Άγριος ξυλοδαρμός 13χρονου σε σχολείο της Κρήτης: Φώναζαν «σκοτώστε τον»!

Σοκαριστικό βίντεο έρχεται στο "φως" - Τι λέει ο Δ/ντης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Άγριο ξυλοδαρμό από τους συμμαθητές του, δέχτηκε ένας 13χρονος μαθητής σε σχολείο του Ρεθύμνου.

Στο σοκαριστικό βίντεο που έφερε στο φως ο ΣΚΑΪ, φαίνεται ο νεαρός μαθητής να δέχεται δυνατά χτυπήματα από συμμαθητές του, με μπουνιές και κλωτσιές.


Ανατριχίλα προκαλεί το γεγονός ότι ακούγονται συνομήλικοί του να φωνάζουν «σκοτώστε τον».

Η θεία του θύματος μίλησε στον ΣΚΑΪ για την αντίδραση του σχολείου στη δημοσιοποίηση του βίντεο, τονίζοντας πως το περιστατικό γνωστοποιήθηκε από τον προπονητή του παιδιού.

Τι λέει ο Δ/ντης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Για το περιστατικό έχει γίνει καταγγελία στο σχολείο και την αστυνομία, ενώ έχουν ήδη γίνει οι απαραίτητες ενέργειες, όπως είπε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ρεθύμνου Μανούσος Μαραγκάκης.

“Το περιστατικό συνέβη σε σχολείο της επαρχίας Ρεθύμνου την περασμένη εβδομάδα. Έχουν γίνει όλες οι ενδεδειγμένες ενέργειες και έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα παιδαγωγικής υποστήριξης για τους τέσσερις μαθητές, που ενεπλάκησαν στο συμβάν. Ό,τι συνέβη συνέβη στις 07.30 το πρωί και ενώ ο οδηγός του ΚΤΕΛ είχε αφήσει τα παιδιά από έναν οικισμό στο Γυμνάσιο και συνέχισε το δρομολόγιο για να αφήσει τα υπόλοιπα παιδιά στο Λύκειο… Δεν ενεπλάκησαν στο περιστατικό εκπαιδευτικοί. Οι εκπαιδευτικοί και ο διευθυντής πηγαίνουν στο σχολείο στις 08.00 αλλά ο αύλειος χώρος του σχολείου μένει ανοιχτός, καθώς δεν μπορούν οι μαθητές να περιμένουν στο δρόμο. Πρέπει να μπορούν να πάνε στο υπόστεγο αν βρέχει. Τα σχολεία της υπαίθρου είναι και χώροι άθλησης και παιδικές χαρές, δεν κλείνουν. Μας λυπεί το γεγονός που συνέβη, αλλά αν δεν είχαν προηγηθεί επί τρία χρόνια άπειρες ώρες παρεμβάσεων στο μέγιστο βαθμό, θα είχαμε πολύ χειρότερα αποτελέσματα.” κατέληξε ο κ. Μαραγκάκης.