Τήνος: 83χρονη έπεσε από το πλοίο στη θάλασσα

Τήνος: «Με πήρε ο αέρας, κρατούσα την βαλίτσα για σωσίβιο» λέει η 83χρονη που έπεσε από το πλοίο

Τήνος: «Με πήρε ο αέρας, κρατούσα την βαλίτσα για σωσίβιο» λέει η 83χρονη που έπεσε από το πλοίο
«Φώναξαν “άνθρωπος στη θάλασσα” και σε 5 δευτερόλεπτα ήμουν μέσα» ομολογεί ο καβοδέτης

«Ευτυχώς ξέρω μπάνιο. Τη βαλίτσα δεν την άφησα, την κρατούσα για σωσίβιο», τόνισε η 83χρονη γυναίκα που έπεσε στη θάλασσα στο λιμάνι της Τήνου, με αποτέλεσμα να βουτάνε μέλη του πληρώματος του πλοίου για να τη σώσουν.

Μεγάλη αναστάτωση επικράτησε χθες Δευτέρα το μεσημέρι στο λιμάνι της Τήνου, όταν μια 83χρονη γυναίκα έπεσε στη θάλασσα από το Blue Star Paros, στο οποίο επιβιβαζόταν, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων. Ύπαρχος, καβοδέτης και Λιμενικοί βούτηξαν για να τη σώσουν, με την ίδια να διατηρεί την ψυχραιμία της και, τελικά, να ανασύρεται σώα και το πλοίο νε εκτελεί κανονικά το δρομολόγιο για τον Πειραιά.

Η 83χρονη, μιλώντας στο Live News, περιγράφει όλα όσα έγιναν το μεσημέρι της Δευτέρας (18/09): «Ο αέρας με πήρε, ο αέρας με έριξε στο νερό. Γύρισε τη βαλίτσα και η βαλίτσα με πήρε από κάτω, δεν πρόλαβα να στηριχτώ σωστά. Ήμουν μόνη μου. Τρεις με τέσσερις άνθρωποι ήταν πάνω στη ράμπα εκείνη την στιγμή», δηλώνει η 83χρονη.

«Ευτυχώς ξέρω μπάνιο. Έπεσα κάτω, μπήκα στο βάθος που με έβγαλε το βάρος μου και ανέβηκα. Τη βαλίτσα δεν την άφησα, την κρατούσα, ήταν το σωσίβιό μου», λέει η γυναίκα.

Φώναξαν «άνθρωπος στη θάλασσα» και σε πέντε δευτερόλεπτα ήμουν μέσα, λέει ο καβοδέτης που βούτηξε να την σώσει

«Εγώ ήμουν περίπου στα 10 μέτρα λίγο πιο πίσω από το πλοίο. Είδα μία αναστάτωση γενικά από την αριστερή πλευρά στη ράμπα, έβλεπα κοιτούσαν στο νερό και μετά κάποιος φώναξε ότι είναι άνθρωπος στη θάλασσα. Δεν το σκέφτηκα καθόλου. Σε πέντε δευτερόλεπτα ήμουν μέσα, ούτε είχα δει ποιος είναι, τι είναι, πού είναι», λέει ο καβοδέτης του πλοίου και συνέχισε: «Έπεσα δίπλα της, την έπιασα κατευθείαν. Η αλήθεια είναι ότι κρατούσε μία βαλίτσα η κυρία, γι’ αυτό λέω ήταν και εκείνη πάρα πολύ ψύχραιμη, κρατούσε μία βαλίτσα η οποία τη βοήθησε τουλάχιστον μέχρι αυτά τα λίγα δευτερόλεπτα να μπορεί να σταθεί».

Όση ώρα προσπαθούσαν να σώσουν την 83χρονη, από τα μεγάφωνα του πλοίου οι επιβάτες άκουγαν μηνύματα της εταιρείας να μην πανικοβληθούν και να παραμείνουν στις θέσεις τους.

«Την τραβήξαμε από το νερό, ήταν καλά στην υγεία της, κάτι εκδορές είχε μόνο στα χέρια. Αμέσως είχε ειδοποιηθεί και το ΕΚΑΒ, ήταν μία οργανωμένη διαδικασία γενικά. Οι προϊστάμενοι, Λιμενική Αρχή, τα παιδιά ήταν στο λεπτό, δύναμη περίπου 10 άτομα, στο λιμάνι», προσθέτει επιπλέον ο καβοδέτης.

«Ήρθε στο μυαλό μου, αυτό που είχε γίνει με τον Αντώνη» ήταν ο πρώτος συνειρμός που έκανε επιβάτης του πλοίου

«Ήμουν επάνω στην έξω μεριά του παραθύρου, στο μπαλκόνι. Αγχώθηκα, γιατί είχα στον νου μου, ήρθε στο μυαλό μου, αυτό που είχε γίνει με τον Αντώνη. Το σκεφτόμουν και λέω ελπίζω να τη σώσουν, φώναζαν και από πάνω σε εμάς, ‘σώστε την’ και ‘σώστε την’», σημειώνει επιβάτης του πλοίου.

«Ο γυρισμός ήταν λίγο παράξενος»
Η 83χρονη φαίνεται να έχει βγει πάνω στο λιμάνι και άντρες του Λιμενικού να την σκεπάζουν με μία κουβέρτα μέχρι να της παρέχουν τις πρώτες βοήθειες. «Είμαι λίγο θαρραλέα. Εντάξει, όλα καλά. Σήμερα είμαι σπίτι μου, έπλυνα τα βρεγμένα μου. Ήταν ένα ευχάριστο ταξιδάκι πηγαίνοντας, ο γυρισμός ήταν λίγο παράξενος. Ευχαριστώ την Παναγία που μου έδωσε σωστές κινήσεις από μέρους μου».

Λίγα λεπτά αργότερα, δήλωσε πως ήταν καλά στην υγεία της και επιβιβάστηκε στο πλοίο, αφού πρώτα ευχαρίστησε τον ύπαρχο, τον καβοδέτη και τους λιμενικούς που βούτηξαν και της έσωσαν τη ζωή.