Εμβολιασμός ( Μπόλιασμα) Αχλαδιάς

ο εμβολιασμός είναι μια τεχνική που χρησιμοποιείται για τον πολλαπλασιασμό συγκεκριμένων ποικιλιών φρούτων
ο εμβολιασμός είναι μια τεχνική που χρησιμοποιείται για τον πολλαπλασιασμό συγκεκριμένων ποικιλιών φρούτων

H άνοιξη είναι η καλύτερη εποχή για να μπολιάζουμε οπωροφόρα δέντρα, σήμερα 05 Μαρτίου αποφασίσαμε να μπολιάζουμε μια αχλαδιά οπότε θα σας δείξουμε βήμα βήμα πώς να το κάνετε.

Εάν δεν είστε πολύ εξοικειωμένοι με τον εμβολιασμό, είναι η τεχνική της εισαγωγής ενός φυλλώματος οπωροφόρου δέντρου σε μια σχισμή σε ένα κλαδί άλλου δέντρου και αφήνοντάς τα να αναπτυχθούν μαζί ως ένα δέντρο, αυτή η διαδικασία σας επιτρέπει να αποκτήσετε ένα υγιές δέντρο με δυνατές βαθιές ρίζες που παράγει πιο νόστιμους καρπούς.

Εχει επίσης ως αποτέλεσμα γρήγορη παραγωγή καρπών, έτσι δεν θα χρειαστεί να ξεκινήσετε με ένα νεαρό δέντρο και να περιμένετε χρόνια για να αναπτυχθεί και να παράγει καρπούς, και αυτό που βρίσκω χρήσιμο με τον εμβολιασμό είναι ότι μπορείτε να έχετε διαφορετικά είδη φρούτων όλα στο ίδιο δένδρο δέντρο, απλά καταπληκτικό!

Γενικά, ο εμβολιασμός είναι μια τεχνική που χρησιμοποιείται για τον πολλαπλασιασμό συγκεκριμένων ποικιλιών φρούτων με την εισαγωγή ενός κομματιού από ένα επιθυμητό φυτό στο υποκείμενο ή κλαδί άλλου φυτού, το οποίο, εάν είναι επιτυχές, γίνεται νέο φυτό ή κλάδος της μεταφερόμενης ποικιλίας. 

Όλες οι ονομασμένες ποικιλίες φρούτων πολλαπλασιάζονται μέσω της βλαστικής (ασεξουαλικής) αναπαραγωγής και όχι μέσω σπόρων. για τα κοινά κουκούτσια και πυρηνόκαρπα, αυτό γίνεται σχεδόν πάντα με εμβολιασμό.

Εκτός από την παραγωγή νέων δέντρων επιλεγμένων ποικιλιών, ο εμβολιασμός μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την καλλιέργεια περισσότερων από μία ποικιλιών ή ακόμη και διαφορετικών ειδών φρούτων σε ένα δέντρο. Για να προσδιορίσετε τους τύπους των δέντρων που μπορούν να εμβολιαστούν μαζί, είναι καλύτερο να θυμάστε ότι μόνο τα στενά συγγενικά φυτά είναι συμβατά.

 Για παράδειγμα, μπορεί κανείς να μπολιάσει εύκολα μια ποικιλία μηλιάς σε άλλο είδος μηλιάς. Ωστόσο, είναι επίσης δυνατό να συνδυαστούν διαφορετικοί καρποί του ίδιου γένους. Πολλά πυρηνόκαρπα είναι συμβατά μεταξύ τους. ένα δέντρο φρουτοσαλάτας συνδυάζει δαμάσκηνα, βερίκοκα και ροδάκινα στο ίδιο φυτό! Ορισμένα φυτά είναι συμβατά ακόμη και με στενά συγγενικά είδη εκτός του γένους. Τα αχλάδια μερικές φορές εμβολιάζονται σε υποκείμενα κυδωνιών, για παράδειγμα.