«Χάθηκε» F-35 και η Αεροπορία ζητούσε από τους πολίτες να το εντοπίσουν!

Βρέθηκε σώος ο πιλότος.

Ένα πρωτοφανές περιστατικό έλαβε χώρα στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς ένα μαχητικό αεροσκάφος πέμπτης γενιάς F-35 «εξαφανίστηκε» και η αμερικανική Αεροπορία το αναζητούσε, ζητώντας δημοσίως βοήθεια για να το εντοπίσει!

Συγκεκριμένα, η αεροπορική βάση του Τσάρλεστον, με ανακοίνωσή της μέσω της πλατφόρμας X (πρώην Twitter) ζητούσε πληροφορίες από τους πολίτες για τον εντοπισμό ενός F-35 που «ενεπλάκη σε ατύχημα».

Σύμφωνα με την αεροπορική βάση των ΗΠΑ «ο πιλότος εκτινάχθηκε επιτυχώς».

«Αν έχετε πληροφορίες που θα βοηθήσουν τα συνεργεία ανάκτησης να εντοπίσουν το F-35, καλέστε το τάδε τηλέφωνο του Κέντρου Επιχειρήσεων της Βάσης», ανέφερε ακόμη η σχετική ανακοίνωση.

Προκαλεί απορία πώς είναι δυνατόν οι Αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις να «χάσουν» – έστω και προσωρινά – ένα πανάκριβο μαχητικό, το οποίο διαθέτει ηλεκτρονικά συστήματα παρακολούθησης αξίας εκατομμυρίων, όχι σε κάποιο πεδίο επιχειρήσεων αλλά στο Βόρειο Τσάρλεστον των ΗΠΑ, κοντά σε αεροπορική βάση.

Αξιωματούχοι της αεροπορικής βάσης ανέφεραν ότι δεν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία για συντριβή του F-35, ενώ ο πιλότος εντοπίστηκε και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.