Ζωντανά ο πόλεμος του Ισραήλ στη Γάζα: «Ακατανίκητος εφιάλτης» για τους κουρασμένους Παλαιστίνιους

Αυτό το βίντεο μπορεί να περιέχει μοτίβα φωτός ή εικόνες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν επιληπτικές κρίσεις ή να προκαλέσουν δυσφορία σε άτομα με οπτική ευαισθησία.

  • «Αποφασιστική διεθνής δράση» – συμπεριλαμβανομένων κυρώσεων και εμπάργκο όπλων – πρέπει να επιβληθεί στο Ισραήλ λόγω της ευρέως καταδικασμένης επίθεσής του στην πόλη Ράφα στη νότια Γάζα , απαιτούν δεκάδες ειδικοί του ΟΗΕ.
  • Η επίθεση του Ισραήλ στη Ράφα δεν είναι μια «μεγάλη επιχείρηση», λέει το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, παρόλο που χιλιάδες στρατιώτες βρίσκονται στην περιοχή, δεκάδες Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και ένα εκατομμύριο άνθρωποι εκτοπίστηκαν.
  • Ο ισραηλινός στρατός σκότωσε περισσότερους από 60 ανθρώπους – συμπεριλαμβανομένων πολλών γυναικών και παιδιών – σε τέσσερις ημέρες επιθέσεων σε «ασφαλείς ζώνες» στη Ράφα, λέει η φιλανθρωπική οργάνωση Save the Children .
  • Μια υπηρεσία του ΟΗΕ αναφέρει ότι 18.500 έγκυες Παλαιστίνιες φεύγουν από τον «αδυσώπητο εφιάλτη» της Ράφα.
  • Τουλάχιστον 36.224 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 81.777 τραυματίστηκαν στον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου. Ο αριθμός των νεκρών στο Ισραήλ από την επίθεση της Χαμάς είναι τουλάχιστον 1.139 με δεκάδες ανθρώπους να κρατούνται ακόμη αιχμάλωτοι στη Γάζα.«Ακατανίκητος εφιάλτης» για τους κουρασμένους Παλαιστίνιους

Απτόητο συνεχίζει το Τελ Αβίβ – 18.000 έγκυες εγκαταλείπουν τη Ράφα

Το Ισραήλ συνεχίζει το σφυροκόπημα σε όλη τη Γάζα, ενώ οι ΗΠΑ δεν θεωρούν «μεγάλη επιχείρηση» τη χερσαία εισβολή στη Ράφα

Αποφασιστική δράση, με κυρώσεις και εμπάργκο, κατά του Ισραήλ ζητούν δεκάδες εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ μετά τη φονική επίθεση σε εκτοπισμένους στη Ράφα, νότια πόλη στη Γάζα.

Ο εφιάλτης στη Γάζα συνεχίζεται με επιθέσεις σε όλον τον θύλακα, ενώ υπηρεσίες του ΟΗΕ αναφέρουν ότι 18.000 έγκυες γυναίκες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη Ράφα.

Οι ΗΠΑ στέκονται στο πλευρό του Ισραήλ καθώς επιμένουν ότι η εισβολή του στη Ράφα δεν συνιστά μεγάλη επιχείρηση. Ο Μπένι Γκαντζ, σε συνέχεια του τελεσιγράφου στον Νετανιάχου, κατέθεσε αίτημα διάλυσης της Κνεσέτ και πρόωρες εκλογές.

Οι απόπειρες συνομιλιών έχουν βαλτώσει με τη Χαμάς να δηλώνει ότι εάν το Ισραήλ σταματήσει τον πόλεμο στη Γάζα είναι έτοιμη για μια «πλήρη συμφωνία».