Βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή που η 35χρονη ρίχνει βιτριόλι και τρέχει προς το ταξί – Καρέ-καρέ οι κινήσεις της

Βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή που η 35χρονη ρίχνει βιτριόλι και τρέχει προς το ταξί - Καρέ-καρέ οι κινήσεις της
Βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή που η 35χρονη ρίχνει βιτριόλι και τρέχει προς το ταξί - Καρέ-καρέ οι κινήσεις της

Στη δημοσιότητα βγήκε νέο βίντεο-ντοκουμέντο από κάμερα κλειστού κυκλώματος ασφαλείας, που οδήγησε στον εντοπισμό τη φερόμενης ως δράστιδας για την επίθεση με το βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα.

Στο βίντεο, το οποίο έχει καταγραφεί απο κάμερα ασφαλείας εμφανίζεται η φερόμενη ως δράστις της επίθεσης, να τρέχει λίγα δευτερόλεπτα μετά την επίθεση φορώντας περούκα και καπαρντίνα και στη συνέχεια να προσεγγίζει το ταξί που είχε καλέσει για να απομακρυνθεί από την περιοχή, όπου βρίσκεται το γραφείο της 34χρονης που δέχθηκε την επίθεση, στην Καλλιθέα.

Το κλειστό κύκλωμα, μάλιστα, έχει καταγράψει την ίδια γυναίκα, μία μέρα πριν, στις 19 Μαΐου, στο ίδιο σημείο που προφανώς πήγε είτε για να κατασκοπεύσει τον χώρο είτε για να πραγματοποιήσει την επίθεση, κάτι που όμως δεν έγινε εκείνη την ημέρα.

Το βίντεο παρουσίασε η εκπομπή «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1.​ 

Πώς έφτασε η Αστυνομία στη σύλληψη της 35χρονης που κατηγορείται για την επίθεση με το βιτριόλι

Μια σειρά από λάθη της 35χρονης που κατηγορείται για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της 34χρονης Ιωάννας, το πρωί της 20ής Μαΐου στην Καλλιθέα, αξιοποίησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας, για να φτάσουν στην ταυτοποίησή της.

Αρχικά, κάμερα ασφαλείας της περιοχής όπου έγινε η επίθεση στη λεωφόρο Θησέως, την είχε καταγράψει την ώρα που έφευγε από το σημείο και έτσι οι αστυνομικοί που διερευνούσαν την υπόθεση γνώριζαν τον σωματότυπό της.

Όπως έχει γίνει άλλωστε γνωστό από τις πρώτες ώρες, στα βίντεο από κάμερες ασφαλείας φαίνεται πως η κατηγορούμενη φορούσε περούκα την ημέρα της επίθεσης με βιτριόλι.

Το βασικότερο λάθος, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ήταν το γεγονός ότι η 35χρονη κατηγορούμενη κάλεσε από την τηλεκάρτα που χρησιμοποιούσε, εκτός από την εταιρεία ραδιοταξί, και έναν άνδρα από το Μπαγκλαντές, ο οποίος ασχολείται κυρίως ως κηπουρός.

Αρχικά, τον είχε καλέσει από το προσωπικό κινητό της, αλλά επειδή ο αλλοδαπός δεν απάντησε αργότερα χρησιμοποίησε το καρτοτηλέφωνο και έτσι οι αστυνομικοί κατάφεραν να μάθουν την ταυτότητά της.

Επίσης, από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου διαπιστώθηκε πως η κατηγορούμενη είχε κλειστό το κινητό της τόσο κατά τους χρόνους που πραγματοποιούσε πρόβες για το χτύπημα όσο και την ώρα που σημειώθηκε η επίθεση, γεγονός που κρίθηκε ως ύποπτο από τις Αρχές.

Η επίμαχη τηλεκάρτα όπως και η περούκα βρέθηκαν στην τσάντα της κατηγορουμένης, ενώ η καμπαρντίνα και το σακίδιο πλάτης που φέρεται ότι φορούσε κατά την επίθεση με το βιτριόλι εντοπίστηκαν στο σπίτι της, στην περιοχή του Ζωγράφου.

Σημειώνεται ότι η 35χρονη, που κρατείται, είναι αντιμέτωπη με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και το πλημμέλημα της απείθειας μετά την ποινική δίωξη που άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος της. ήταν στον ευρύτερο και όχι στον στενό κύκλο των υπόπτων.