DIY: Υγιή, και πυκνά φρύδια με μάσκες που μπορείτε να φτιάξετε με απλά υλικά

Medical plants used in alternative cosmetology: aloe, honey, coconut and avocado, white background, panorama

H Φύση έχει πάντα τις απαντήσεις που ψάχνουμε. Ίσως, λοιπόν, οι νέες συνθήκες που δημιούργησε ο κορωνοϊός στη ζωή μας, να δείχνουν η Φύση θέλοντας να πάρει μια ανάσα, αναγκάστηκε να μας κλείσει όλους στα σπίτια μας.

Σκέφτηκα ότι τις ημέρες που μένουμε σπίτι, δίνοντας ο καθένας από εμάς την δική του, προσωπική μάχη ενάντια στον κορωνοϊό, μπορούμε να αξιοποιήσουμε τον χρόνο που περνά κάνοντας μια τονωτική ένεση στο πρόσωπο και το σώμα μας. Με υλικά απλά, από την Φύση, που μπορούμε να βρούμε εύκολα.

Σας προτείνω δύο μάσκες για θρέψη και λάμψη στα φρύδια που μπορείτε να φτιάξετε μόνες σας: το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό, αν δείξετε συνέπεια στην εφαρμογή τους.

Στην αγορά θα βρείτε διάφορα λαδάκια με ευεργετικές ιδιότητες για τις τριχούλες των φρυδιών όπως το καστορέλαιο, το λάδι καρύδας, το λάδι αβοκάντο, το αιθέριο έλαιο λεβάντας και τεϊόδεντρου, το τζελ αλόης και την βιταμίνη Ε.

DIY μάσκα 1)

Υλικά:

1) Λάδι καρύδας

2) Καστορέλαιο

3) Λάδι αβοκάντο

Ανακατέψτε ίση ποσότητα των παραπάνω υλικών. Εφαρμόστε μικρή ποσότητα του μίγματος πάνω στα φρύδια αφού πρώτα έχετε καθαρίσει σχολαστικά την περιοχή. Το αφήνετε όλη την νύχτα και το αφαιρείτε το πρωί.

DIY μάσκα 2)

Yλικά:

1) κ.γ. τζελ αλόης

2) κ.γ. καστορέλαιο

3) 2 κάψουλες βιταμίνης Ε

Ανακατέψτε τα παραπάνω υλικά και ακολουθήστε τις οδηγίες εφαρμογής που προανέφερα στην 1η DIY μάσκα.

Γάλα-Κρόκος αυγού: Δύο θαυματουργά συστατικά

Αν δεν είναι για εσάς εφικτή η εύρεση των υλικών για τις DIY μάσκες που σας προτείνω παραπάνω, μπορείτε να επιστρατεύσετε δύο υλικά που πιθανότατα έχετε ήδη στο ψυγείο σας. Μιλώ για το γάλα και το αυγό (συγκεκριμένα τον κρόκο του).

Το γάλα τονώνει την παραγωγή κολλαγόνου και έχει την ικανότητα να θρέφει τις ρίζες των τριχών, βοηθώντας στην ανάπτυξή τους.

Ο γεμάτος βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία, κρόκος αυγού, βοηθά στην ενδυνάμωση της τρίχας, χαρίζοντάς της όγκο.

Εφαρμογή:

Απλώνετε με μια μπατονέτα σε όλη την έκταση του φρυδιού ένα από τα δύο υλικά.

Το αφήνετε για 15-20 λεπτά.

Το αφαιρείτε με ένα βαμβάκι εμποτισμένο με προϊόν ντεμακιγιάζ.

Να θυμάστε: Για να δείτε εντυπωσιακά αποτελέσματα θα πρέπει να εφαρμόζετε όποια συνταγή επιλέξετε για 2 μήνες (τουλάχιστον!) σε καθημερινή βάση.

Ευχαριστούμε πολύ την Brow Expert κυρία Σταυρούλα Γιαννούλη για τις πολύτιμες συμβουλές της!