Δραματική η κατάσταση στα νοσοκομεία της Κρήτης: 8.813 ασθενείς στην αναμονή για… χειρουργικό κρεβάτι (vid)

Σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά τα κρούσματα είναι μέχρι στιγμής 28 και έχουν ληφθεί και περίπου 100 δείγματα.

«Τσουνάμι» αντιδράσεων στον χώρο της δημόσιας υγείας με φόντο τις τεράστιες λίστες χειρουργείων στα νοσοκομεία της Κρήτης, με τα παράπονα να παίρνουν την μορφή χιονοστιβάδας – Σε επίπεδο Κρήτης, περισσότεροι από 8.000 ασθενείς ταλαιπωρούνται , περιμένοντας μήνες έως και χρόνια

  • 8.813 ασθενείς περιμένουν για να βρεθεί χειρουργικό κρεβάτι
  • Χωρίς τέλος η λίστα αναμονής στα μεγάλα νοσοκομεία της Κρήτης
  • Η υποστελέχωση των νοσοκομείων ανεβάζει την λίστα για τα χειρουργεία
  • Τεράστια η αναμονή ασθενών στο ΠΑΓΝΗ
  • Λύση στην ασφυκτική κατάσταση στα χειρουργεία οι μαζικές προσλήψεις

Δραματικές καταστάσεις με φόντο τις τεράστιες λίστες χειρουργείων στα νοσοκομεία της Κρήτης. 8.813 άτομα ταλαιπωρούνται, περιμένοντας μήνες έως και χρόνια, εκ των οποίων, 3.997 ασθενείς στο ΠΑΓΝΗ, 2.803 στο Βενιζέλειο, 1.355 στο νοσοκομείο Χανίων, 279 στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, 280 στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, 94 στο νοσοκομείο Ιεράπετρας και 5 στο νοσοκομείο Σητείας.

Και όλα αυτά λόγω της υποβάθμισης και υποστελέχωσης των νοσοκομείων σε γιατρούς, αναισθησιολόγους, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, ενώ ασθενείς μη αντέχοντας άλλο την πολύμηνη ταλαιπωρία και υπό τον κίνδυνο επιπτώσεων στην υγεία τους στρέφονται στον ιδιωτικό τομέα.

Στο ΠΑΓΝΗ, η αναμονή είναι μεγάλη στην αγγειοχειρουργική, όπου εκκρεμούν 798 χειρουργεία, στη νευροχειρουργική… 637 χειρουργεία, στην ορθοπεδική… 404 χειρουργεία, με την ταλαιπωρία να συνεχίζεται και σε άλλες ειδικότητες.

Στο Βενιζέλειο, 1.318 ασθενείς περιμένουν να χειρουργηθούν μόνο στην ΩΡΛ, ενώ στο νοσοκομείο Χανίων, η λίστα είναι μεγάλη στην ορθοπεδική και για 629 ασθενείς.

198 ασθενείς βρίσκονται στη λίστα της Ορθοπεδικής στο νοσοκομείο Ρεθύμνου.  171 ασθενείς στη χειρουργική του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, ενώ στο νοσοκομείο Ιεράπετρας 87 ασθενείς περιμένουν καρτερικά τη σειρά τους.

Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού προκειμένου να βελτιωθεί η ασφυκτική κατάσταση στα νοσοκομεία, διεκδικούν εργαζόμενοι.

Δείτε το βίντεο: 

ΠΗΓΗ