Ρωσία για αποστολή αρμάτων στην Ουκρανία: «Χρήση πυρομαχικών απεμπλουτισμένου ουρανίου ισοδυναμεί με “βρώμικα” πυρηνικά όπλα»

Για συνέπειες μιλά ρωσική διπλωματική αποστολή – «Το είχαν κάνει σε Γιουγκοσλαβία και Ιράκ»

Εκτός ελέγχου μπορεί να εξελιχθεί η κατάσταση για την παγκόσμια ειρήνη καθώς η απόφαση για αποστολή αρμάτων μάχης και ειδικότερα των αμερικανικού τύπου που φέρουν θωρακίσεις και πυρομαχικά απεμπλουτισμένου ουρανίου, στον ουκρανικό στρατό δεν διέφυγε της ρωσικής προσοχής που προειδοποιεί ότι τυχόν χρήση τους θα θεωρηθεί “ως χρήση βρώμικων πυρηνικών βομβών”!

«Η παράδοση πυρομαχικών ουρανίου δυτικής κατασκευής στο Κίεβο θα θεωρηθεί από τη Μόσχα ως χρήση βρώμικων πυρηνικών βομβών», δήλωσε ο Konstantin Gavrilov, επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας στις συνομιλίες στη Βιέννη για τη στρατιωτική ασφάλεια και τον έλεγχο των όπλων.

Τα παρακάτω μεταδίδονται από το πρακτορείο Ria Novosti, το οποίο παραθέτει μία νέα πολύ σοβαρή πτυχή στον ουκρανικό πόλεμο:

«Προειδοποιούμε τους δυτικούς χορηγούς της στρατιωτικής μηχανής του Κιέβου να ενθαρρύνουν πυρηνικές προκλήσεις και εκβιασμούς.

Γνωρίζουμε ότι το άρμα Leopard 2, καθώς και τα μαχητικά οχήματα πεζικού Bradley και Marder, είναι οπλισμένα με βλήματα θωράκισης απεμπλουτισμένου ουρανίου, η χρήση των οποίων οδηγεί σε μόλυνση της περιοχής, όπως συνέβη στη Γιουγκοσλαβία και το Ιράκ.

Εάν το Κίεβο εφοδιαστεί με τέτοια πυρομαχικά για βαρύ στρατιωτικό εξοπλισμό του ΝΑΤΟ, θα το θεωρήσουμε ως χρήση βρώμικων πυρηνικών βομβών κατά της Ρωσίας , με όλες τις επακόλουθες συνέπειες», δήλωσε ο διπλωμάτης, μιλώντας στο φόρουμ του ΟΑΣΕ για τη συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας.

Οι δυτικές χώρες ανάγκασαν τη Γερμανία να αποφασίσει να μεταφέρει τεθωρακισμένα οχήματα στην Ουκρανία , τόνισε ο Γκαβρίλοφ.

Όπως είπε ο Konstantin Sivkov, διδάκτορας στρατιωτικών επιστημών, στο RIA Novosti , το φορτίο πυρομαχικών Leopard 2 περιλαμβάνει οβίδες με πυρήνες απεμπλουτισμένου ουρανίου. Η χρήση τους οδηγεί σε μόλυνση της περιοχής και σε εξάρσεις καρκίνου.