Αθόρυβα όπλα για ήσυχους πολέμους

Ο Ήσυχος Πόλεμος κηρύχθηκε αθόρυβα από τη Διεθνή Ελίτ σε μια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το 1954.

ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟ

Αυτή η δημοσίευση σηματοδοτεί την 25η επέτειο του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου, που ονομάζεται “Ήσυχος Πόλεμος”, που διεξάγεται με υποκειμενικό βιολογικό πόλεμο, με ” σιωπηλά όπλα “.

Αυτό το βιβλίο περιέχει μια εισαγωγική περιγραφή αυτού του πολέμου, των στρατηγικών του και των όπλων του.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ
Είναι προφανώς αδύνατο να συζητήσουμε την κοινωνική μηχανική ή την αυτοματοποίηση μιας κοινωνίας, δηλαδή τη μηχανική συστημάτων κοινωνικού αυτοματισμού (σιωπηλά όπλα) σε εθνική ή παγκόσμια κλίμακα χωρίς να συνεπάγονται εκτενείς στόχους κοινωνικού ελέγχου και καταστροφής της ανθρώπινης ζωής, π.χ. σκλαβιά και γενοκτονία.

Αυτό το εγχειρίδιο είναι από μόνο του μια αναλογική δήλωση προθέσεων. Μια τέτοια γραφή πρέπει να προστατεύεται από τον δημόσιο έλεγχο. Διαφορετικά, θα μπορούσε να αναγνωριστεί ως τεχνικά επίσημη κήρυξη εσωτερικού πολέμου. Επιπλέον, κάθε φορά που οποιοδήποτε άτομο ή ομάδα προσώπων σε θέση μεγάλης ισχύος και χωρίς πλήρη γνώση και συναίνεση του κοινού, χρησιμοποιεί αυτές τις γνώσεις και μεθοδολογίες για οικονομική κατάκτηση – πρέπει να γίνει κατανοητό ότι υπάρχει κατάσταση εσωτερικού πολέμου μεταξύ του εν λόγω προσώπου ή ομάδας προσώπων και του κοινού.

Η λύση των σημερινών προβλημάτων απαιτεί μια προσέγγιση που είναι ανελέητα ειλικρινής, χωρίς αγωνία για θρησκευτικές, ηθικές ή πολιτιστικές αξίες.

Έχετε προκριθεί για αυτό το έργο λόγω της ικανότητάς σας να βλέπετε την ανθρώπινη κοινωνία με ψυχρή αντικειμενικότητα και ωστόσο να αναλύετε και να συζητάτε τις παρατηρήσεις και τα συμπεράσματά σας με άλλους παρόμοιας πνευματικής ικανότητας χωρίς απώλεια διακριτικότητας ή ταπεινότητας. Τέτοιες αρετές ασκούνται προς το συμφέρον σας. Μην παρεκκλίνετε από αυτά.

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Η τεχνολογία σιωπηλών όπλων έχει εξελιχθεί από την Επιχειρησιακή Έρευνα (OR), μια στρατηγική και τακτική μεθοδολογία που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο της Στρατιωτικής Διαχείρισης στην Αγγλία κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο αρχικός σκοπός της Επιχειρησιακής Έρευνας ήταν να μελετήσει τα στρατηγικά και τακτικά προβλήματα της αεροπορικής και χερσαίας άμυνας με στόχο την αποτελεσματική χρήση περιορισμένων στρατιωτικών πόρων ενάντια σε ξένους εχθρούς (δηλαδή, υλικοτεχνική υποστήριξη).

Σύντομα αναγνωρίστηκε από όσους κατείχαν θέσεις εξουσίας ότι οι ίδιες μέθοδοι μπορεί να είναι χρήσιμες για τον απόλυτο έλεγχο μιας κοινωνίας. Χρειάζονταν όμως καλύτερα εργαλεία.

Η κοινωνική μηχανική (η ανάλυση και η αυτοματοποίηση μιας κοινωνίας) απαιτεί τη συσχέτιση μεγάλων ποσοτήτων συνεχώς μεταβαλλόμενων οικονομικών πληροφοριών (δεδομένων), επομένως ήταν απαραίτητο ένα υψηλής ταχύτητας μηχανογραφημένο σύστημα επεξεργασίας δεδομένων που θα μπορούσε να προηγηθεί της κοινωνίας και να προβλέψει πότε η κοινωνία θα φτάνουν για συνθηκολόγηση.

Οι υπολογιστές αναμετάδοσης έπρεπε να επιβραδύνουν, αλλά ο ηλεκτρονικός υπολογιστής, που εφευρέθηκε το 1946 από τους J. Presper Eckert και John W. Mauchly, γέμισε το λογαριασμό.

Η επόμενη σημαντική ανακάλυψη ήταν η ανάπτυξη της μεθόδου simplex του γραμμικού προγραμματισμού το 1947 από τον μαθηματικό George B. Dantzig.

Στη συνέχεια, το 1948, το τρανζίστορ, που εφευρέθηκε από τους J. Bardeen, WH Brattain και W. Shockley, υποσχέθηκε μεγάλη επέκταση του πεδίου των υπολογιστών μειώνοντας τις απαιτήσεις χώρου και ισχύος.

Με αυτές τις τρεις εφευρέσεις υπό την καθοδήγησή τους, όσοι κατείχαν θέσεις εξουσίας υποψιάζονταν έντονα ότι ήταν δυνατόν να ελέγχουν ολόκληρο τον κόσμο με το πάτημα ενός κουμπιού.

Αμέσως, το Ίδρυμα Ροκφέλερ μπήκε στο ισόγειο δίνοντας μια τετραετή επιχορήγηση στο Κολλέγιο του Χάρβαρντ, χρηματοδοτώντας το Πρόγραμμα Οικονομικής Έρευνας του Χάρβαρντ για τη μελέτη της δομής της Αμερικανικής Οικονομίας. Ένα χρόνο αργότερα, το 1949, εντάχθηκε η Πολεμική Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το 1952 η περίοδος επιχορήγησης έληξε και πραγματοποιήθηκε συνάντηση υψηλού επιπέδου της Ελίτ για να καθοριστεί η επόμενη φάση της έρευνας για τις κοινωνικές επιχειρήσεις. Το έργο του Χάρβαρντ ήταν πολύ καρποφόρο, όπως επιβεβαιώνεται από τη δημοσίευση ορισμένων από τα αποτελέσματά του το 1953 που υποδηλώνουν τη σκοπιμότητα της οικονομικής (κοινωνικής) μηχανικής (*) .

Κατασκευασμένο στο τελευταίο μισό της δεκαετίας της δεκαετίας του 1940, η νέα μηχανή Quiet War στεκόταν, θα λέγαμε, σε αστραφτερό επιχρυσωμένο υλικό στο πάτωμα του εκθεσιακού χώρου μέχρι το 1954.

Με τη δημιουργία του maser το 1954, η υπόσχεση απελευθέρωσης απεριόριστων πηγών ατομικής ενέργειας σύντηξης από το βαρύ υδρογόνο στο θαλασσινό νερό και η επακόλουθη διαθεσιμότητα απεριόριστης κοινωνικής δύναμης ήταν μια πιθανότητα μόλις δεκαετίες μακριά.

Ο συνδυασμός ήταν ακαταμάχητος.

Ο Ήσυχο Πόλεμος κηρύχθηκε αθόρυβα από τη Διεθνή Ελίτ σε μια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το 1954.

Παρόλο που το σιωπηλό οπλικό σύστημα αποκαλύφθηκε σχεδόν 13 χρόνια αργότερα, η εξέλιξη του νέου οπλικού συστήματος δεν υπέστη ποτέ σημαντικές αποτυχίες.

Αυτός ο τόμος σηματοδοτεί την 25η επέτειο από την έναρξη του Ήσυχου Πολέμου. Ήδη αυτός ο εσωτερικός πόλεμος είχε πολλές νίκες σε πολλά μέτωπα σε όλο τον κόσμο.

(*) “Studies in the Structure of Américan Economy” (1953), του Vassili Leontief (διευθυντής του Harvard Economic Research Project), International Science Press Inc., White Plains, Νέα Υόρκη.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Το 1954 αναγνωρίστηκε καλά από εκείνους που κατείχαν θέσεις εξουσίας ότι ήταν μόνο θέμα χρόνου, μόνο μερικές δεκαετίες, πριν το ευρύ κοινό θα μπορέσει να καταλάβει και να αναστατώσει το λίκνο της εξουσίας, για τα ίδια τα στοιχεία της νέας σιωπής -Η τεχνολογία των όπλων ήταν τόσο προσιτή για μια δημόσια ουτοπία όσο και για την παροχή μιας ιδιωτικής ουτοπίας.

Το θέμα του πρωταρχικού ενδιαφέροντος, αυτό της κυριαρχίας, περιστρεφόταν γύρω από το θέμα των ενεργειακών επιστημών.

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Η ενέργεια αναγνωρίζεται ως το κλειδί για κάθε δραστηριότητα στη γη. Η φυσική επιστήμη είναι η μελέτη των πηγών και ο έλεγχος της φυσικής ενέργειας και η κοινωνική επιστήμη, θεωρητικά εκφρασμένη ως οικονομία, είναι η μελέτη των πηγών και του ελέγχου της κοινωνικής ενέργειας. Και τα δύο είναι συστήματα τήρησης βιβλίων: μαθηματικά. Επομένως, τα μαθηματικά είναι η επιστήμη της πρωτογενούς ενέργειας. Και ο λογιστής μπορεί να είναι βασιλιάς εάν το κοινό μπορεί να αγνοεί τη μεθοδολογία της τήρησης βιβλίων.

Όλη η επιστήμη είναι απλώς ένα μέσο για έναν σκοπό. Το μέσο είναι η γνώση. Το τέλος είναι ο έλεγχος. Πέρα από αυτό παραμένει μόνο ένα θέμα: Ποιος θα είναι ο δικαιούχος;

Το 1954 αυτό ήταν το θέμα πρωταρχικού ενδιαφέροντος. Αν και τέθηκαν τα λεγόμενα «ηθικά ζητήματα», ενόψει του νόμου της φυσικής επιλογής συμφωνήθηκε ότι ένα έθνος ή ένας κόσμος ανθρώπων που δεν θα χρησιμοποιήσουν τη νοημοσύνη τους δεν είναι καλύτερος από τα ζώα που δεν έχουν νοημοσύνη. Τέτοιοι άνθρωποι είναι θηρία και μπριζόλες στο τραπέζι από επιλογή και συναίνεση.

Συνεπώς, προς όφελος της μελλοντικής παγκόσμιας τάξης, ειρήνης και ηρεμίας, αποφασίστηκε να διεξαχθεί ιδιωτικά ένας ήρεμος πόλεμος εναντίον του αμερικανικού κοινού με απώτερο στόχο τη μόνιμη μετατόπιση της φυσικής και κοινωνικής ενέργειας (πλούτου) των απείθαρχων και ανεύθυνων πολλών. τα χέρια των ελάχιστων αυτοπειθαρχημένων, υπεύθυνων και άξιων.

Προκειμένου να υλοποιηθεί αυτός ο στόχος, ήταν απαραίτητο να δημιουργηθούν, να ασφαλιστούν και να εφαρμοστούν νέα όπλα, τα οποία, όπως αποδείχθηκε, ήταν μια κατηγορία όπλων τόσο λεπτών και εκλεπτυσμένων στην αρχή λειτουργίας και στη δημόσια εμφάνισή τους ώστε να κερδίσουν για τον εαυτό τους το όνομα « σιωπηλά όπλα ».

