4 εύκολα DIY φυσικά απωθητικά που κρατούν τις αράχνες μακριά

4 σπρέι που μπορείς να φτιάξεις μόνη σου και να κρατήσουν μακριά τις αράχνες από το σπίτι σου.

4 σπρέι που μπορείς να φτιάξεις μόνη σου και να κρατήσουν μακριά τις αράχνες από το σπίτι σου.

Αν και είναι ως επί το πλείστον μικροσκοπικά πλάσματα, οι ανατριχιαστικές αράχνες μπορούν να προκαλέσουν αισθήματα ανησυχίας ή φόβου όταν τις βλέπουμε μέσα στο σπίτι μας. Ενώ οι περισσότερες  είναι αβλαβείς για τον άνθρωπο, τα δαγκώματα ορισμένων ποικιλιών, όπως οι μαύρες χήρες, μπορεί να προκαλέσουν δυσάρεστες παρενέργειες όπως εφίδρωση, ναυτία και πυρετό.

Κατά τους πιο δροσερούς, πιο βροχερούς μήνες του χρόνου, όταν είναι η εποχή του ζευγαρώματος της αράχνης, τα 8αποδα έντομα μπορεί να εισέρχονται στο σπίτι μας πιο συχνά αναζητώντας καταφύγιο ώστε να μπορούν να αναπαραχθούν. Ευτυχώς, το να τις  αποτρέψεις από το σπίτι σου (ακόμα και από τον κήπο) είναι τόσο εύκολο όσο να φτιάξεις το δικό σου φυσικό απωθητικό.

Διακόσμηση στην οροφή του σαλονιού: 5 ιδέες για να εμπνευστείς από το νέο deco trendPIN ITΠώς να φτιάξεις φυσικά απωθητικά για αράχνες

#1: Σπρέι αιθέριου ελαίου μέντας

Ένας πολύ καλός τρόπος για να αποτρέψεις τις αράχνες είναι το Έλαιο μέντας.  Οι αράχνες «δοκιμάζουν» τον κόσμο γύρω τους μέσω αισθητήρων στα πόδια τους και δεν τους αρέσει η γεύση αυτού του πικάντικου βοτάνου. Για να φτιάξετε το δικό σας σπρέι μέντας που απωθεί την αράχνη, απλά ρίξτε 15 έως 20 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας σε ένα μπουκάλι ψεκασμού γεμάτο με νερό και ψέκασε γύρω από το σπίτι σου, σε περιοχές όπου οι αράχνες μπορούν να εισέλθουν.

#2: Σπρέι με λευκό ξύδι

Χρησιμοποίησε λίγο λευκό ξύδι στην εύκολη συνταγή για απωθητικό.Ανακάτεψε ίσα μέρη λευκό ξύδι και νερό σε ένα μπουκάλι και μετά ψεκάστε γύρω από το σπίτι σου, στις εισόδους, τα παράθυρα και τις σχισμές περίπου μία φορά την εβδομάδα.

Πώς μπορείς να ξεφορτωθείς τον παλιό καναπέ που είχες στο σαλόνι σου

#3: Σπρέι από φλούδες εσπεριδοειδών

Τα παράσιτα μπορούν να μυρίσουν το έλαιο εσπεριδοειδών και να το βρουν δυσάρεστο. Για να το φτιάξεις, απλά βράσε μια χούφτα φλούδες εσπεριδοειδών σε 1 φλιτζάνι νερό, άφησέ το να κρυώσει και μετά στράγγιξε το υγρό σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Ψεκάστε το υγρό γύρω από το σπίτι σου, στις εισόδους, τα παράθυρα και τις σχισμές περίπου μία φορά την εβδομάδα.

#4: Σπρέι λεβάντας

Οι αράχνες αντιπαθούν τη μυρωδιά του ελαίου λεβάντας. Οι ειδικοί εξηγούν ότι συμβαίνει επειδή το λάδι πιστεύεται ότι παρεμβαίνει στα μονοπάτια φερομόνης που χρησιμοποιούν οι αράχνες για να επικοινωνούν μεταξύ τους και να εντοπίσουν πιθανά θηράματα. Απλώς ανακάτεψε μερικές σταγόνες ελαίου λεβάντας με νερό, τοποθέτησέ το σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και ψέκασέ  το γύρω από το σπίτι σου.

Πώς μπορείς να ξεφορτωθείς τον παλιό καναπέ που είχες στο σαλόνι σου