Ξύδι και λεμόνι στα ρούχα; Κι όμως, αυτό είναι το μυστικό για να αστράφτουν και να μοσχοβολάνε

Το να διατηρείτε τα λευκά ρούχα ολόλευκα μετά από κάθε πλύσιμο αποτελεί μεγάλη πρόκληση.

Το να διατηρείτε τα λευκά ρούχα ολόλευκα μετά από κάθε πλύσιμο αποτελεί μεγάλη πρόκληση. Τα ακριβά απορρυπαντικά πολλές φορές δεν κάνουν τη δουλειά που πρέπει και είναι και γεμάτα χημικά. Παράλληλα, δείτε πως να εξαφανίσετε τους λεκέδες αίματος από τα σεντόνια.

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για ολόλευκα λευκά όσα χρόνια κι αν περάσουν αλλά και για ρούχα που μυρίζουν πολύ όμορφα.Οι επιλογές που έχετε είναι πολλές και σας τις δίνουμε όλες.

Ξύδι και λεμόνι στα ρούχα; Κι όμως, αυτό είναι το μυστικό για να αστράφτουν και να μοσχοβολάνε

Μαγερική σόδα
Ανακατέψτε 1 φλιτζάνι σοδα σε 4 λίτρα νερό και βουτήξτε μέσα τα ρούχα σας. Αυτός είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να πετύχετε αυτό που θέλετε.

Ασπιρίνη
Λιώστε 6 δισκία ασπιρίνης σε λίγο νερό. Βουτήξτε μέσα το κιτρινισμένο σας ρούχο για 30 λεπτά και έπειτα πλύντε το όπως κάνετε συνήθως. Θα το δείτε και πάλι ολόλευκο.

Ξίδι και λεμόνι
Ο συνδυασμός αυτών των δύο είναι πολύ δυνατός. Πλύνετε τα ρούχα σας με ένα μείγμα από αυτά τα δύο υλικά και δεν πρόκειται να τα δείτε ξανά κίτρινα. Επιπλέον τα ρούχα σας θα μυρίζουν και υπέροχα.

Μούχλα στις πετσέτες; Το κολπάκι με τη μαγειρική σόδα για να την αποτρέψεις και να την εξαφανίσεις
Ο βροχερός καιρός μπορεί να φέρει παραπάνω μούχλα στο σπίτι. Και αλήθεια πόσες είναι οι φορές που βγάζεις μια πετσέτα από το ντουλάπι και τι κρίμα, έχει μυρίσει σαν να την είχε κλείσει για χρόνια εκεί! Σε αυτό το σημείο, να σας υπενθυμίσουμε το μυστικό για να πετύχετε μαλακές και αφράτες πετσέτες.

Υπάρχει ένα έξυπνο μυστικό για να αποφύγεις την μούχλα στο ντουλάπι με τις πετσέτες και τα σεντόνια. Αφήνεις ανοιχτό εκεί ένα κουτάκι μαγειρικής σόδας που θα τραβήξει την υγρασία.

Αν πάλι η μούχλα έχει προλάβει να εμφανίσει τους σπόρους της στις πετσέτες, ο τρόπος για να απαλλαγείς από εκείνη είναι απλός.

Πρώτα αφήνεις στον ήλιο ή στεγνώνεις για τρεις ώρες και έπειτα μουλιάζεις σε ένα μείγμα νερού και χλωρίνης (πρόσεξε μόνο να είναι ανεκτό το ύφασμα στην χλωρίνη). Έπειτα ρίχνεις την πετσέτα στο γρήγορο πρόγραμμα του πλυντηρίου.

Το μοναδικό υλικό για να μην ξεβάφουν ποτέ οι χρωματιστές πετσέτες
Οι χρωματιστές πετσέτες δίνουν μια άλλη αίσθηση στο σπίτι σας και στο μπάνιο και ενώ πολλοί τις προτιμούν, απογοητεύονται από το γεγονός ότι ξεθωριάζουν πολύ γρήγορα.

Υπάρχει ωστόσο τρόπος να γλιτώσετε το ξεθώριασμα ακόμη και από την πρώτη πλύση. Πώς;

Όταν πλύνετε για πρώτη φορά τις πετσέτες φροντίστε να ρίξετε μία κούπα αλάτι μέσα στο νερό. Με αυτόν τον τρόπο θα πετύχετε σταθεροποίηση του χρώματος.

Τέλος, αν θέλετε οι πετσέτες σας να είναι εκτός από λαμπερές και πολύ απορροφητικές ακολουθήστε την εξής συμβουλή: Ρίξτε μια κούπα λευκό ξύδι κατά το ξέπλυμα. Αφήστε το να δράσει για λίγο και ιδού, τέλειες μαλακές και απορροφητικές πετσέτες στη στιγμή. Το ξύδι αφαιρεί κάθε ίχνος σαπουνιού!