Συμπερασματικά, ο στόχος της οικονομικής έρευνας, όπως διεξάγεται από τους μεγιστάνες του κεφαλαίου (τραπεζικές) και τις βιομηχανίες εμπορευμάτων (αγαθών) και υπηρεσιών, είναι η εγκαθίδρυση μιας οικονομίας απόλυτα προβλέψιμης και χειραγώγησης.

Προκειμένου να επιτευχθεί μια απόλυτα προβλέψιμη οικονομία, τα στοιχεία της χαμηλής τάξης της κοινωνίας πρέπει να τεθούν υπό πλήρη έλεγχο, δηλ. να διαλυθούν, να εκπαιδευτούν και να τους ανατεθούν ζυγός και μακροπρόθεσμα κοινωνικά καθήκοντα από πολύ νωρίς, πριν μια ευκαιρία να αμφισβητηθεί η ορθότητα του θέματος. Προκειμένου να επιτευχθεί μια τέτοια συμμόρφωση, η οικογενειακή μονάδα της κατώτερης τάξης πρέπει να διαλυθεί με μια διαδικασία αυξανόμενης ενασχόλησης των γονέων και της ίδρυσης βρεφονηπιακών σταθμών για τα ορφανά παιδιά που λειτουργούν από την κυβέρνηση.

Η ποιότητα της εκπαίδευσης που παρέχεται στην κατώτερη τάξη πρέπει να είναι του χειρότερου είδους, έτσι ώστε η τάφρος της άγνοιας που απομονώνει την κατώτερη τάξη από την ανώτερη τάξη να είναι και να παραμένει ακατανόητη για την κατώτερη τάξη. Με ένα τέτοιο αρχικό μειονέκτημα, ακόμη και τα έξυπνα άτομα της κατώτερης τάξης έχουν ελάχιστη έως καθόλου ελπίδα να απεγκλωβιστούν από τη ζωή που τους έχει ανατεθεί. Αυτή η μορφή δουλείας είναι απαραίτητη για τη διατήρηση κάποιου βαθμού κοινωνικής τάξης, ειρήνης και ηρεμίας για την άρχουσα ανώτερη τάξη.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΑΘΟΡΥΒΟΥ ΟΠΛΟΥ

Ό,τι αναμένεται από ένα συνηθισμένο όπλο, αναμένεται από ένα αθόρυβο όπλο από τους δημιουργούς του, αλλά μόνο με τον δικό του τρόπο λειτουργίας.

Πυροβολεί καταστάσεις, αντί για σφαίρες. προωθείται με επεξεργασία δεδομένων, αντί για χημική αντίδραση (έκρηξη)· που προέρχονται από κομμάτια δεδομένων, αντί για κόκκους πυρίτιδας. από υπολογιστή, αντί για όπλο. που λειτουργεί από προγραμματιστή υπολογιστή, αντί σκοπευτή· υπό τις διαταγές ενός τραπεζικού μεγιστάνα, αντί ενός στρατηγού.

Δεν κάνει εμφανείς εκρηκτικούς θορύβους, δεν προκαλεί εμφανείς σωματικούς ή ψυχικούς τραυματισμούς και δεν παρεμβαίνει προφανώς στην καθημερινή κοινωνική ζωή κανενός.

Ωστόσο, κάνει έναν αναμφισβήτητο «θόρυβο», προκαλεί αναμφισβήτητη σωματική και ψυχική βλάβη και αναμφίβολα παρεμβαίνει στην καθημερινή κοινωνική ζωή, δηλαδή, αναμφισβήτητα για έναν εκπαιδευμένο παρατηρητή, εκείνον που ξέρει τι να αναζητήσει.

Το κοινό δεν μπορεί να κατανοήσει αυτό το όπλο, και ως εκ τούτου δεν μπορεί να πιστέψει ότι δέχεται επίθεση και υποταγή από ένα όπλο.

Το κοινό μπορεί ενστικτωδώς να αισθάνεται ότι κάτι δεν πάει καλά, αλλά αυτό οφείλεται στην τεχνική φύση του αθόρυβου όπλου, δεν μπορεί να εκφράσει τα συναισθήματά του με ορθολογικό τρόπο ή να χειριστεί το πρόβλημα με ευφυΐα. Ως εκ τούτου, δεν ξέρουν πώς να φωνάζουν για βοήθεια και δεν ξέρουν πώς να συναναστρέφονται με άλλους για να αμυνθούν εναντίον της.

Όταν ένα σιωπηλό όπλο εφαρμόζεται σταδιακά, το κοινό προσαρμόζεται/προσαρμόζεται στην παρουσία του και μαθαίνει να ανέχεται την καταπάτησή του στη ζωή του μέχρις ότου η πίεση (ψυχολογική μέσω οικονομικής) γίνει πολύ μεγάλη και ραγίσουν.

Επομένως, το αθόρυβο όπλο είναι ένας τύπος βιολογικού πολέμου. Επιτίθεται στη ζωτικότητα, τις επιλογές και την κινητικότητα των ατόμων μιας κοινωνίας γνωρίζοντας, κατανοώντας, χειραγωγώντας και επιτίθεται στις πηγές της φυσικής και κοινωνικής τους ενέργειας, καθώς και στις φυσικές, διανοητικές και συναισθηματικές δυνάμεις και αδυναμίες τους.

ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Δώστε μου τον έλεγχο του νομίσματος ενός έθνους
και δεν με νοιάζει ποιος φτιάχνει τους νόμους του.
[Mayer Amshel Rothschild (1743-1812)]

Η σημερινή τεχνολογία σιωπηλών όπλων είναι απόρροια μιας απλής ιδέας που ανακαλύφθηκε, εκφράστηκε συνοπτικά και εφαρμόστηκε αποτελεσματικά από τον αναφερόμενο κ. Mayer Amschel Rothschild. Ο κ. Rothschild ανακάλυψε το παθητικό στοιχείο της οικονομικής θεωρίας που λείπει, γνωστό ως οικονομική επαγωγή. Φυσικά, δεν σκέφτηκε την ανακάλυψή του με αυτούς τους όρους του 20ου αιώνα και, για να είναι σίγουρος, η μαθηματική ανάλυση έπρεπε να περιμένει τη Δεύτερη Βιομηχανική Επανάσταση, την άνοδο της θεωρίας της μηχανικής και της ηλεκτρονικής και, τέλος, την εφεύρεση. του ηλεκτρονικού υπολογιστή πριν μπορέσει να εφαρμοστεί αποτελεσματικά στον έλεγχο της παγκόσμιας οικονομίας.

ΚΥΡΙΟΣ. Η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΡΟΤΣΙΛΝΤ

Αυτό που είχε ανακαλύψει ο κ. Rothschild ήταν η βασική αρχή της εξουσίας, της επιρροής και του ελέγχου των ανθρώπων, όπως εφαρμόζεται στα οικονομικά. Αυτή η αρχή είναι «όταν αναλαμβάνεις την εμφάνιση της εξουσίας, οι άνθρωποι σύντομα σου τη δίνουν».

Ο κ. Rothschild είχε ανακαλύψει ότι οι λογαριασμοί δανείων συναλλάγματος ή καταθέσεων είχαν την απαιτούμενη εμφάνιση ισχύος που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να παρακινήσει τους ανθρώπους (επαγωγή, με άτομα που αντιστοιχούν σε μαγνητικό πεδίο) να παραδώσουν τον πραγματικό τους πλούτο με αντάλλαγμα μια υπόσχεση μεγαλύτερου πλούτου (αντ’ αυτού πραγματικής αποζημίωσης). Θα έθεταν πραγματικές εξασφαλίσεις με αντάλλαγμα ένα δάνειο με γραμμάτια. Ο κ. Ρότσιλντ ανακάλυψε ότι μπορούσε να εκδώσει περισσότερα χαρτονομίσματα από όσα υποστήριζε, αρκεί να είχε απόθεμα χρυσού κάποιου ως πειστή για να δείξει στους πελάτες του.

Ο κ. Ρότσιλντ δάνεισε τα γραμμάτια του σε ιδιώτες και σε κυβερνήσεις. Αυτά θα δημιουργούσαν υπερβολική αυτοπεποίθηση. Στη συνέχεια θα έβγαζε λεφτά λιγοστά, θα ενίσχυε τον έλεγχο του συστήματος και θα εισέπραττε τις εξασφαλίσεις μέσω της υποχρέωσης των συμβολαίων. Στη συνέχεια ο κύκλος επαναλήφθηκε. Αυτές οι πιέσεις θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την ανάφλεξη ενός πολέμου. Στη συνέχεια θα έλεγχε τη διαθεσιμότητα του νομίσματος για να καθορίσει ποιος θα κέρδιζε τον πόλεμο. Εκείνη η κυβέρνηση που συμφώνησε να του δώσει τον έλεγχο του οικονομικού της συστήματος πήρε την υποστήριξή του.

Η είσπραξη των χρεών ήταν εγγυημένη με οικονομική βοήθεια στον εχθρό του οφειλέτη. Το κέρδος που προέκυψε από αυτή την οικονομική μεθοδολογία τρέλανε τον κ. Ρότσιλντ ακόμη πιο ικανό να επεκτείνει τον πλούτο του. Διαπίστωσε ότι η απληστία του κοινού θα επέτρεπε την εκτύπωση νομίσματος με κυβερνητική εντολή πέρα ​​από τα όρια (πληθωρισμός) της υποστήριξης σε πολύτιμα μέταλλα ή της παραγωγής αγαθών και υπηρεσιών.

ΦΑΙΝΕΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΩΣ «ΧΑΡΤΙΝΟ» ΠΗΡΩΤΗΣ

Σε αυτή τη δομή, η πίστωση, που παρουσιάζεται ως ένα καθαρό στοιχείο που ονομάζεται «νόμισμα», έχει την εμφάνιση κεφαλαίου, αλλά στην πραγματικότητα είναι αρνητικό κεφάλαιο. Ως εκ τούτου, έχει την εμφάνιση υπηρεσίας, αλλά στην πραγματικότητα είναι χρέος ή χρέος. Είναι επομένως μια οικονομική επαγωγή αντί για μια οικονομική ικανότητα, και αν ισορροπηθεί με κανέναν άλλο τρόπο, θα εξισορροπηθεί με την άρνηση του πληθυσμού (πόλεμος, γενοκτονία). Τα συνολικά αγαθά και υπηρεσίες αντιπροσωπεύουν πραγματικό κεφάλαιο που ονομάζεται ακαθάριστο εθνικό προϊόν και το νόμισμα μπορεί να εκτυπωθεί μέχρι αυτό το επίπεδο και εξακολουθεί να αντιπροσωπεύει οικονομική ικανότητα. αλλά το νόμισμα που εκτυπώνεται πέρα ​​από αυτό το επίπεδο είναι αφαιρετικό, αντιπροσωπεύει την εισαγωγή της οικονομικής επαγωγής και συνιστά χαρτονομίσματα χρέους.

Ο πόλεμος είναι επομένως η εξισορρόπηση του συστήματος σκοτώνοντας τους αληθινούς πιστωτές (το κοινό που έχουμε διδάξει να ανταλλάσσει την αληθινή αξία με το διογκωμένο νόμισμα) και την υποχώρηση σε ό,τι έχει απομείνει από τους πόρους της φύσης και την αναγέννηση αυτών των πόρων.

