10 σημάδια ότι αφήνεις του άλλους να κάνουν κουμάντο στη ζωή σου

Υπερασπίσου τον εαυτό σου, μείνε πιστή στα λόγια σου και μην παραδίνεσαι, ακόμη κι όταν κάποιος προσπαθεί να παίξει με τα συναισθήματά σου.

Μήπως αφήνεις την κακή διάθεση των συναδέλφων σου να σου καταστρέφει την ημέρα; Μήπως αφήνεις την κριτική ενός φίλου να χαλάσει την εικόνα που έχεις για τον εαυτό σου; Κάθε φορά που αφήνεις κάποιον να επιδράσει αρνητικά στον τρόπο που σκέφτεσαι, αισθάνεσαι ή συμπεριφέρεσαι, ουσιαστικά του δίνεις εξουσία πάνω στη δική σου ζωή…

Ακολουθούν 10 τρόποι με τους οποίους παραδίδεις τα ηνία της ζωή σου σε κάποιον άλλον, χωρίς καν να το καταλαβαίνεις:
Αφήνεις τους άλλους να παίζουν με τα συναισθήματα σου

Αν αλλάζεις συμπεριφορά επειδή κάποιος ξέρει τα «κουμπιά» σου, τότε έχεις δώσει σε αυτό το άτομο μεγάλη εξουσία επάνω σου. Υπερασπίσου τον εαυτό σου, μείνε πιστή στα λόγια σου και μην παραδίνεσαι, ακόμη κι όταν κάποιος προσπαθεί να παίξει με τα συναισθήματά σου.

Αφήνεις τη γνώμη κάποιου άλλου να επηρεάσει τη γνώμη που έχεις για τον εαυτό σου

Σε κάποιους ανθρώπους δεν θα αρέσεις ή δε θα αρέσουν οι επιλογές σου, ωστόσο αυτό δεν θα πρέπει να επηρεάζει τη γνώμη που έχεις εσύ για εσένα. Το να αισθάνεσαι άσχημα για τον εαυτό σου βασισμένη στα λόγια ή τα συναισθήματα κάποιου άλλου απέναντι σου, είναι ουσιαστικά παραχώρηση εξουσίας επάνω σου.

Δεν θέτεις υγιή όρια

Εσύ αποφασίζεις ποιον θα αφήσεις στη ζωή σου. Αν αισθάνεσαι πικρία για ανθρώπους που έχουν «ρουφήξει» την ενέργειά σου, αυτό είναι ένα σημάδι ότι δεν έχεις βάλει υγιή όρια. Χρειάζεται να δουλέψεις προς αυτή την κατεύθυνση για να θέσεις ξεκάθαρα φυσικά, συναισθηματικά και οικονομικά όρια.

Παραπονιέσαι για όλα τα πράγματα που πρέπει να κάνεις

Επίσης θα πρέπει να αποφασίσεις τι θα κάνεις με τον χρόνο σου. Δεν είσαι υποχρεωμένη να πας στον γιατρό, να δεις μία φίλη ή να παρευρεθείς σε μία οικογενειακή συγκέντρωση. Φυσικά, θα υπάρχουν συνέπειες αν δεν τα κάνεις όλα αυτά, αλλά και πάλι έχεις την επιλογή.

Κρατάς κακίες

Η κακία που μπορεί να κρατάς σε κάποιον δεν θα μειώσει την ποιότητα της ζωής του, ενώ στη δική του θα δημιουργήσει προβλήματα. Το να κρατάς θυμό για πράγματα που έχουν περάσει, αφήνει χώρο σε κάποιον να μπει στη ζωή σου. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να αφήνεις τοξικούς ανθρώπους στη ζωή σου. Αν δεν τους έχεις βγάλει ήδη, απλά μη σπαταλάς την ψυχική σου ενέργεια σε αυτούς.

Αλλάζεις τους στόχους σου μετά από μία απόρριψη

Το να τα παρατάς μετά από μία απόρριψη, δίνει σε έναν άλλον τη δυνατότητα να επηρεάσει το τι θα κάνεις εσύ στη ζωή σου. Αν έδωσαν την προαγωγή σε κάποιον άλλον ή σε απέκλεισαν από ένα πρότζεκτ, αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να τα παρατήσεις. Επειδή κάποιος άλλος δεν μπορεί να αναγνωρίσει την αξία σου, αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να τα παρατήσεις.

Προσπαθείς με μανία να αποδείξεις σε κάποιον ότι έχει άδικο

Όταν κάποιος σε αμφισβητεί, ο μεγαλύτερος πειρασμός είναι να του αποδείξεις ότι έχει άδικο. Θα πρέπει βέβαια να σιγουρευτείς ότι ο απώτερος σκοπός σου είναι η επιτυχία και όχι το να πείσεις τους άλλους ότι έχεις μεγαλύτερη αξία απ’ ό,τι μπορεί να νομίζουν.

Επιτρέπεις σε άλλους να αποκαλύπτουν τον χειρότερο σου εαυτό

Συναναστρέφεσαι ανθρώπους που έχουν την ιδιότητα να σου βγάζουν τον χειρότερο σου εαυτό. Μπορεί να σε κάνουν να πεις πράγματα που μετά τα μετανιώνεις ή να κάνεις πράγματα υπό άλλες συνθήκες δεν θα έκανες. Είναι σημαντικό να μένεις πιστή στις αξίες σου και να μην αφήνεις τους άλλους να έχουν αρνητική επίδραση επάνω σου.

Σπαταλάς τον χρόνο σου μιλώντας για ανθρώπους που δεν συμπαθείς

Κάθε λεπτό που σπαταλάς σκεπτόμενη ένα άτομο που δεν συμπαθείς, ή με το να παραπονιέσαι για τους ανθρώπους που είναι γύρω σου ενώ δεν τους θέλεις, είναι άλλα 60 δευτερόλεπτα που του χάρισες. Με το να κολλάς σε αρνητικά άτομα ουσιαστικά τους δίνεις περισσότερη δύναμη.

Δουλεύεις σκληρά για να αποφύγεις την κριτική

Η καλοπροαίρετη κριτική από κάποιον μπορεί πράγματι να μας βοηθήσει να γίνουμε καλύτεροι. Από την άλλη πλευρά όμως, αν δίνεις πολύ μεγάλη βαρύτητα στην άποψη των άλλων, αυτό μπορεί να σε οδηγήσει να μην εμπλέκεσαι σε πράγματα για να αποφύγεις την κριτική. Είναι απίθανο να ζήσεις τη ζωή σου με τον καλύτερο τρόπο αν εστιάζεις στο να είσαι αρεστή.

πηγή : boro