Ελαιόλαδο: ένα κόλπο ομορφιάς από το ντουλάπι της κουζίνας σας

Στα ύψη έχει φτάσει η τιμή και του ελαιολάδου, με τις τιμές να αναμένεται να αυξηθούν κι άλλο.

Το ελαιόλαδο σαν συμπλήρωμα ομορφιάς είναι και καλό για το πορτοφόλι σας.
Μια δόση από ελαιόλαδο μπορεί να κάνει θαύματα στις ψητές πατάτες σας, στην σως στην σαλάτα σας ή στο μαρινάρισμα.

Γνωρίζατε όμως ότι το ελαιόλαδο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο σώμα σας;

Σίγουρα δεν το περιμέναμε! Από τα χέρια μέχρι τα πόδια σας, από τα μαλλιά σας μέχρι τους πόρους σας: το σίγουρο είναι ότο σώμα σας θα σας είναι ευγνώμων. Αφήστε μας να σας εξηγήσουμε πως λειτουργεί.

Το ελαιόλαδο είναι γεμάτο αντιοξειδωτικά.

Χέρια και πόδια
Το ελαιόλαδο λειτουργεί σαν ένα προϊόν προσωπικής φροντίδας για τα χέρια και τα πόδια σας. Έχετε ξηρά παρωνυχίδες; Με ένα βαμβάκι και λίγο ελαιόλαδο θα εξαφανιστούν. Το ίδιο ισχύει και για τις ξηρές φτέρνες. Τρίψτε λίγο ελαιόλαδο στα πόδια σας και θα δείτε την ξηρότητα να εξαφανίζεται.

Μαλλιά
Υποφέρετε από ψαλίδα; Τότε λίγες σταγόνες από ελαιόλαδο μπορούν να κάνουν θαύματα. Μπορείτε να πάρετε ένα ολόκληρο μπουκάλι ελαιόλαδο μαζί σας στο ντους, αλλά αυτό δεν είναι και πολύ πρακτικό. Για να σας το κάνουμε πιο εύκολο, μπορείτε επίσης να αναμείξετε το ελαιόλαδο με το αγαπημένο σας σαμπουάν ή μαλακτικό.

Είστε περίεργοι να μάθετε περισσότερες συμβουλές ομορφιάς με ελαιόλαδο; Πηγαίνετε στην επόμενη σελίδα.

Δέρμα
Να βάλετε ελαιόλαδο στο πρόσωπο σας; Αυτό αρχικά δεν φαίνεται και πολύ καλή ιδέα. Η λιπαρότητα του ελαιόλαδου δεν θα φράξει τους πόρους; Όχι. Το ελαιόλαδο δεν φράζει τους πόρους, αλλά αντιθέτως ενυδατώνει σωστά το δέρμα. Αναμείξτε λίγο ελαιόλαδο με λίγη ζάχαρη και έχει ένα φυσικό προϊόν απολέπισης. Σίγουρα το δέρμα σας θα το λατρέψει!

Χείλη
Έχετε πραγματικά ξηρά χείλη; Τρίψτε λίγο ελαιόλαδο για να τα κάνετε λιγότερο ξηρά. Αν απλώσετε μια λεπτή στρώση από ελαιόλαδο στα χείλη σας, θα τα κάνετε και πάλι απαλά σε χρόνο μηδέν. Προσέξτε τον ήλιο όμως! Το λάδι στα χείλη σας αυξάνει την πιθανότητα να καείτε από τον ήλιο. Συνεπώς, τρίψτε ελαιόλαδο στα χείλη σας το βράδυ έτσι ώστε να μην ανησυχείτε για εγκαύματα από τον ήλιο.