Ο κ. Rothschild είχε ανακαλύψει ότι το νόμισμα του έδινε τη δύναμη να αναδιατάξει την οικονομική δομή προς όφελός του, να μετατοπίσει την οικονομική επαγωγή σε εκείνες τις οικονομικές θέσεις που θα ενθάρρυναν τη μεγαλύτερη οικονομική αστάθεια και ταλάντωση.

Το τελικό κλειδί για τον οικονομικό έλεγχο έπρεπε να περιμένει μέχρι να υπάρξουν επαρκή δεδομένα και υπολογιστικός εξοπλισμός υψηλής ταχύτητας για να παρακολουθούμε στενά τις οικονομικές διακυμάνσεις που δημιουργούνται από τις συγκλονιστικές τιμές και τις υπερβολικές ενεργειακές πιστώσεις χαρτιού – επαγωγή/πληθωρισμός χαρτιού .

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Στη μελέτη των ενεργειακών συστημάτων εμφανίζονται πάντα τρεις στοιχειώδεις έννοιες. Αυτές είναι η δυναμική ενέργεια, η κινητική ενέργεια και η διάχυση ενέργειας. Και ανάλογα με αυτές τις έννοιες, υπάρχουν τρία εξιδανικευμένα, ουσιαστικά καθαρά φυσικά αντίστοιχα που ονομάζονται παθητικά συστατικά.

(1) Στην επιστήμη της φυσικής μηχανικής, το φαινόμενο της δυναμικής ενέργειας συνδέεται με μια φυσική ιδιότητα που ονομάζεται ελαστικότητα ή ακαμψία και μπορεί να αναπαρασταθεί από ένα τεντωμένο ελατήριο. Στην ηλεκτρονική επιστήμη, η δυναμική ενέργεια αποθηκεύεται σε έναν πυκνωτή αντί για ένα ελατήριο. Αυτή η ιδιότητα ονομάζεται χωρητικότητα αντί για ελαστικότητα ή ακαμψία.
(2) Στην επιστήμη της φυσικής μηχανικής, το φαινόμενο της κινητικής ενέργειας συνδέεται με μια φυσική ιδιότητα που ονομάζεται αδράνεια ή μάζα και μπορεί να αναπαρασταθεί από μια μάζα ή έναν σφόνδυλο σε κίνηση. Στην ηλεκτρονική επιστήμη, η κινητική ενέργεια αποθηκεύεται σε ένα επαγωγέα (σε μαγνητικό πεδίο) αντί για μάζα. Αυτή η ιδιότητα ονομάζεται επαγωγή αντί για αδράνεια.

(3) Στην επιστήμη της φυσικής μηχανικής, το φαινόμενο της διασποράς ενέργειας συνδέεται με μια φυσική ιδιότητα που ονομάζεται τριβή ή αντίσταση και μπορεί να αναπαρασταθεί από ένα ταμπλό ή άλλη συσκευή που μετατρέπει την ενέργεια σε θερμότητα. Στην ηλεκτρονική επιστήμη, η διασπορά ενέργειας πραγματοποιείται από ένα στοιχείο που ονομάζεται αντίσταση ή αγωγός, με τον όρο «αντίσταση» να είναι αυτός που χρησιμοποιείται γενικά για να περιγράψει μια πιο ιδανική συσκευή (π.χ. σύρμα) που χρησιμοποιείται για να μεταφέρει αποτελεσματική ηλεκτρονική ενέργεια από ένα τοποθεσία σε άλλη. Η ιδιότητα μιας αντίστασης ή ενός αγωγού μετριέται είτε ως αντίσταση είτε ως αντίστροφη αγωγιμότητα.

Στα οικονομικά, αυτές οι τρεις ενεργειακές έννοιες συνδέονται με:
Οικονομική Ικανότητα – Κεφάλαιο (χρήματα, απόθεμα/απόθεμα, επενδύσεις σε κτίρια και διαρκή αγαθά κ.λπ.)
Οικονομική Συμπεριφορά – Αγαθά (συντελεστές ροής παραγωγής)
Οικονομική επαγωγή – Υπηρεσίες (η επιρροή του πληθυσμού του βιομηχανία επί της παραγωγής)

Όλη η μαθηματική θεωρία που αναπτύχθηκε στη μελέτη ενός ενεργειακού συστήματος (π.χ. μηχανική, ηλεκτρονική κ.λπ.) μπορεί να εφαρμοστεί αμέσως στη μελέτη οποιουδήποτε άλλου ενεργειακού συστήματος (π.χ. οικονομικά).

ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ

Ο τομέας της αεροπορίας παρείχε τη μεγαλύτερη εξέλιξη στην οικονομική μηχανική μέσω της μαθηματικής θεωρίας των δοκιμών κραδασμών. Σε αυτή τη διαδικασία, ένα βλήμα εκτοξεύεται από ένα αεροσκάφος στο έδαφος και η ώθηση της ανάκρουσης παρακολουθείται από μορφοτροπείς κραδασμών που συνδέονται με το πλαίσιο του αεροσκάφους και συνδέονται με καταγραφείς χαρτών.

Μελετώντας τις ηχώ ή τις αντανακλάσεις της ώθησης ανάκρουσης στο πλαίσιο του αεροσκάφους, είναι δυνατό να ανακαλυφθούν κρίσιμες δονήσεις στη δομή του αεροσκάφους, οι οποίες είτε δονήσεις του κινητήρα είτε αιολικοί κραδασμοί των φτερών, είτε συνδυασμός των δύο, θα μπορούσαν να ενισχύσουν το αποτέλεσμα σε μια ηχηρή αυτοκαταστροφή του πλαισίου του αεροσκάφους κατά την πτήση ως αεροσκάφος. Από τη σκοπιά της μηχανικής, αυτό σημαίνει ότι τα δυνατά και τα αδύναμα σημεία της δομής του πλαισίου του αεροσκάφους από την άποψη της δονητικής ενέργειας μπορούν να ανακαλυφθούν και να χειριστούν.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ

Για να χρησιμοποιηθεί αυτή η μέθοδος δοκιμής κραδασμών του σκελετού αεροπλάνου στην οικονομική μηχανική, οι τιμές των εμπορευμάτων σοκάρονται και παρακολουθείται η αντίδραση του κοινού των καταναλωτών. Οι προκύπτοντες απόηχοι του οικονομικού σοκ ερμηνεύονται θεωρητικά από τους υπολογιστές και έτσι ανακαλύπτεται η ψυχοοικονομική δομή της οικονομίας. Είναι μέσω αυτής της διαδικασίας που ανακαλύπτονται μήτρες μερικών διαφορικών και διαφορών που καθορίζουν το οικογενειακό νοικοκυριό και καθιστούν δυνατή την αξιολόγησή του ως οικονομική βιομηχανία (διάσπαση καταναλωτική δομή).

Στη συνέχεια, η απάντηση του νοικοκυριού σε μελλοντικούς κραδασμούς μπορεί να προβλεφθεί και να χειραγωγηθεί, και η κοινωνία γίνεται ένα καλά ρυθμισμένο ζώο με τα ηνία του υπό τον έλεγχο ενός εξελιγμένου συστήματος λογιστικής κοινωνικής ενέργειας που ρυθμίζεται από υπολογιστή.

Τελικά, κάθε μεμονωμένο στοιχείο της δομής τίθεται υπό έλεγχο υπολογιστή μέσω της γνώσης των προσωπικών προτιμήσεων, η γνώση αυτή εγγυάται από τη σύνδεση των προτιμήσεων των καταναλωτών (καθολικός κωδικός προϊόντος, UPC, κωδικοί τιμολόγησης με ζέβρα σε πακέτα) με αναγνωρισμένους καταναλωτές (που προσδιορίζονται μέσω συσχέτισης με τη χρήση πιστωτικής κάρτας και αργότερα ενός μόνιμου αριθμού σώματος με «τατουάζ» αόρατο υπό κανονικό φωτισμό περιβάλλοντος).

ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ

Το Πρόγραμμα Οικονομικής Έρευνας του Χάρβαρντ (1948-) ήταν μια επέκταση της Επιχειρησιακής Έρευνας του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου. Σκοπός του ήταν να ανακαλύψει την επιστήμη του ελέγχου μιας οικονομίας: στην αρχή την αμερικανική οικονομία και μετά την παγκόσμια οικονομία. Θεωρήθηκε ότι με επαρκή μαθηματική βάση και δεδομένα, θα ήταν σχεδόν τόσο εύκολο να προβλεφθεί και να ελεγχθεί η τάση μιας οικονομίας όσο και να προβλεφθεί και να ελεγχθεί η τροχιά ενός βλήματος. Αυτό έχει αποδειχθεί ότι ισχύει. Επιπλέον, η οικονομία έχει μετατραπεί σε κατευθυνόμενο βλήμα στον στόχο.

Ο άμεσος στόχος του έργου του Χάρβαρντ ήταν να ανακαλύψει την οικονομική δομή, ποιες δυνάμεις αλλάζουν αυτή τη δομή, πώς μπορεί να προβλεφθεί η συμπεριφορά της δομής και πώς μπορεί να χειραγωγηθεί. Αυτό που χρειαζόταν ήταν μια καλά οργανωμένη γνώση των μαθηματικών δομών και των αλληλεπιδράσεων της επένδυσης, της παραγωγής, της διανομής και της κατανάλωσης.

Για να κάνουμε μια σύντομη ιστορία όλων, ανακαλύφθηκε ότι μια οικονομία υπάκουε στους ίδιους νόμους με τον ηλεκτρισμό και ότι όλη η μαθηματική θεωρία και η πρακτική και η τεχνογνωσία υπολογιστών που αναπτύχθηκαν για το ηλεκτρονικό πεδίο θα μπορούσαν να εφαρμοστούν άμεσα στη μελέτη των οικονομικών. Αυτή η ανακάλυψη δεν ανακοινώθηκε ανοιχτά και οι πιο λεπτές επιπτώσεις της ήταν και κρατούνται αυστηρά μυστικό, για παράδειγμα ότι σε ένα οικονομικό μοντέλο, η ανθρώπινη ζωή μετριέται σε δολάρια και ότι ο ηλεκτρικός σπινθήρας που δημιουργείται όταν ανοίγει ένας διακόπτης που συνδέεται με ένα ενεργό ο επαγωγέας είναι μαθηματικά ανάλογος με την έναρξη του πολέμου.

Το μεγαλύτερο εμπόδιο που αντιμετώπισαν οι θεωρητικοί οικονομολόγοι ήταν η ακριβής περιγραφή του νοικοκυριού ως βιομηχανίας. Αυτό αποτελεί πρόκληση γιατί οι αγορές των καταναλωτών είναι θέμα επιλογής που με τη σειρά του επηρεάζεται από το εισόδημα, την τιμή και άλλους οικονομικούς παράγοντες.

