίδας

Μπορείς να προμηθευτείς αυτό το ισχυρό φυτό από το τοπικό κατάστημα υγιεινής διατροφής, αλλά φρόντισε να συμβουλευτείς το γιατρό σας πριν ενσωματώσετε τα φύλλα τσουκνίδας στη διατροφή σου. «Τα φύλλα τσουκνίδας ως τσάι, βάμμα ή κάψουλες έχει βρεθεί σε κλινικές μελέτες ότι παρέχουν φυσική ανακούφιση σε πολλούς ανθρώπους με αλλεργική ρινίτιδα», δήλωσε ο Volpe. Ο Volpe συνιστά να απολαμβάνεις αφεψήματα τσαγιού από αποξηραμένα φύλλα τσουκνίδας συνδυάζοντας ένα κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη τσουκνίδα σε χύμα φύλλα σε ένα φλιτζάνι νερό και αφήνοντας το να μουλιάσει για τουλάχιστον 15-20 λεπτά. Επειδή τα βότανα μπορούν να προκαλέσουν παρενέργειες και να αλληλεπιδράσουν με άλλα βότανα, συμπληρώματα ή φάρμακα. Για τους λόγους αυτούς, θα πρέπει να λαμβάνετε τα βότανα με προσοχή, υπό την επίβλεψη ενός γιατρού.

κομμενα πορτοκαλια
  1. Φρούτα που έχουν βιταμίνη C, όπως τα πορτοκάλια

Εκτός από τα πορτοκάλια, μην παραβλέπεις και άλλα εσπεριδοειδή όπως οι κλημεντίνες ή το γκρέιπφρουτ. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά φρούτα που περιέχουν βιταμίνη C, η οποία είναι γνωστό ότι υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα.

  1. Μέλι

Η Volpe δήλωσε ότι είναι οπαδός του ακατέργαστου μελιού για τα υποτιθέμενα οφέλη του για την υγεία, μερικά από τα οποία μπορεί να αποδειχθούν χρήσιμα για τα εποχικά συμπτώματα αλλεργίας. «Ορισμένες μελέτες υποδεικνύουν ότι η κατανάλωση τοπικού ακατέργαστου μελιού ή ακατέργαστου μελιού manuka καθημερινά σε ορισμένες ποσότητες μπορεί να βοηθήσει στην παροχή φυσικής ανακούφισης από τις αλλεργίες για όσους πάσχουν από εποχιακές αλλεργίες», είπε.  

Το ακατέργαστο μέλι περιέχει υψηλά επίπεδα πρόπολης, ένα συστατικό που έχει βρεθεί ότι έχει πολλές ιδιότητες που προάγουν την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της αναστολής των μαστοκυττάρων (το είδος των ανοσοποιητικών κυττάρων που εμπλέκονται στις αλλεργικές αντιδράσεις).

  1. Κέιλ

Δεδομένου ότι είναι μια  υπερτροφή, ίσως θα πρέπει να ενσωματώσεις το πλούσιο σε κερκετίνη λάχανο στις σπιτικές σας συνταγές έτσι κι αλλιώς. Αν και δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο τρόφιμο που έχει αποδειχθεί 100% ότι βοηθάει στις αλλεργίες, πολλά λαχανικά είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά που είναι γνωστό ότι έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και έτσι, μπορεί να είναι χρήσιμα. 

Διάβασε επίσης:

7 τροφές που μπορείς να τρως άφοβα αν έχεις διατροφικές αλλεργίες

Αν είσαι αλλεργική στη σοκολάτα σου έχουμε την κατάλληλη εναλλακτική. Εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως έχουν τροφικές αλλεργίες ή μπορεί να παρουσιάσουν στην ζωή τους, όπως για παράδειγμα αλλεργία στο σκόρδο που εμφανίζεται σε μεγαλύτερη. Δες το σαν ένα DIY hack μας και για μερικά έξυπνα ψώνια μπορούν να σε βοηθήσουν να αποφύγεις τις πιο συνηθισμένες αιτίες όταν είσαι οικοδεσπότης, ή όταν ετοιμάζεις σχολικά γεύματα ή έχεις να διαχειριστείς μια δική σου αλλεργία.

1.Αυγά 

Για το περιστασιακό υποκατάστατο του αυγού στη ζαχαροπλαστική, χρησιμοποιήστε ένα «αυγό» λιναριού. Ανακάτεψε μια κουταλιά της σούπας αλεσμένο λιναρόσπορο με μόλις τρεις κουταλιές της σούπας νερό. Άφησε το να δράσει για 15 λεπτά και, στη συνέχεια, πρόσθεσε το στη συνταγή σας. Οι σπόροι θα εξαφανιστούν ουσιαστικά στο τελικό προϊόν. Αν ψήνεις τακτικά, προμηθεύσου μια σκόνη που αποτελείται κυρίως από άμυλο πατάτας και αλεύρι ταπιόκας. Και για παρασκευές με αυγό, όπως φριτάτες και ομελέτες, επιλέξτε ένα φυτικό υποκατάστατο αυγού, φτιαγμένο από φασόλια mung που καταφέρνει και μιμείται εκπληκτικά καλά τη γεύση και την υφή των χτυπημένων αυγών.