«Είναι ζήτημα ημερών να απελευθερωθεί το Mπάκχμουτ» λένε οι Ρώσοι – «Εγκαταλείψτε την πόλη» λέει η CIA στους Ουκρανούς

Αρνούνται να πολεμήσουν οι άνδρες της 25ης ουκρανικής Ταξιαρχίας: «Μας έστειλαν εδώ σαν κρέας»

Oι μάχες εντός της πόλης έχουν κορυφωθεί και η Λαϊκή Πολιτοφυλακή του Ντονέτσκ ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι «η απελευθέρωση της πόλης θα γίνει σύντομα» ενώ οι αμερικανικές υπηρεσίες ασφαλείας προτείνουν στο Κίεβο να αποσυρθούν οι δυνάμεις του από το συγκεκριμένο καταστροφικό μέτωπο.

H πόλη επιχειρησιακά έχει περικυκλωθεί και ο δρόμος της Κονσταντινόβκα βρίσκεται πλέον εντός του βεληνεκούς του ρωσικού Πυροβολικού.

Ήδη έχουν καταστραφεί οι πρώτες αποστολές εφοδίων των Ουκρανών προς το Μπάκχμουτ, όπως αναφέρουν ρωσικές πηγές.

Οι Ουκρανοί στρατιώτες της 25ης Ταξιαρχίας αρνούνται να προωθηθούν από το δάσος προς το Μπάκχμουτ και εγκατέλειψαν τις θέσεις τους! «Μας έστειλαν εδώ σαν κρέας αποφασίσαμε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας».

Σήμερα οι μονάδες της Ομάδας Wagner κατέλαβαν το εργοστάσιο κρασιού στο Μπάκχμουτ και εισχώρησαν από τη νότια είσοδο της πόλης στην Opytnoye κατά ένα χιλιόμετρο.

Οι μάχες πλέον έχουν μεταφερθεί στα οικοδομικά τετράγωνα από όλες τις κατευθύνσεις όπως αποτυπώνει χαρακτηριστικά και βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας.

Το Μπαχμούτ καταστράφηκε σχεδόν ολοκληρωτικά κατά τη διάρκεια σφοδρών βομβαρδισμών τους προηγούμενους μήνες. «Είναι ένας βάναυσος και επίμονος αγώνας», δήλωσε πρόσφατα πηγή προσκείμενη στην CIA. Πρόσθεσε ότι ο έλεγχος των περιοχών αλλάζει συνεχώς σε βάρος των Ουκρανών.

Με την εξέλιξη αυτή, αξιωματούχοι των ΗΠΑ και της Δύσης προτρέπουν την Ουκρανία να αλλάξει πορεία, να μετατοπιστεί από τις βάναυσες και παρατεταμένες μάχες στην ανατολική πόλη Μπαχμούτ σε μια πιθανή αντεπίθεση στο νότο της χώρας χρησιμοποιώντας ένα διαφορετικό στυλ μάχης που  της το επιτρέπουν τα δισεκατομμύρια δολάρια της νέας βοήθειας , λένε αξιωματούχοι των ΗΠΑ στο CNN.

 Σύμφωνα με αυτούς, αναμένονται πλέον σφοδρές μάχες την άνοιξη, γι’ αυτό προτείνουν στην Ουκρανία να μειώσει τις απώλειες στο Μπαχμούτ, το οποίο ισχυρίζονται ότι έχει μικρή στρατηγική σημασία, και αντ’ αυτού να επικεντρωθεί στον σχεδιασμό μιας επίθεσης στο νότο.

Αυτό ήταν μέρος του μηνύματος που έστειλαν τρεις ανώτεροι αξιωματούχοι του Μπάιντεν που ταξίδεψαν στο Κίεβο την περασμένη εβδομάδα, γράφει το CNN.

Ανέφεραν ότι οι ΗΠΑ θέλουν να βοηθήσουν την Ουκρανία να εγκαταλείψει τη μάχη φθοράς στο Μπαχμούτ και να επικεντρωθεί σε ένα μοντέλο μηχανοποιημένου πολέμου ελιγμών, που περιλαμβάνει απροσδόκητες και γρήγορες κινήσεις κατά της Ρωσίας, ανέφεραν πηγές που γνωρίζουν την κατάσταση.

Mε λίγα λόγια κατάλαβαν στις ΗΠΑ πως η πολεμική σύγκρουση όπως εξελίσσονταν μέχρι τώρα συνέφερε την Μόσχα.

Ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει και η επίθεση των Ρώσων νοτιότερα στο Ugledar με σκοπό να αποκόψουν τους ανεοφδιασμούς των Ουκρανών στο Ντόνμπας από την Ζαπορίζια.