Αυτό το εμπόδιο ξεπεράστηκε με έμμεσο και στατιστικά προσεγγιστικό τρόπο με μια εφαρμογή δοκιμής κραδασμών για τον προσδιορισμό των σημερινών χαρακτηριστικών, που ονομάζονται τρέχοντες τεχνικοί συντελεστές, μιας οικιακής βιομηχανίας

Τέλος, επειδή τα προβλήματα στη θεωρητική ηλεκτρονική μπορούν να μεταφραστούν πολύ εύκολα σε προβλήματα θεωρητικής ηλεκτρονικής, και η λύση μεταφράζεται ξανά, προκύπτει ότι μόνο ένα βιβλίο μετάφρασης γλώσσας και ορισμού εννοιών χρειαζόταν να γραφτεί για τα οικονομικά. Το υπόλοιπο θα μπορούσε να ληφθεί από τυπικές εργασίες για τα μαθηματικά και την ηλεκτρονική. Αυτό καθιστά περιττή τη δημοσίευση βιβλίων για προηγμένα οικονομικά και απλοποιεί σημαντικά την ασφάλεια του έργου.

ΔΟΚΙΜΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΣΟΚ

Τον τελευταίο καιρό, η εφαρμογή της Επιχειρησιακής Έρευνας στη μελέτη της δημόσιας οικονομίας είναι προφανής για όποιον κατανοεί τις αρχές των δοκιμών κραδασμών.

Στη δοκιμή κραδασμών ενός αεροσκάφους αεροσκάφους, η ώθηση ανάκρουσης της πυροδότησης ενός όπλου τοποθετημένου σε αυτό το πλαίσιο προκαλεί κρουστικά κύματα σε αυτήν τη δομή που λένε στους μηχανικούς αεροπορίας τις συνθήκες υπό τις οποίες ορισμένα μέρη του αεροπλάνου ή ολόκληρου του αεροπλάνου ή τα φτερά του θα αρχίσουν να δονούνται ή φτερουγίζει σαν χορδή κιθάρας, καλάμι φλάουτου ή κουρδιστήρι και διαλύεται ή καταρρέει κατά την πτήση.

Οι οικονομικοί μηχανικοί επιτυγχάνουν το ίδιο αποτέλεσμα μελετώντας τη συμπεριφορά της οικονομίας και του καταναλωτικού κοινού επιλέγοντας προσεκτικά ένα βασικό προϊόν όπως το βόειο κρέας, ο καφές, η βενζίνη ή η ζάχαρη και στη συνέχεια προκαλώντας μια ξαφνική αλλαγή ή σοκ στην τιμή ή τη διαθεσιμότητά του. Ο προϋπολογισμός και οι αγοραστικές συνήθειες όλων είναι ακατάλληλες.

Στη συνέχεια παρατηρούν τα κρουστικά κύματα που προκύπτουν παρακολουθώντας τις αλλαγές στη διαφήμιση, τις τιμές και τις πωλήσεις αυτού και άλλων εμπορευμάτων.

Στόχος τέτοιων μελετών είναι να αποκτήσουν την τεχνογνωσία για να θέσουν τη δημόσια οικονομία σε μια προβλέψιμη κατάσταση κίνησης ή αλλαγής, ακόμη και σε μια ελεγχόμενη αυτοκαταστροφική κατάσταση κίνησης που θα πείσει το κοινό ότι ορισμένα «ειδικά» άτομα θα πρέπει να αναλάβουν τον έλεγχο το χρηματικό σύστημα και να αποκατασταθεί η ασφάλεια (και όχι η ελευθερία και η δικαιοσύνη) για όλους. Όταν οι υποκείμενοι πολίτες καθίστανται ανίκανοι να ελέγξουν τις οικονομικές τους υποθέσεις, γίνονται, φυσικά, εντελώς υποδουλωμένοι, πηγή φθηνού εργατικού δυναμικού.

Όχι μόνο οι τιμές των εμπορευμάτων, αλλά και η διαθεσιμότητα εργατικού δυναμικού μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μέσο για τη δοκιμή σοκ. Οι απεργίες των εργαζομένων προσφέρουν εξαιρετικά δοκιμαστικά σοκ σε μια οικονομία, ειδικά στους κρίσιμους τομείς εξυπηρέτησης των φορτηγών (μεταφορές), των επικοινωνιών, των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας (ενέργεια, νερό, αποκομιδή σκουπιδιών) κ.λπ.

Με τη δοκιμή σοκ, διαπιστώθηκε ότι υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ της διαθεσιμότητας του χρήματος που ρέει σε μια οικονομία και της πραγματικής ψυχολογικής προοπτικής και αντίδρασης μαζών ανθρώπων που εξαρτώνται από αυτή τη διαθεσιμότητα.

Για παράδειγμα, υπάρχει μια μετρήσιμη ποσοτική σχέση μεταξύ της τιμής της βενζίνης και της πιθανότητας ένα άτομο να βιώσει πονοκέφαλο, να αισθανθεί την ανάγκη να παρακολουθήσει μια βίαιη ταινία, να καπνίσει ένα τσιγάρο ή να πάει σε μια ταβέρνα για μια κούπα μπύρα.

Είναι πολύ ενδιαφέρον ότι, παρατηρώντας και μετρώντας τα οικονομικά μοντέλα με τα οποία το κοινό προσπαθεί να ξεφύγει από τα προβλήματά του και να ξεφύγει από την πραγματικότητα, και εφαρμόζοντας τη μαθηματική θεωρία της Επιχειρησιακής Έρευνας, είναι δυνατός ο προγραμματισμός των υπολογιστών να προβλέψουν τον πιο πιθανό συνδυασμό. δημιουργημένων γεγονότων (σοκ) που θα επιφέρουν πλήρη έλεγχο και υποταγή του κοινού μέσω ανατροπής της δημόσιας οικονομίας (κουνώντας τη δαμασκηνιά)…

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΑ

Ως ιδανική βιομηχανία ορίζεται μια συσκευή που λαμβάνει αξία από άλλες βιομηχανίες με διάφορες μορφές και τις μετατρέπει σε ένα συγκεκριμένο προϊόν για πωλήσεις και διανομή σε άλλες βιομηχανίες. Έχει πολλές εισόδους και μία έξοδο. Αυτό που ο κανονικός σύμμαχος του κοινού σκέφτεται ως μια βιομηχανία είναι στην πραγματικότητα ένα βιομηχανικό συγκρότημα, όπου πολλές βιομηχανίες κάτω από μια στέγη παράγουν ένα ή περισσότερα προϊόντα. . .

ΤΡΕΙΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ

Οι βιομηχανίες εμπίπτουν σε τρεις κατηγορίες ή κατηγορίες ανά τύπο προϊόντος:
Κατηγορία #1 – Κεφάλαιο (πόροι)
Κατηγορία #2 – Αγαθά (εμπόρευμα ή χρήση – διασπορά)
Κατηγορία #3 – Υπηρεσίες (δράση πληθυσμού

Οι βιομηχανίες κατηγορίας #1 υπάρχουν σε τρία επίπεδα:
(1) Φύση – πηγές ενέργειας και πρώτων υλών.
(2) Κυβέρνηση – εκτύπωση νομίσματος ίσου με το ακαθάριστο εθνικό προϊόν (ΑΕΠ) και επέκταση νομίσματος που υπερβαίνει το ΑΕΠ.
(3) Τραπεζική – δανεισμός χρημάτων για τόκους, και επέκταση (πληθωρισμός/παραχάραξη) οικονομικής αξίας μέσω των λογαριασμών καταθετικών δανείων.

Οι βιομηχανίες κατηγορίας #2 υπάρχουν ως παραγωγοί υλικών ή καταναλωτικών (διασκορπισμένων) προϊόντων. Αυτό το είδος δραστηριότητας συνήθως αναγνωρίζεται και χαρακτηρίζεται από το κοινό ως «βιομηχανία».

Οι βιομηχανίες κατηγορίας #3 είναι εκείνες που έχουν ως παραγωγή τους υπηρεσίες και όχι ένα απτό προϊόν. Αυτές οι βιομηχανίες ονομάζονται (1) νοικοκυριά και (2) κυβερνήσεις. Η παραγωγή τους είναι η ανθρώπινη δραστηριότητα μηχανικού είδους και η βάση τους είναι ο πληθυσμός.

ΣΥΣΣΩΜΑΤΩΣΗ

Ολόκληρο το οικονομικό σύστημα μπορεί να αναπαρασταθεί από ένα μοντέλο τριών κλάδων, εάν επιτρέψουμε τα ονόματα των εκροών να είναι (1) κεφάλαιο, (2) αγαθά και (3) υπηρεσίες. Το πρόβλημα με αυτήν την αναπαράσταση είναι ότι δεν θα έδειχνε την επιρροή, ας πούμε, της κλωστοϋφαντουργίας στη βιομηχανία σιδηρούχων μετάλλων. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τόσο η κλωστοϋφαντουργία όσο και η βιομηχανία σιδηρούχων μετάλλων θα περιέχονταν σε μια ενιαία ταξινόμηση που ονομάζεται “βιομηχανία αγαθών” και με αυτή τη διαδικασία συνδυασμού ή συνάθροισης αυτών των δύο βιομηχανιών σε ένα μπλοκ συστήματος θα έχαναν την οικονομική τους ατομικότητα.

ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ

Μια εθνική οικονομία αποτελείται από ταυτόχρονες ροές παραγωγής, διανομής, κατανάλωσης και επενδύσεων. Εάν σε όλα αυτά τα στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των εργασιών και των ανθρώπινων συναρτήσεων, αποδοθεί μια αριθμητική τιμή σε παρόμοιες μονάδες μέτρησης, ας πούμε, 1939 δολάρια, τότε η ροή του μπορεί περαιτέρω να αναπαρασταθεί από μια ροή ρεύματος σε ένα ηλεκτρονικό κύκλωμα και η συμπεριφορά του μπορεί να προβλεφθεί και χειραγωγείται με χρήσιμη ακρίβεια.

Τα τρία ιδανικά στοιχεία παθητικής ενέργειας των ηλεκτρονικών, ο πυκνωτής, η αντίσταση και ο επαγωγέας αντιστοιχούν στα τρία ιδανικά στοιχεία παθητικής ενέργειας της οικονομίας που ονομάζονται καθαρές βιομηχανίες κεφαλαίου, αγαθών και υπηρεσιών, αντίστοιχα.

Η οικονομική ικανότητα αντιπροσωπεύει την αποθήκευση κεφαλαίου με τη μια ή την άλλη μορφή.

Η οικονομική αγωγιμότητα αντιπροσωπεύει το επίπεδο αγωγιμότητας των υλικών για την παραγωγή αγαθών.

Η οικονομική επαγωγή αντιπροσωπεύει την αδράνεια της οικονομικής αξίας σε κίνηση. Αυτό είναι ένα πληθυσμιακό φαινόμενο γνωστό ως υπηρεσίες.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ

Ένας ηλεκτρικός επαγωγέας (π.χ. ένα πηνίο ή ένα σύρμα) έχει ένα ηλεκτρικό ρεύμα ως κύριο φαινόμενο και ένα μαγνητικό πεδίο ως δευτερεύον φαινόμενο (αδράνεια). Αντίστοιχα με αυτό, ένας οικονομικός επαγωγέας έχει μια ροή οικονομικής αξίας ως πρωταρχικό του φαινόμενο και ένα πληθυσμιακό πεδίο ως δευτερεύον φαινόμενο πεδίου αδράνειας. Όταν η ροή της οικονομικής αξίας (π.χ. χρήμα) μειώνεται, το πεδίο του ανθρώπινου πληθυσμού καταρρέει για να διατηρήσει τη ροή της οικονομικής αξίας (χρήματα) (ακραία περίπτωση – πόλεμος).

