Σάλος με τις δηλώσεις της Λίνας Κλείτου για τους Ρομά

Σε μια νέα δήλωση προχώρησε η δημοσιογράφος Λίνα Κλείτου αναφορικά με τον πυροβολισμό που δέχτηκε στο κεφάλι από αστυνομικό ο 16χρονος ρομα στη Θεσσαλονίκη.

«Όποιος στα 16 κλέβει για λίγα, στα 20 μπορεί να σκοτώσει για λιγότερα!» δήλωσε η Λίνα Κλείτου και προκάλεσε χαμό.

Σε μια νέα δήλωση προχώρησε η δημοσιογράφος Λίνα Κλείτου αναφορικά με τον πυροβολισμό που δέχτηκε στο κεφάλι από αστυνομικό ο 16χρονος ρομα στη Θεσσαλονίκη.

«Θέλω να σας θυμίσω ότι πριν από μερικά χρόνια, κάποιο Φλεβάρη, δύο ρομά έλιωσαν κυριολεκτικά μια γυναίκα, πηγαίνοντας και με βαριά πρόθεση μπρος πίσω με το αυτοκίνητο, για να της πάρουν μια αλυσίδα από τον λαιμό. Η γυναίκα αυτή πέθανε.

Δεν ξέρω αν άξιζε αυτή η ανθρώπινη ζωή για 50 ευρώ. Τότε δεν βγήκε κανείς στους δρόμους, δεν έκαψε κανένας κανέναν καταυλισμό, δεν πήγε να πετάξει πέτρες και γενικώς επειδή έχω και μια νομική παιδεία και ξέρω ότι το έγκλημα εχει και διαβάθμιση ως προς την απόδοση της τιμωρίας ή της αξιολόγησής του, δεν μπορώ να μπω σε κανέναν λαϊκισμό να συμψηφίζω τις ζωές με 20άρικα ή 50αρικα.

Εύχομαι και το παιδί το συγκεκριμένο να γίνει καλά και να επανέλθει. Αλλά να επανέλθει σε μια κανονική και όχι σε μια παραβατική ζωή….» ανέφερε αρχικά η Λίνα Κλείτου.
«Το ηθικό δίδαγμα και το ρητό αυτής της ιστορίας είναι ότι όποιος κλέβει για λίγα στα 16, στα 20 μπορεί να σκοτώσει για λιγότερα!» συμπλήρωσε η δημοσιογράφος προκαλώντας την αντίδραση του Βαγγέλη Παπαδημητρίου που έκπληκτος σχολίασε «Τι είναι αυτά που λέτε τώρα!».

«Κι αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι η πολιτεία έχει διαχρονικές ευθύνες γιατί χαϊδεύει αυτού του είδους την παραβατικότητα, γιατί ποτέ δεν μπόρεσε να επιβάλλει κανόνες ενσωμάτωσης», συμπλήρωσε απτόητη η Λίνα Κλείτου και πρόσθεσε ότι πρέπει «Να αφήσουμε πίσω τους λαϊκισμούς και την εκμετάλλευση πολιτικών γεγονότων».

«Είναι λάθος πολιτικές παρατάξεις να επιχειρούν να αξιοποιήσουν αυτά τα συμβάντα προς όφελός τους» κατέληξε η δημοσιογράφος.

Δείτε το βίντεο: