Αυτοί είναι οι λόγοι που πρέπει να καταναλώνετε γιαούρτι

Γιαούρτι, εκτός από τις πρωτεΐνες και το ασβέστιο , μία μερίδα γιαουρτιού περιέχει επίσης τα λεγόμενα «καλά» βακτήρια τα οποία υποστηρίζουν την καλή λειτουργία του εντέρου και του ανοσοποιητικού
Γιαούρτι, εκτός από τις πρωτεΐνες και το ασβέστιο , μία μερίδα γιαουρτιού περιέχει επίσης τα λεγόμενα «καλά» βακτήρια τα οποία υποστηρίζουν την καλή λειτουργία του εντέρου και του ανοσοποιητικού

Γιαούρτι, εκτός από τις πρωτεΐνες και το ασβέστιο , μία μερίδα γιαουρτιού περιέχει επίσης τα λεγόμενα «καλά» βακτήρια τα οποία υποστηρίζουν την καλή λειτουργία του εντέρου και του ανοσοποιητικού,προστατεύουν από την κατάθλιψη κσι βελτιώνουν την πέψη .

Οι περισσότεροι, έχουν συνδέσει το γιαούρτι με την περίοδο που κάνουν δίαιτα ή ως πιο ελαφρύ βραδινό γεύμα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Μάλιστα, σύμφωνα με σχετικές έρευνες υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να τρώει κανείς γιαούρτι.

​Δείτε παρακάτω τρεις από αυτούς:

1. Η τακτική κατανάλωση γιαουρτιού και γαλακτοκομικών προϊόντων χαμηλής περιεκτικότητας σε λίπος, προστατεύει από τον κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη τύπου 2.

2. Η κατανάλωση γιαουρτιού επί τέσσερις εβδομάδες ωφελεί τον εγκέφαλο.

3. Τα προβιοτικά του γιαουρτιού μειώνουν τον κίνδυνο εμφράγματος και εγκεφαλικού σε ανθρώπους που έτρωγαν μόνο δύο μερίδες την εβδομάδα.

Η διατροφική αξία του γιαουρτιού το καθιστά ως την απαραίτητη, αναντικατάστατη, καθημερινή τροφή που συνδυάζει απόλυτα το τερπνόν μετά του ωφελίμου. Ενόψει καλοκαιριού μπορείτε να ανανεώσετε την γεύση του αγαπημένου σας δυναμωτικού σνακ προσθέτοντας μέλι και καρύδια και τότε θα δείτε τον οργανισμό σας να απογειώνεται. Ας δούμε λοιπόν πώς με μόλις μια μερίδα από το δροσιστικό αυτό σνακ προσφέρετε πολλαπλά οφέλη στον οργανισμό σας.

Το γιαούρτι είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους δεν πίνουν το γάλα και στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι η διατροφική του αξία είναι ακόμα μεγαλύτερη από του γάλακτος καθώς περιέχει υψηλό ποσοστό πρωτεϊνών, βιταμινών, μεταλλικών αλάτων (κυρίως ψευδάργυρο) και βέβαια ασβεστίου.

 Η σαφώς μειωμένη περιεκτικότητα του σε σάκχαρα και λακτόζη, το καθιστά ελκυστική τροφή για όσους υποφέρουν από δυσανεξία στη λακτόζη ενώ είναι ιδιαιτέρως εύπεπτο. Επίσης, χάρη στους μικροοργανισμούς που περιέχει δρα προστατευτικά για το έντερο, δεδομένου ότι είναι πλούσια πηγή προβιοτικών.

Διατροφικά tips 

  • Επιλέξτε γιαούρτι με μειωμένα λιπαρά εάν επιθυμείτε λιγότερο κορεσμένο λίπος, αποφύγετε όμως το τελείως άπαχο καθώς η αφαίρεση όλου του λίπους απομακρύνει και την απαραίτητη λιποδιαλυτή βιταμίνη D που συμβάλλει στην απορρόφηση του ασβεστίου.
  • Για καλύτερο κορεσμό λίπους επιλέξτε στραγγιστό γιαούρτι.
  • Το ζωντανό ή παραδοσιακό γιαούρτι περιέχει ζωντανά και ενεργά βακτήρια που ενισχύουν την εντερική χλωρίδα
  • Η ιδανική αναλογία μελιού στο γιαούρτι ορίζεται ως ένα γεμάτο κουταλάκι του γλυκού
  • Μην υπερβάλλετε με τη ποσότητα των καρυδιών καθώς ενδέχεται η υψηλή ενεργειακή τους αξία να αυξήσει τις θερμίδες του σνακ σας.