Αυτή η δημόσια αδράνεια είναι αποτέλεσμα των αγοραστικών συνηθειών των καταναλωτών, του αναμενόμενου βιοτικού επιπέδου κ.λπ. και είναι γενικά ένα φαινόμενο αυτοσυντήρησης.

ΕΠΑΓΩΓΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΡΟΣ ΕΞΕΤΑΣΗ

(1) Πληθυσμός

(2) Μέγεθος των οικονομικών δραστηριοτήτων της κυβέρνησης

(3) Ο τρόπος χρηματοδότησης αυτών των κρατικών δραστηριοτήτων

(Βλ. Αρχή Peter-Paul – πληθωρισμός του νομίσματος.)

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Χρέωση -Κουλόμπ- Δολάρια (1939)

Ροή/Ρεύμα-Αμπέρ (κουλόμπ/δευτερόλεπτο) – Δολάρια ροής ετησίως

Δύναμη παρακίνησης

Volts

Ζήτηση δολαρίων (παραγωγή).

Αγωγιμότητα

Αμπέρ ανά βολτ

Δολάρια ροής ετησίως ανά ζήτηση δολαρίου

Χωρητικότητα

Κουλόμπ ανά βολτ

Δολάρια αποθέματος παραγωγής/αποθεμάτων ανά ζήτηση δολαρίου

Η ΟΙΚΙΑΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Οι κλάδοι της χρηματοδότησης (τραπεζικές), της μεταποίησης και της κυβέρνησης, πραγματικοί αντίστοιχοι των αμιγών βιομηχανιών κεφαλαίων, αγαθών και υπηρεσιών, ορίζονται εύκολα επειδή είναι γενικά δομημένοι με λογική. Εξαιτίας αυτού οι διαδικασίες τους μπορούν να περιγραφούν μαθηματικά και οι τεχνικοί τους συντελεστές μπορούν εύκολα να συναχθούν. Αυτό, ωστόσο, δεν συμβαίνει με τον κλάδο των υπηρεσιών που είναι γνωστός ως οικιακή βιομηχανία.

ΟΙΚΙΑΚΙΑ ΜΟΝΤΕΛΑ

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ένας θεωρητικός οικονομολόγος είναι ότι οι προτιμήσεις των καταναλωτών οποιουδήποτε νοικοκυριού δεν είναι εύκολα προβλέψιμες και οι τεχνικοί συντελεστές ενός νοικοκυριού τείνουν να είναι μια μη γραμμική, πολύ σύνθετη και μεταβλητή συνάρτηση εισοδήματος, τιμών κ.λπ.

Οι πληροφορίες υπολογιστή που προέρχονται από τη χρήση του καθολικού κωδικού προϊόντος σε συνδυασμό με την αγορά πιστωτικής κάρτας ως μεμονωμένο αναγνωριστικό νοικοκυριού θα μπορούσαν να αλλάξουν αυτήν την κατάσταση, αλλά η μέθοδος UPC δεν είναι ακόμη διαθέσιμη σε εθνική ή ακόμη και σε σημαντική περιφερειακή κλίμακα. Για να αντισταθμιστεί αυτή η ανεπάρκεια δεδομένων, έχει υιοθετηθεί μια εναλλακτική έμμεση προσέγγιση ανάλυσης γνωστή ως δοκιμή οικονομικού σοκ. Αυτή η μέθοδος, που χρησιμοποιείται ευρέως στη βιομηχανία κατασκευής αεροσκαφών, αναπτύσσει ένα συγκεντρωτικό στατιστικό είδος δεδομένων.

Εφαρμόζεται στα οικονομικά, αυτό σημαίνει ότι όλα τα νοικοκυριά σε μια περιοχή ή σε ολόκληρο το έθνος μελετώνται ως ομάδα ή τάξη και όχι μεμονωμένα, και η μαζική συμπεριφορά και όχι η ατομική συμπεριφορά χρησιμοποιείται για την ανακάλυψη χρήσιμων εκτιμήσεων των τεχνικών συντελεστών που διέπει την οικονομική δομή της υποθετικής βιομηχανίας ενός νοικοκυριού…

Μια μέθοδος αξιολόγησης των τεχνικών συντελεστών της οικιακής βιομηχανίας εξαρτάται από το να κλονιστούν οι τιμές ενός εμπορεύματος και να σημειωθούν οι αλλαγές στις πωλήσεις όλων των εμπορευμάτων.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΕΝΙΣΧΥΤΕΣ

Οι οικονομικοί ενισχυτές είναι τα ενεργά συστατικά της οικονομικής μηχανικής. Το βασικό χαρακτηριστικό οποιουδήποτε ενισχυτή (μηχανικού, ηλεκτρικού ή οικονομικού) είναι ότι λαμβάνει ένα σήμα ελέγχου εισόδου και παραδίδει ενέργεια από μια ανεξάρτητη πηγή ενέργειας σε ένα καθορισμένο τερματικό εξόδου σε μια προβλέψιμη σχέση με αυτό το σήμα ελέγχου εισόδου.

Η απλούστερη μορφή ενός οικονομικού ενισχυτή είναι μια συσκευή που ονομάζεται διαφήμιση.

Εάν ένας διαφημιστής της τηλεόρασης μιλήσει σε ένα άτομο σαν να ήταν δωδεκάχρονο, τότε, λόγω υποβλητικότητας, με μια ορισμένη πιθανότητα θα απαντήσει ή θα αντιδράσει σε αυτήν την πρόταση με την άκριτη απάντηση ενός δωδεκάχρονου – παλιό και θα φτάσει στην οικονομική του δεξαμενή και θα παραδώσει την ενέργειά του σε αυτό το προϊόν παρορμητικά όταν το περάσει στο κατάστημα.

Ένας οικονομικός ενισχυτής μπορεί να έχει πολλές εισόδους και εξόδους. Η απόκρισή του μπορεί να είναι στιγμιαία ή καθυστερημένη. Το σύμβολο του κυκλώματός του μπορεί να είναι ένας περιστροφικός διακόπτης εάν οι επιλογές του είναι αποκλειστικές, ποιοτικές, “go” ή “no-go” ή μπορεί να έχει τις παραμετρικές σχέσεις εισόδου/εξόδου του που καθορίζονται από έναν πίνακα με εσωτερικές πηγές ενέργειας που αντιπροσωπεύονται.

Όποια και αν είναι η μορφή του, ο σκοπός του είναι να διέπει τη ροή της ενέργειας από μια πηγή σε μια καταβόθρα εξόδου σε άμεση σχέση με ένα σήμα ελέγχου εισόδου. Για το λόγο αυτό, ονομάζεται ενεργό στοιχείο ή εξάρτημα κυκλώματος.

Οι οικονομικοί ενισχυτές εμπίπτουν σε κατηγορίες που ονομάζονται στρατηγικές και, σε σύγκριση με τους ηλεκτρονικούς ενισχυτές, οι συγκεκριμένες εσωτερικές λειτουργίες ενός οικονομικού ενισχυτή ονομάζονται λογιστικές αντί για ηλεκτρικές.

Επομένως, οι οικονομικοί ενισχυτές όχι μόνο αποδίδουν κέρδος ισχύος, αλλά επίσης, στην πραγματικότητα, χρησιμοποιούνται για να προκαλέσουν αλλαγές στο οικονομικό κύκλωμα.

Στο σχεδιασμό ενός οικονομικού ενισχυτή πρέπει να έχουμε κάποια ιδέα για τουλάχιστον πέντε λειτουργίες, οι οποίες είναι

(1) τα διαθέσιμα σήματα εισόδου,
(2) οι επιθυμητοί στόχοι ελέγχου εξόδου,
(3) ο στρατηγικός στόχος,
(4) οι διαθέσιμες πηγές οικονομικής ισχύος,
(5) οι υλικοτεχνικές επιλογές.

Η διαδικασία καθορισμού και αξιολόγησης αυτών των παραγόντων και ενσωμάτωσης του οικονομικού ενισχυτή σε ένα οικονομικό σύστημα έχει ονομαστεί ευρέως θεωρία παιγνίων.

Ο σχεδιασμός ενός οικονομικού ενισχυτή ξεκινά με μια προδιαγραφή του επιπέδου ισχύος της εξόδου, το οποίο μπορεί να κυμαίνεται από προσωπικό έως εθνικό. Η δεύτερη προϋπόθεση είναι η ακρίβεια της απόκρισης, δηλαδή, πόσο ακριβής είναι η ενέργεια εξόδου συνάρτηση των εντολών εισόδου. Το υψηλό κέρδος σε συνδυασμό με την ισχυρή ανάδραση συμβάλλει στην επίτευξη της απαιτούμενης ακρίβειας.

Το μεγαλύτερο μέρος του σφάλματος θα είναι στο σήμα δεδομένων εισόδου. Τα προσωπικά δεδομένα εισόδου τείνουν να προσδιορίζονται, ενώ τα εθνικά δεδομένα εισόδου τείνουν να είναι στατιστικά.

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Το επόμενο βήμα στη διαδικασία σχεδιασμού ενός οικονομικού ενισχυτή είναι η ανακάλυψη των πηγών ενέργειας. Οι πηγές ενέργειας που υποστηρίζουν κάθε πρωτόγονο οικονομικό σύστημα είναι, φυσικά, μια προμήθεια πρώτων υλών και η συναίνεση των ανθρώπων για εργασία και κατά συνέπεια την ανάληψη ορισμένης βαθμίδας, θέσης, επιπέδου ή τάξης στην κοινωνική δομή, δηλ. εργασίας σε διάφορα επίπεδα κατά σειρά.

Κάθε τάξη, διασφαλίζοντας το δικό της επίπεδο εισοδήματος, ελέγχει την τάξη αμέσως κάτω από αυτήν, επομένως διατηρεί την ταξική δομή. Αυτό παρέχει σταθερότητα και ασφάλεια, αλλά και κυβέρνηση από την κορυφή.

Καθώς ο καιρός περνά και η επικοινωνία και η εκπαίδευση βελτιώνονται, τα στοιχεία της κατώτερης τάξης της κοινωνικής δομής της εργασίας αποκτούν γνώση και ζηλεύουν τα καλά πράγματα που έχουν τα μέλη της ανώτερης τάξης. Αρχίζουν επίσης να αποκτούν γνώση των ενεργειακών συστημάτων και την ικανότητα να επιβάλλουν την άνοδό τους μέσω της ταξικής δομής.

Αυτό απειλεί την κυριαρχία της ελίτ.

Εάν αυτή η άνοδος των κατώτερων τάξεων μπορεί να αναβληθεί αρκετά, η ελίτ μπορεί να επιτύχει ενεργειακή κυριαρχία και η εργασία με συναίνεση δεν θα κατέχει πλέον τη θέση της βασικής πηγής ενέργειας.

Μέχρι να εδραιωθεί απόλυτα μια τέτοια ενεργειακή κυριαρχία, πρέπει να λαμβάνεται υπόψη η συναίνεση των ανθρώπων να εργαστούν και να αφήσουν άλλους να χειριστούν τις υποθέσεις τους, καθώς η αποτυχία θα μπορούσε να αναγκάσει τους ανθρώπους να παρέμβουν στην τελική μεταφορά των πηγών ενέργειας στον έλεγχο της ελίτ. .

Είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι αυτή τη στιγμή, η δημόσια συναίνεση εξακολουθεί να είναι βασικό κλειδί για την απελευθέρωση ενέργειας στη διαδικασία οικονομικής ενίσχυσης.

ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ, Η ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΚΗ ΝΙΚΗ

Ένα σιωπηλό οπλικό σύστημα λειτουργεί με δεδομένα που λαμβάνονται από υπάκουο κοινό με νόμιμη (αλλά όχι πάντα νόμιμη) βία. Πολλές πληροφορίες διατίθενται στους προγραμματιστές σιωπηλών οπλικών συστημάτων μέσω της Υπηρεσίας Εσωτερικών Εσόδων. (Δείτε Studies in the Structure of the American Economy για μια λίστα πηγών IRS.)

Αυτές οι πληροφορίες αποτελούνται από την επιβεβλημένη παράδοση καλά οργανωμένων δεδομένων που περιέχονται σε ομοσπονδιακά και κρατικά φορολογικά έντυπα, που συλλέγονται, συγκεντρώνονται και υποβάλλονται από δουλεία που παρέχεται από φορολογούμενους και εργοδότες.

Επιπλέον, ο αριθμός τέτοιων εντύπων που υποβάλλονται στο IRS είναι ένας χρήσιμος δείκτης δημόσιας συναίνεσης, ένας σημαντικός παράγοντας στη λήψη στρατηγικών αποφάσεων. Άλλες πηγές δεδομένων παρέχονται στη Σύντομη λίστα εισόδων.

Συντελεστές συναίνεσης – αριθμητική ανατροφοδότηση που υποδεικνύει την κατάσταση νίκης. Ψυχολογική βάση: Όταν η κυβέρνηση είναι σε θέση να εισπράττει φόρους και να κατάσχει ιδιωτική περιουσία χωρίς δίκαιη αποζημίωση, είναι ένδειξη ότι το κοινό είναι ώριμο για παράδοση και συναινεί στην υποδούλωση και τη νόμιμη καταπάτηση. Ένας καλός και εύκολα ποσοτικοποιημένος δείκτης του χρόνου συγκομιδής είναι ο αριθμός των δημοσίων πολιτών που πληρώνουν φόρο εισοδήματος παρά την προφανή έλλειψη αμοιβαίας ή έντιμης υπηρεσίας από την κυβέρνηση.

ΕΚΚΛΗΨΗ, Η ΠΡΩΤΟΓΕΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

Η πείρα έχει αποτρέψει ότι η απλούστερη μέθοδος για την εξασφάλιση ενός αθόρυβου όπλου και την απόκτηση του ελέγχου του κοινού είναι αφενός να διατηρείται το κοινό απείθαρχο και να αγνοεί τις βασικές αρχές του συστήματος, ενώ το διατηρεί μπερδεμένο, αποδιοργανωμένο και αποσπασμένο από θέματα που δεν έχουν σημασία. πραγματική σημασία από την άλλη.

Αυτό επιτυγχάνεται με:

(1) αποσύνδεση του μυαλού τους. σαμποτάροντας τις ψυχικές τους δραστηριότητες· παροχή ενός χαμηλής ποιότητας προγράμματος δημόσιας εκπαίδευσης στα μαθηματικά, τη λογική, το σχεδιασμό συστημάτων και τα οικονομικά· και αποθάρρυνση της τεχνικής δημιουργικότητας.
(2) εμπλέκοντας τα συναισθήματά τους, αυξάνοντας την τέρψη του εαυτού τους και την τέρψη τους σε συναισθηματικές και σωματικές δραστηριότητες, με:

(α) αδυσώπητες συναισθηματικές προσβολές και επιθέσεις (διανοητικός και συναισθηματικός βιασμός) μέσω συνεχούς καταιγισμού σεξ, βίας και πολέμων στα μέσα ενημέρωσης – ειδικά στην τηλεόραση και τις εφημερίδες.
(β) δίνοντάς τους αυτό που επιθυμούν -υπερβολικά- «άχρηστη τροφή για σκέψη»- και στερώντας τους αυτό που πραγματικά χρειάζονται.
(3) ξαναγράφοντας την ιστορία και τον νόμο και υποβάλλοντας το κοινό στην παρεκκλίνουσα δημιουργία
, ώστε να είναι σε θέση να μετατοπίσει τη σκέψη του από τις προσωπικές του ανάγκες σε εξαιρετικά κατασκευασμένες εξωτερικές προτεραιότητες.

Αυτά αποκλείουν το ενδιαφέρον τους και την ανακάλυψη των σιωπηλών όπλων της τεχνολογίας κοινωνικού αυτοματισμού.

Ο γενικός κανόνας είναι ότι υπάρχει κέρδος σε σύγχυση. όσο περισσότερη σύγχυση, τόσο περισσότερο κέρδος. Επομένως, η καλύτερη προσέγγιση είναι να δημιουργείτε προβλήματα και στη συνέχεια να προσφέρετε λύσεις.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΕΚΚΛΗΨΗΣ

Μέσα ενημέρωσης : Κρατήστε την προσοχή του ενήλικου κοινού μακριά από τα πραγματικά κοινωνικά ζητήματα και αιχμαλωτίστε από θέματα χωρίς πραγματική σημασία.

Σχολεία : Κρατήστε το νεαρό κοινό αγνοώντας τα πραγματικά μαθηματικά, τα πραγματικά οικονομικά, τον πραγματικό νόμο και την πραγματική ιστορία.

Ψυχαγωγία : Διατηρήστε τη δημόσια ψυχαγωγία κάτω από το επίπεδο της έκτης τάξης.

Εργασία : Κρατήστε το κοινό απασχολημένο, απασχολημένο, απασχολημένο, χωρίς χρόνο για σκέψη. πίσω στη φάρμα με τα άλλα ζώα.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ

Κάνε αυτό

Για να το πάρετε αυτό

Κρατήστε το κοινό σε άγνοια

Moins d’organisation publique

Διατηρήστε τον έλεγχο πρόσβασης

Απαιτούμενη αντίδραση στην παραγωγή (τιμές, πωλήσεις)

Δημιουργήστε ενασχόληση

Moins de defenses

Επίθεση στην οικογενειακή μονάδα

Έλεγχος της εκπαίδευσης των νέων

Δώστε λιγότερα μετρητά και περισσότερη πίστωση και δόσεις

Περισσότερη αυταρέσκεια και περισσότερα δεδομένα

Επίθεση στην ιδιωτικότητα της εκκλησίας

Καταστρέψτε την πίστη σε αυτό το είδος κυβέρνησης

Κοινωνικός κομφορμισμός

Απλότητα προγραμματισμού υπολογιστών

Ελαχιστοποιήστε τη φορολογική διαμαρτυρία

Μέγιστα οικονομικά δεδομένα, ελάχιστα προβλήματα επιβολής

Σταθεροποιήστε τη συναίνεση

Συντελεστές απλότητας

Αυξήστε τον έλεγχο των μεταβλητών

Πιο απλά δεδομένα εισαγωγής υπολογιστή – μεγαλύτερη προβλεψιμότητα

Καθορίστε οριακές συνθήκες

Απλότητα προβλήματος / λύσεις διαφορικών και διαφορικών εξισώσεων

Σωστό timing

Λιγότερη μετατόπιση και θόλωση δεδομένων

Μεγιστοποιήστε τον έλεγχο

Ελάχιστη αντίσταση στον έλεγχο

Κατάρρευση του νομίσματος

Καταστρέψτε την πίστη των ανθρώπων μεταξύ τους

ΕΠΙΜΕΛΗΤΕΙΑ

Η επιτυχής εφαρμογή μιας στρατηγικής απαιτεί προσεκτική μελέτη των εισροών, των εκροών, της στρατηγικής που συνδέει τις εισροές και τις εκροές και τις διαθέσιμες πηγές ενέργειας για την τροφοδοσία της στρατηγικής. Αυτή η μελέτη ονομάζεται logistics.

Ένα υλικοτεχνικό πρόβλημα μελετάται πρώτα σε στοιχειώδες επίπεδο και στη συνέχεια μελετώνται επίπεδα μεγαλύτερης πολυπλοκότητας ως σύνθεση στοιχειωδών παραγόντων.

Αυτό σημαίνει ότι ένα δεδομένο σύστημα αναλύεται, δηλ. αναλύεται στα υποσυστήματα του, και αυτά με τη σειρά τους αναλύονται, έως ότου με αυτή τη διαδικασία, κάποιος φτάσει στο υλικοτεχνικό «άτομο», το άτομο.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΚΑΤΑΛΟΓΗ ΕΙΣΟΔΩΝ

Ερωτήσεις που πρέπει να απαντηθούν:
(1) τι
(2) πότε
(3) πού
(4) πώς
(5) γιατί
(6) ποιος

Γενικές πηγές πληροφοριών:
(1) τηλεφωνικές βρύσες
(2) επιτήρηση
(3) ανάλυση των σκουπιδιών
( 4) συμπεριφορά των παιδιών στο σχολείο

Επίπεδο διαβίωσης από:
(1) τρόφιμα
(2) ρούχα
(3) στέγη
(4) μεταφορές

Κοινωνικές επαφές:
(1) τηλέφωνο – αναλυτικό αρχείο κλήσεων
(2) οικογένεια – πιστοποιητικά γάμου, πιστοποιητικά γέννησης , κ.λπ.
(3) φίλοι, συνεργάτες κ.λπ.
(4) συμμετοχές σε οργανισμούς
(5) πολιτικές πεποιθήσεις

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΧΑΡΤΙΝΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ
Προσωπικές αγοραστικές συνήθειες, π.χ. προσωπικές προτιμήσεις των καταναλωτών:
(1) έλεγχος λογαριασμών
(2) αγορές με πιστωτική κάρτα
(3) αγορές με “ετικέτες” με πιστωτική κάρτα – η αγορά προϊόντων με πιστωτική κάρτα που φέρουν το UPC (Καθολικός Κωδικός Προϊόντος)

Στοιχεία ενεργητικού:
(1) λογαριασμοί ελέγχου
(2) λογαριασμοί ταμιευτηρίου
(3) ακίνητα
(4) επιχειρήσεις
(5) αυτοκίνητα κ.λπ.
(6) κατάθεση ασφαλείας σε τράπεζα
(7) χρηματιστήριο

Υποχρεώσεις:
(1) πιστωτές
(2) εχθροί (βλ. – νομικά)
(3) δάνεια
(4) καταναλωτική πίστη

Κρατικές πηγές (κόλπα)*:
(1) Πρόνοια
(2) Κοινωνική ασφάλιση
(3) πλεόνασμα τροφίμων USDA
(4) δόσεις
(5) επιχορηγήσεις
(6) επιδοτήσεις
*Αρχή αυτού του τέχνασμα – ο πολίτης θα κάνει σχεδόν πάντα εύκολη τη συλλογή πληροφοριών εάν μπορεί να λειτουργήσει με την “αρχή του δωρεάν σάντουιτς” του “φάτε τώρα και πληρώστε αργότερα.”

Κυβερνητικές πηγές (μέσω εκφοβισμού):
(1) Υπηρεσία Εσωτερικών Εσόδων
(2) OSHA
(3) Απογραφή
(4) κ.λπ.

