Επίδομα 534 ευρώ: Σήμερα η πληρωμή, μπαίνουν στους λογαριασμούς τα χρήματα

Επίδομα 534 ευρώ: Σήμερα η πληρωμή, μπαίνουν στους λογαριασμούς τα χρήματα
Επίδομα 534 ευρώ: Σήμερα η πληρωμή, μπαίνουν στους λογαριασμούς τα χρήματα

Σήμερα πληρώνεται το επίδομα των 534 ευρώ στους εργαζόμενους που παρέμειναν σε αναστολή εργασίας και τον Μάιο. Πότε θα γίνει η πληρωμή των 800 ευρώ.

Σήμερα αναμένεται να γίνει η πληρωμή του επιδόματος των 534 ευρώ που περιμένουν οι εργαζόμενοι και πιο συγκεκριμένα για όλες τις κατηγορίες μισθωτών, που παρέμειναν σε αναστολή και τον Μάιο.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της ΚΥΑ της 10ης Μαίου, οι μισθωτοί σε επιχειρήσεις που επαναλειτούργησαν τον Μάιο όπως και σε εργοδότες που εξαρχής θεωρήθηκαν πληττόμενοι βάσει ΚΑΔ, πρέπει να λάβουν την ειδική αποζημίωση του Μαίου – εφόσον τέθηκαν σε παράταση αναστολής – έως και την Παρασκευή 12 Ιουνίου.

Αντίθετα, η αρχική πρόβλεψη της ίδιας ΚΥΑ για τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων που παρέμειναν κλειστές όλο τον Μάιο με κρατική εντολή ήταν η καταβολή των 534 ευρώ να γίνει την Τετάρτη 10 Ιουνίου. Τελικά, η πληρωμή της ειδικής αποζημίωσης αναμένεται να πραγματοποιηθεί για όλους σήμερα, Παρασκευή.

Όλοι μισθωτοί των επιχειρήσεων που παρέμειναν σε καθεστώς προσωρινής αναστολής λειτουργίας με κρατική εντολή όλο τον Μάιο δικαιούνται το πλήρες ποσό της ειδικής αποζημίωσης, που είναι 534 ευρώ.

Οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις πληττόμενες βάσει ΚΑΔ που δηλώθηκαν σε παράταση αναστολής – η επιχείρηση είχε δικαίωμα να παρατείνει τις αναστολές για 6 στους 10 εργαζόμενους σε αναστολή – θα λάβουν για κάθε ημερολογιακή ημέρα παράτασης 17,8 ευρώ.

Για τις ειδικές κατηγορίες εργαζομένων (π.χ. οικοδόμοι, ηθοποιοί), το επίδομα των 800 ευρώ θα καταβληθεί σύμφωνα με πληροφορίες του DIkaiologitika News, την επόμενη εβδομάδα.

Πηγή: dikaiologitika.gr