Ηράκλειο – συμβασιούχοι: Εκδόθηκαν οι πρώτες απορριπτικές αποφάσεις

Καμπανάκι κινδύνου για τη δημόσια υγεία έκρουσαν οι συνδικαλιστές ειδικά για τους εργαζόμενους στην υπηρεσία καθαριότητας, με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου να μιλάει ανοιχτά για μια όχι δικαστική αλλά πολιτική απόφαση την οποία πρέπει να λάβει η κυβέρνηση.

Σοκ στους κόλπους των 650 συμβασιούχων σε δήμους και την Περιφέρεια Κρήτης, οι οποίοι ως γνωστόν κατήλθαν σε 48ωρη απεργία, με αίτημα να παραμείνουν στις θέσεις, του, αφού εδώ και χρόνια καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, καθώς και να σταματήσει το ιδιότυπο καθεστώς ομηρίας που διαρκεί για πολλούς από το 2015.

Σημερα, οι συμβασιούχοι της Περιφέρειας Κρήτης ενημερώθηκαν ότι οι πρώτες δύο αποφάσεις στο Ηράκλειο, που αφορούν σε συνολικά 6 εργαζόμενους της Περιφέρειας, μετά τη συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν ήταν απορριπτικές, παρά το γεγονός ότι είχαν λάβει διαβεβαιώσεις ότι η όποια απόφαση θα εκδιδόταν μετά το Πάσχα!

Επίσης εκδόθηκε και μία απόφαση που αφορά σε 3 ή 4 εργαζόμενους της Περιφέρειας στα Χανιά.

Το κλίμα είναι βαρύ μεταξύ των συμβασιούχων, οι οποίοι πλέον φοβούνται τα χειρότερα

Υπενθυμίζεται ότι οι συμβασιούχοι βρίσκονται σε 48ωρη απεργία η οποία λήγει αύριο Τρίτη στις 9 το βράδυ, και οι δημότες καλούνται να μην κατεβάσουν απορρίμματα στους κάδους, ενώ το πρωί πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Εργατικό Κέντρο.

Για αύριο το πρωί έχουν προγραμματίσει νέα συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου. Παράλληλα οι σύλλογοι εργαζομένων θα καλέσουν την Ολομέλεια της ΠΕΔ Κρήτης για να τοποθετηθεί στο φλέγον θέμα.