Άλλες κυβερνητικές πηγές – παρακολούθηση της αλληλογραφίας των ΗΠΑ.
ΣΧΗΜΑΤΑ ΣΥΝΗΘΕΙΑΣ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ
Πλεονεκτήματα και αδυναμίες:
(1) δραστηριότητες (αθλήματα, χόμπι κ.λπ.)
(2) βλέπε “νόμιμες” (φόβος, θυμός κ.λπ. – ιστορικό εγκλήματος)
(3) αρχεία νοσοκομείων (ευαισθησίες σε φάρμακα, αντίδραση στον πόνο κ.λπ.)
(4) ψυχιατρικά αρχεία (φόβοι, θυμοί, αηδίες, προσαρμοστικότητα, αντιδράσεις σε ερεθίσματα, βία, υπαινικτικότητα ή ύπνωση, πόνος, ευχαρίστηση, αγάπη και σεξ)

Μέθοδοι αντιμετώπισης – προσαρμοστικότητας – συμπεριφορά:
(1) κατανάλωση αλκοόλ
(2 ) κατανάλωση ναρκωτικών
(3) ψυχαγωγία
(4) θρησκευτικοί παράγοντες που επηρεάζουν τη συμπεριφορά
(5) άλλες μέθοδοι διαφυγής από την πραγματικότητα

Τρόπος λειτουργίας πληρωμής (MO) – πληρωμή στην ώρα τους, κ.λπ.:
(1) πληρωμή λογαριασμών τηλεφώνου
(2) αγορές ενέργειας (ηλεκτρικό, φυσικό αέριο,…)
(3) αγορές νερού
(4) αποπληρωμή δανείων
(5) πληρωμές κατοικιών
(6) πληρωμές αυτοκινήτων
(7) πληρωμές σε πιστωτικές κάρτες

Πολιτική ευαισθησία:
(1) πεποιθήσεις
( 2) επαφές
(3) θέση
(4) δυνατά σημεία/αδυναμίες
(5) έργα/δραστηριότητες

Νομικές πληροφορίες – έλεγχος συμπεριφοράς (Δικαιολογίες για έρευνα, έρευνα, σύλληψη ή χρήση βίας για τροποποίηση συμπεριφοράς):
(1) δικαστικά αρχεία
(2) αστυνομικά αρχεία – NCIC
(3) αρχείο οδήγησης
(4) αναφορές στην αστυνομία
(5) ασφαλιστικές πληροφορίες
(6) γνωριμίες κατά του κατεστημένου

ΕΘΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Επιχειρηματικές πηγές (μέσω IRS, κ.λπ.):

(1) τιμές εμπορευμάτων
(2) πωλήσεις
(3) επενδύσεις σε
(α) αποθέματα/αποθέματα
(β) εργαλεία και μηχανήματα παραγωγής
(γ) κτίρια και βελτιώσεις
(δ) το χρηματιστήριο

Τράπεζες και πιστωτικά γραφεία:
(1) πιστωτικές πληροφορίες
(2) πληροφορίες πληρωμών

Διάφορες πηγές:
(1) δημοσκοπήσεις και έρευνες
(2) δημοσιεύσεις
(3) αρχεία τηλεφώνου
(4) αγορές ενέργειας και υπηρεσιών κοινής ωφέλειας

ΣΥΝΤΟΜΗ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΞΟΔΩΝ

Εκροές – δημιουργία ελεγχόμενων καταστάσεων – χειραγώγηση της οικονομίας, άρα και της κοινωνίας – έλεγχος αποδοχών και εισοδήματος.

Αλληλουχία:

(1) κατανέμει ευκαιρίες.
(2) καταστρέφει ευκαιρίες.
(3) ελέγχει το οικονομικό περιβάλλον.
(4) ελέγχει τη διαθεσιμότητα των πρώτων υλών.
(5) ελέγχει το κεφάλαιο.
(6) ελέγχει τα τραπεζικά επιτόκια.
(7) ελέγχει τον πληθωρισμό του νομίσματος.
(8) ελέγχει την κατοχή περιουσίας.
(9) ελέγχει τη βιομηχανική ικανότητα.
(10) ελέγχει την κατασκευή.
(11) ελέγχει τη διαθεσιμότητα αγαθών (εμπορευμάτων).
(12) ελέγχει τις τιμές των εμπορευμάτων.
(13) ελέγχει τις υπηρεσίες, το εργατικό δυναμικό κ.λπ.
(14) ελέγχει τις πληρωμές σε κρατικούς αξιωματούχους
(15) ελέγχει τις νομικές λειτουργίες.
(16) ελέγχει τα αρχεία προσωπικών δεδομένων – αδιόρθωτα από τον συκοφαντούμενο.
(17) ελέγχει τη διαφήμιση.
(18) ελέγχει την επαφή μέσων.
(19) ελέγχει το διαθέσιμο υλικό για παρακολούθηση τηλεόρασης.
(20) αποδεσμεύει την προσοχή από πραγματικά ζητήματα.
(21) εμπλέκει συναισθήματα.
(22) δημιουργεί αταξία, χάος και παραφροσύνη.
(23) ελέγχει το σχεδιασμό περισσότερων διερευνητικών φορολογικών εντύπων.
(24) ελέγχει την επιτήρηση.
(25) ελέγχει την αποθήκευση πληροφοριών.
(26) αναπτύσσει ψυχολογικές αναλύσεις και προφίλ ατόμων.
(27) ελέγχει νομικές λειτουργίες [επανάληψη 15]
(28) ελέγχει κοινωνιολογικούς παράγοντες.
(29) ελέγχει τις επιλογές υγείας.
(30) κυνηγά την αδυναμία.
(31) ακρωτηριάζει τις δυνάμεις.
(32) διοχετεύει πλούτο και ουσία.

Η ΤΕΧΝΗΤΗ ΜΕΤΡΑ

Από τη στιγμή που ένα άτομο εγκαταλείπει τη μήτρα της μητέρας του, κάθε προσπάθειά του κατευθύνεται προς την κατασκευή, τη συντήρηση και την απόσυρση σε τεχνητές μήτρες, διαφόρων ειδών υποκατάστατων προστατευτικών συσκευών ή κελυφών.

Ο στόχος αυτών των τεχνητών μήτρων είναι να παρέχουν ένα σταθερό περιβάλλον τόσο για σταθερή όσο και για ασταθή δραστηριότητα. να παρέχει ένα καταφύγιο για τις εξελικτικές διαδικασίες ανάπτυξης και ωριμότητας – δηλαδή, επιβίωση. να παρέχει ασφάλεια για την ελευθερία και να παρέχει αμυντική προστασία για επιθετική δραστηριότητα.

Αυτό ισχύει εξίσου τόσο για το ευρύ κοινό όσο και για την ελίτ. Ωστόσο, υπάρχει μια σαφής διαφορά στον τρόπο με τον οποίο κάθε μια από αυτές τις τάξεις αντιμετωπίζει την επίλυση προβλημάτων.

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΟΜΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ – ΕΞΑΡΤΗΣΗ

Ο πρωταρχικός λόγος για τον οποίο οι μεμονωμένοι πολίτες μιας χώρας δημιουργούν μια πολιτική δομή είναι μια υποσυνείδητη επιθυμία ή επιθυμία να διαιωνίσουν τη δική τους σχέση εξάρτησης της παιδικής τους ηλικίας. Με απλά λόγια, θέλουν έναν ανθρώπινο θεό να εξαλείψει κάθε κίνδυνο από τη ζωή τους, να τους χαϊδέψει στο κεφάλι, να τους φιλήσει μελανιές, να βάλει ένα κοτόπουλο σε κάθε τραπέζι, να ντύσει το σώμα τους, να τους βάλει στο κρεβάτι το βράδυ και να τους πει ότι όλα θα είναι εντάξει όταν ξυπνήσουν το πρωί.

Αυτή η δημόσια απαίτηση είναι απίστευτη, επομένως ο ανθρώπινος θεός, ο πολιτικός, συναντά την απίστευτη με την απίστευτη υπόσχεση στον κόσμο και χωρίς να προσφέρει τίποτα. Ποιος είναι λοιπόν ο μεγαλύτερος ψεύτης; το κοινό? ή ο «νονός»;

Αυτή η δημόσια συμπεριφορά είναι η παράδοση που γεννιέται από φόβο, τεμπελιά και σκοπιμότητα. Είναι η βάση του κράτους πρόνοιας ως στρατηγικό όπλο, χρήσιμο ενάντια σε ένα αποκρουστικό κοινό.

ΔΡΑΣΗ/ΠΡΟΣΒΑΣΗ

Οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να είναι σε θέση να υποτάξουν και/ή να σκοτώσουν άλλα ανθρώπινα όντα που διαταράσσουν την καθημερινότητά τους, αλλά δεν θέλουν να αντιμετωπίσουν τα ηθικά και θρησκευτικά ζητήματα που μπορεί να εγείρει μια τέτοια απροκάλυπτη πράξη εκ μέρους τους. Ως εκ τούτου, αναθέτουν τη βρώμικη δουλειά σε άλλους (συμπεριλαμβανομένων των δικών τους παιδιών) για να κρατήσουν το αίμα από τα χέρια τους. Εκνευρίζονται για την ανθρώπινη μεταχείριση των ζώων και μετά κάθονται για ένα νόστιμο χάμπουργκερ από ένα ασβεστωμένο σφαγείο κάτω από το δρόμο και μακριά από τα μάτια τους. Ακόμα πιο υποκριτικά, πληρώνουν φόρους για να χρηματοδοτήσουν μια επαγγελματική ένωση δολοφόνων που ονομάζονται συλλογικά πολιτικοί, και μετά παραπονιούνται για διαφθορά στην κυβέρνηση.

ΕΥΘΥΝΗ

Και πάλι, οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να είναι ελεύθεροι να κάνουν τα πράγματα (να εξερευνήσουν, κ.λπ.) αλλά φοβούνται να αποτύχουν.

Ο φόβος της αποτυχίας εκδηλώνεται με την ανευθυνότητα και ιδιαίτερα με την ανάθεση αυτών των προσωπικών ευθυνών σε άλλους όπου η επιτυχία είναι αβέβαιη ή φέρει πιθανές ή δημιουργημένες υποχρεώσεις (νόμος) τις οποίες το άτομο δεν είναι διατεθειμένο να αποδεχτεί. Θέλουν εξουσία (βασική λέξη – “συγγραφέας”), αλλά δεν θα δεχτούν ευθύνη ή ευθύνη. Έτσι προσλαμβάνουν πολιτικούς για να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα για αυτούς.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Οι άνθρωποι προσλαμβάνουν τους πολιτικούς για να μπορούν οι άνθρωποι:
(1) να αποκτήσουν ασφάλεια χωρίς να τη διαχειρίζονται.
(2) λάβετε δράση χωρίς να το σκεφτείτε.
(3) να προκαλέσετε κλοπή, τραυματισμό και θάνατο σε άλλους χωρίς να χρειάζεται να σκεφτείτε ούτε τη ζωή ούτε τον θάνατο.
(4) αποφεύγουν την ευθύνη για τις δικές τους προθέσεις.
(5) αποκτούν τα οφέλη της πραγματικότητας και της επιστήμης χωρίς να ασκούνται στην πειθαρχία του να αντιμετωπίσουν ή να μάθουν κανένα από αυτά τα πράγματα.

Δίνουν στους πολιτικούς τη δύναμη να δημιουργήσουν και να διαχειριστούν μια πολεμική μηχανή:
(1) να φροντίσουν για την επιβίωση του έθνους/μήτρας.
(2) αποτρέψτε την καταπάτηση οτιδήποτε στο έθνος/μήτρα.
(3) καταστρέψτε τον εχθρό που απειλεί το έθνος/μήτρα.
(4) καταστρέφουν εκείνους τους πολίτες της χώρας τους που δεν συμμορφώνονται για χάρη της σταθερότητας του έθνους/μήτρας.

