WEF: «Εμείς είμαστε οι εκλεκτοί που θα σώσουμε τον πλανήτη»!

Πρωτοφανείς δηλώσεις από Τ.Κέρι: «Θα χρειαστούμε λεφτά, λεφτά, λεφτά»

Στην ετήσια συνάντηση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας, , ο ειδικός προεδρικός απεσταλμένος του Τζο Μπάιντεν για το κλίμα, Τζον Κέρι, προχώρησε σε παραληρηματικές δηλώσεις με τις οποίες χαρακτήρισε τον εαυτό του και κάποιους άλλους που τους αναφέρει ως «εμείς» (προφανώς εννοεί όσους ανήκουν στο κονκλάβιο του WEF) ως «τους εκλεκτούς που θα σώσουν τον πλανήτη»!

«Όταν σταματάς και το σκέφτεσαι (σ.σ. ότι ο πλανήτης αντιμετωπίζει μια κλιματική κατάσταση εκτάκτου ανάγκης), είναι πολύ ασυνήθιστο ότι εμείς -μια επιλεγμένη ομάδα ανθρώπων λόγω του ό,τι μας άγγιξε κάποια στιγμή στη ζωή μας- μπορούμε να καθίσουμε σε ένα δωμάτιο και να βρεθούμε μαζί και να μιλήσουμε πραγματικά για τη σωτηρία του πλανήτη», είπε αρχικά και σαν να μην έφτανε αυτό, πρόσθεσε: «Εννοώ, είναι σχεδόν εξωγήινο να σκέφτεσαι να ‘σώσεις τον πλανήτη’».

Ο Κέρι… συνεχάρη τον εαυτό του και σχολίασε ακόμα: «Αν το έλεγες αυτό στους περισσότερους ανθρώπους, οι περισσότεροι πιστεύουν ότι είσαι απλώς ένας τρελός αριστερός που αγκαλιάζει τα δέντρα, φιλελεύθερος … Αλλά πραγματικά, εδώ είμαστε».

Το WEF έχει αρχίσει να θυμίζει πλέον συνέδριο σούπερ κακών από ταινίες δράσεις τύπου James Bond.

O Κλάους Σβαμπ μοιάζει ενοχλητικά πολύ με τον Ερνστ Σταύρο Μπλόφελντ, τον νούμερο ένα της Spectre της οργάνωσης που θέλει να κατακτήσει τον πλανήτη.

Ακόμα και η φρασεολογία που χρησιμοποιούν έχει γίνει πολύ ανησυχητική.

Πάντως ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών χλευάστηκε έντονα για την απίστευτη δήλωσή του!

Ο Marc Morano του Climate Depot απάντησε: «Ο Κέρι και το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, τα Ηνωμένα Έθνη και ο Αλ Γκορ φαίνεται να πιστεύουν ότι είναι οι εκλεκτοί για να σώσουν τον πλανήτη. Όμως, ο Κέρι είπε στην πραγματικότητα κάτι με το οποίο μπορούμε να συμφωνήσουμε όλοι όταν σημείωσε, ‘οι περισσότεροι πιστεύουν ότι είσαι απλώς ένας τρελός αριστερός, φιλελεύθερος που αγκαλιάζει τα δέντρα’. Ναι, ο Κέρι έχει δίκιο, οι περισσότεροι άνθρωποι το πιστεύουν αυτό».

Ο κλινικός ψυχολόγος Τζόρνταν Πίτερσον αναρωτήθηκε στο Twitter ποιον ακριβώς ήταν έτοιμος να θυσιάσει ο ίδιος ο Κέρι για να «σώσει τον πλανήτη;»

Αλλά ο Κέρι «προφήτευσε» επίσης την καταστροφή του κλίματος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Νταβός, σύμφωνα με το CNBC και ζήτησε φυσικά λεφτά:

«Είμαι πεπεισμένος ότι θα φτάσουμε σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα, χωρίς εκπομπές άνθρακα – θα φτάσουμε εκεί γιατί πρέπει. Δεν είμαι πεπεισμένος ότι θα φτάσουμε εκεί εγκαίρως για να κάνουμε αυτό που είπαν οι επιστήμονες, το οποίο είναι να αποφύγουμε τις χειρότερες συνέπειες της κρίσης … Το μάθημα που πήρα τα τελευταία χρόνια και το έμαθα ως γραμματέας και το έμαθα έκτοτε … είναι λεφτά, λεφτά, λεφτά, λεφτά, λεφτά, λεφτά».

«Και, όπως ήταν αναμενόμενο, η διάσωση του πλανήτη απαιτεί πολλά χρήματα. Γιατί ο Κέρι είναι ένας ανιδιοτελής ιδεαλιστής που δεν επηρεάζεται από οικονομικά κίνητρα», σχολίασε ειρωνικά το thenewamerican.com.

«Πάντα ήξερα ότι ήταν εξωγήινοι», έγραψε αστειευόμενος στο Twitter ο συμπαρουσιαστής του Timcast, Luke Rudkowski.

Άλλοι, όπως ο συντηρητικός παρουσιαστής του ραδιοφώνου Vince Coglianese, συνέκριναν την εκδήλωση του Νταβός με μια σύνοδο κορυφής υπερ-κακών κινουμένων σχεδίων.