Μπαράζ σεισμικών δονήσεων στην Κρήτη – Πέντε σεισμοί μετά τα 4,1 Ρίχτερ
Και οι πέντε σεισμικές δονήσεις ήταν μεγέθους πάνω από 3 Ρίχτερ

Σεισμική δόνηση η οποία έγινε αισθητή και συνοδεύτηκε από ένα βουητό, σημειώθηκε στις 09.11 σήμερα το πρωί στο Αρκαλοχώρι, αναστατώνοντας τους κατοίκους της περιοχής αλλά και των γύρω. Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, η δόνηση των 3,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έγινε ιδιαίτερα αισθητή.

Σειρά σεισμικών δονήσεων σημειώθηκε στην Κρήτη τα ξημερώματα της Τρίτης 3 Ιανουαρίου, μετά τα 4,1 Ρίχτερ που αναστάτωσαν το νησί. Οι σεισμοί έλαβαν χώρα στο θαλάσσιο χώρο του νησιού, με τον πιο ισχυρό να είναι 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Αναλυτικότερο ο πρώτος σεισμός σημειώθηκε 40 χιλιόμετρα βόρεια βορειοανατολικά της Νεάπολης Λασιθίου, και ήταν μεγέθους 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ το εστιακό του βάθος υπολογίζεται στα 8,9 χιλιόμετρα.

Έπειτα σημειώθηκε σεισμική δόνηση και πάλι 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, 39 χιλιόμετρα βόρεια βορειοανατολικά της Νεάπολης Λασιθίου, με 11,4 χιλιόμετρα εστιακό βάθος, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών.

Λίγα λεπτά αργότερα έλαβε χώρα και η 3η σεισμική δόνηση στο ίδιο σημείο 39 χιλιόμετρα βόρεια βορειοανατολικά της Νεάπολης Λασιθίου και ήταν μεγέθους 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 15,9 χιλιόμετρα.

Ακριβώς ένα λεπτό μετά σημειώθηκε και η 4η στη σειρά σεισμική δόνηση μεγέθους 3,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, στα 39 χιλιόμετρα βόρεια βορειοανατολικά της Νεάπολης Λασιθίου. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 11, 2 χιλιόμετρα.

Τέλος η 5η σεισμική δόνηση έλαβε χώρα τα ξημερώματα της Τρίτης 12 χιλιόμετρα ανατολικά νοτιοανατολικά της Χρυσής Λασιθίου. Ο σεισμός ήταν μεγέθους 3,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με εστιακό βάθος 11 χιλιόμετρα.