Οι πολιτικοί κατέχουν πολλές σχεδόν στρατιωτικές δουλειές, η χαμηλότερη είναι η αστυνομία που είναι στρατιώτες, οι δικηγόροι και οι CPA στη συνέχεια που είναι κατάσκοποι και σαμποτέρ (με άδεια) και οι δικαστές που φωνάζουν εντολές και διευθύνουν το κλειστό συνδικαλιστικό στρατιωτικό κατάστημα για ό,τι θα φέρει η αγορά . Οι στρατηγοί είναι βιομήχανοι. Το «προεδρικό» επίπεδο του αρχιστράτηγου μοιράζονται οι διεθνείς τραπεζίτες. Ο κόσμος ξέρει ότι έχει δημιουργήσει αυτή τη φάρσα και τη χρηματοδότησε με τους δικούς του φόρους (συναίνεση), αλλά θα προτιμούσε να γονατίσει παρά να είναι ο υποκριτής.

Έτσι, ένα έθνος χωρίζεται σε δύο πολύ διακριτά μέρη, ένα πειθήνιο υποέθνος [μεγάλη σιωπηλή πλειοψηφία] και ένα πολιτικό υποέθνος. Το πολιτικό υποέθνος παραμένει προσκολλημένο στο πειθήνιο υποέθνος, το ανέχεται και ξεπλένει την ουσία του μέχρι να δυναμώσει αρκετά ώστε να αποσπαστεί και μετά να καταβροχθίσει τον γονιό του.

ΣΧΕΣΕΙΣ ΧΡΟΝΙΚΗΣ ΡΟΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΤΑΛΑΝΤΩΣΕΙΣ

Μια ιδανική βιομηχανία μπορεί να συμβολίζεται ηλεκτρονικά με διάφορους τρόπους. Ο απλούστερος τρόπος είναι να αναπαραστήσουμε μια ζήτηση από μια τάση και μια προσφορά με ένα ρεύμα. Όταν γίνει αυτό, η σχέση μεταξύ των δύο γίνεται αυτό που ονομάζεται αποδοχή, η οποία μπορεί να προκύψει από τρεις οικονομικούς παράγοντες: (1) εκ των υστέρων ροή, (2) τρέχουσα ροή και (3) ροή προοπτικής.

Η προοπτική ροή είναι το αποτέλεσμα αυτής της ιδιότητας των ζωντανών οντοτήτων να προκαλεί την αποθήκευση ενέργειας (τροφής) για μια περίοδο χαμηλής ενέργειας (π.χ. μια χειμερινή περίοδο). Αποτελείται από απαιτήσεις που τίθενται σε ένα οικονομικό σύστημα για εκείνη την περίοδο χαμηλής ενέργειας (χειμερινή περίοδος).

Σε μια βιομηχανία παραγωγής έχει διάφορες μορφές, μία από τις οποίες είναι γνωστή ως απόθεμα παραγωγής ή απόθεμα. Στην ηλεκτρονική συμβολολογία αυτή η συγκεκριμένη ζήτηση του κλάδου (μια βιομηχανία καθαρού κεφαλαίου) αντιπροσωπεύεται από την χωρητικότητα και το απόθεμα ή ο πόρος αντιπροσωπεύεται από μια αποθηκευμένη χρέωση. Η ικανοποίηση της ζήτησης ενός κλάδου παρουσιάζει καθυστέρηση λόγω της επίδρασης φόρτωσης των προτεραιοτήτων των αποθεμάτων.

Η τρέχουσα ροή ιδανικά δεν περιλαμβάνει καθυστερήσεις. Είναι, θα λέγαμε, εισροή σήμερα για έξοδο σήμερα, μια ροή «από χέρι σε στόμα». Στην ηλεκτρονική συμβολολογία, αυτή η συγκεκριμένη ζήτηση της βιομηχανίας (μια καθαρή βιομηχανία ΗΠΑ) αντιπροσωπεύεται από μια αγωγιμότητα που είναι στη συνέχεια μια απλή οικονομική βαλβίδα (ένα στοιχείο διασποράς).

Η εκ των υστέρων ροή είναι γνωστή ως συνήθεια ή αδράνεια. Στην ηλεκτρονική αυτό το φαινόμενο είναι το χαρακτηριστικό ενός επαγωγέα (οικονομικό αναλογικό = καθαρός κλάδος υπηρεσιών) στον οποίο μια ροή ρεύματος (οικονομική αναλογική = ροή χρήματος) δημιουργεί ένα μαγνητικό πεδίο (οικονομικό ανάλογο = ενεργός ανθρώπινος πληθυσμός) το οποίο, εάν το ρεύμα ( ροή χρήματος) αρχίζει να μειώνεται, καταρρέει (πόλεμος) για να διατηρηθεί το ρεύμα (ροή χρήματος – ενέργειας).

Άλλες μεγάλες εναλλακτικές στον πόλεμο ως οικονομικοί επαγωγείς ή οικονομικοί σφόνδυλοι είναι ένα πρόγραμμα κοινωνικής πρόνοιας ανοιχτού τύπου ή ένα τεράστιο (αλλά γόνιμο) διαστημικό πρόγραμμα ανοιχτού τύπου.

Το πρόβλημα με τη σταθεροποίηση του οικονομικού συστήματος είναι ότι υπάρχει υπερβολική ζήτηση λόγω (1) υπερβολικής απληστίας και (2) υπερβολικού πληθυσμού.

Αυτό δημιουργεί υπερβολική οικονομική επαγωγή η οποία μπορεί να εξισορροπηθεί μόνο με την οικονομική χωρητικότητα (πραγματικοί πόροι ή αξία – π.χ. σε αγαθά ή υπηρεσίες).

Το πρόγραμμα κοινωνικής πρόνοιας δεν είναι τίποτα άλλο από ένα σύστημα πιστωτικού ισοζυγίου ανοιχτού τύπου που δημιουργεί μια βιομηχανία ψευδούς κεφαλαίου για να δώσει στους μη παραγωγικούς στέγη πάνω από το κεφάλι τους και φαγητό στο στομάχι τους. Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο, ωστόσο, επειδή οι αποδέκτες γίνονται κρατική ιδιοκτησία σε αντάλλαγμα για το «δώρο», έναν μόνιμο στρατό για την ελίτ. Γιατί αυτός που πληρώνει τον αυλητή επιλέγει τη μελωδία.

Όσοι γαντζώνονται στο οικονομικό ναρκωτικό, πρέπει να πάνε στην ελίτ για μια διόρθωση. Σε αυτό, η μέθοδος εισαγωγής μεγάλων ποσοτήτων σταθεροποιητικής χωρητικότητας είναι με δανεισμό στη μελλοντική “πίστωση” του κόσμου. Αυτός είναι ένας τέταρτος νόμος κίνησης – έναρξης, και αποτελείται από την εκτέλεση μιας ενέργειας και την έξοδο από το σύστημα πριν η ανακλώμενη αντίδραση επιστρέψει στο σημείο δράσης – μια καθυστερημένη αντίδραση.

Ο τρόπος επιβίωσης της αντίδρασης είναι η αλλαγή του συστήματος πριν η αντίδραση μπορεί να επιστρέψει. Με αυτόν τον τρόπο, οι πολιτικοί γίνονται πιο δημοφιλείς στην εποχή τους και το κοινό πληρώνει αργότερα. Μάλιστα, το μέτρο ενός τέτοιου πολιτικού είναι ο χρόνος καθυστέρησης.

Το ίδιο πράγμα επιτυγχάνεται από μια κυβέρνηση με την εκτύπωση χρήματος πέρα ​​από το όριο του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος, και την οικονομική διαδικασία που ονομάζεται πληθωρισμός. Αυτό δίνει μεγάλη ποσότητα χρημάτων στα χέρια του κοινού και διατηρεί μια ισορροπία ενάντια στην απληστία του, του δημιουργεί μια ψεύτικη αυτοπεποίθηση και, για λίγο, μένει ο λύκος από την πόρτα.

Πρέπει τελικά να καταφύγουν στον πόλεμο για να εξισορροπήσουν τον λογαριασμό, γιατί ο πόλεμος είναι τελικά απλώς η πράξη της καταστροφής του πιστωτή, και οι πολιτικοί είναι οι δημόσιοι μισθωμένοι δολοφόνοι που δικαιολογούν την πράξη για να κρατήσουν την ευθύνη και το αίμα από τη δημόσια συνείδηση. (Βλ. ενότητα σχετικά με τους παράγοντες συναίνεσης και την κοινωνικοοικονομική διάρθρωση.)

Αν ο λαός νοιαζόταν πραγματικά για τον συνάνθρωπό του, θα έλεγχε τις ορέξεις του (απληστία, τεκνοποίηση κ.λπ.) ώστε να μην χρειάζεται να λειτουργούν με ένα πιστωτικό ή κοινωνικό σύστημα πρόνοιας που κλέβει τον εργάτη για να ικανοποιήσει τον αλήτη.

Δεδομένου ότι το μεγαλύτερο μέρος του κοινού δεν θα ασκήσει αυτοσυγκράτηση, υπάρχουν μόνο δύο εναλλακτικές λύσεις για τη μείωση της οικονομικής επαγωγής του συστήματος.

(1) Αφήστε τον πληθυσμό να χτυπήσει ο ένας τον άλλον μέχρι θανάτου στον πόλεμο, ο οποίος θα οδηγήσει μόνο σε ολοκληρωτική καταστροφή της ζωντανής γης.

(2) Πάρτε τον έλεγχο του κόσμου με τη χρήση οικονομικών «σιωπηλών όπλων» σε μια μορφή «ήσυχου πολέμου» και μειώστε την οικονομική επαγωγή του κόσμου σε ασφαλές επίπεδο με μια διαδικασία καλοπροαίρετης δουλείας και γενοκτονίας.

Η τελευταία επιλογή έχει ληφθεί ως η προφανώς καλύτερη επιλογή. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη γιατί είναι απαραίτητη η απόλυτη μυστικότητα σχετικά με τα αθόρυβα όπλα. Το ευρύ κοινό αρνείται να βελτιώσει τη νοοτροπία του και την πίστη του στον συνάνθρωπό του. Έχει γίνει ένα κοπάδι πολλαπλασιαζόμενων βαρβάρων και, θα λέγαμε, μάστιγα στο πρόσωπο της γης.

Δεν νοιάζονται αρκετά για την οικονομική επιστήμη για να μάθουν γιατί δεν μπόρεσαν να αποφύγουν τον πόλεμο παρά τη θρησκευτική ηθική, και η θρησκευτική ή ικανοποιητική άρνησή τους να ασχοληθούν με τα γήινα προβλήματα καθιστά τη λύση του γήινου προβλήματος απρόσιτη.

Αφήνεται σε εκείνους τους λίγους που είναι πραγματικά πρόθυμοι να σκεφτούν και να επιβιώσουν ως οι πιο ικανοί για να επιβιώσουν, να λύσουν το πρόβλημα μόνοι τους ως λίγοι που πραγματικά νοιάζονται. Διαφορετικά, η έκθεση του αθόρυβου όπλου θα κατέστρεφε τη μοναδική μας ελπίδα να διατηρήσουμε το βλέμμα της μελλοντικής αληθινής ανθρωπότητας…

ΠΗΓΗ