Βίντεο: Πώς ένας άνθρωπος μπορεί να γίνει εγκληματίας για ασήμαντη αιτία – Σκότωσε εν ψυχρώ τον γείτονα και τον θετό γιο του

Ενοχλήθηκε από την δυνατή μουσική

Τα τελευταία χρόνια έχει εμφανιστεί ένα ανησυχητικό φαινόμενο στις μεγάλες πόλεις και όχι μόνο στις αμερικανικές και είναι πολίτες που παθαίνουν αμόκ για διάφορες αιτίες και απλώς σκοτώνουν όποιον βρουν μπροστά τους.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του 47χρονου Jason Pass, ο οποίος το περασμένο Οκτώβριο, σκότωσε εν ψυχρώ τον γείτονα του και τον θέτω γιο του πυροβολώντας τους πολλές φορές και η απεχθής αυτή πράξη καταγράφηκε σε κάμερα.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι δεν αρκέστηκε να τους πυροβολήσει αλλά στη συνέχεια τους έδωσε χαριστικές βολές στο κεφάλι!

Φυσικά η συνέχεια ήταν πολύ άσχημη και για αυτόν καθώς εντοπίστηκε από την αστυνομία της Νέας Υόρκης η οποία του ζήτησε να παραδοθεί και αυτός αρνήθηκε πυροβολώντας και κατά των αστυνομικών.

Στις ΗΠΑ είναι γνωστό ότι οι αστυνομικοί δεν δείχνουν ανοχή όταν τους πυροβολούν όπως «οφείλουν»… να κάνουν εδώ στην Ελλάδα και ανταπέδωσαν τους πυροβολισμούς με αποτέλεσμα ο Jason Pass να σκοτωθεί ακαριαία.

Το αμόκ έχει εξελιχθεί πλέον σε παγκόσμια επιδημία και αναμένεται στα επόμενα χρόνια η κατάσταση να γίνει ακόμα πιο σοβαρή.

Εδώ πρέπει να τονιστεί το γεγονός ότι η ευθύνη δεν ήταν μόνο του ένοπλου άνδρα αλλά και του γείτονα ο οποίος μπορούσε να του μιλήσει πολύ πιο ήρεμα και να κάνει αυτό που του ζητούσε να χαμηλώσει την ένταση της μουσικής.

Με λίγα λόγια για αυτά τα βαριά περιστατικά η ευθύνη είναι συνολική. Υπάρχει γενικό πρόβλημα μεταξύ των ανθρώπων που δεν μπορούν να καταφέρουν να μην περνούν τα όρια των συνανθρώπων τους.