Επιλογή χρώματος μαλλιών με βάση τον ινδικό τόνο δέρματος

Επιλογή χρώματος μαλλιών
Επιλογή χρώματος μαλλιών

Θέλετε να φαίνεστε κουλ και να ξεχωρίζετε. Και το να απαλλαγείτε από το φυσικό χρώμα των μαλλιών σας με μερικές ανταύγειες μαλλιών είναι ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε. Αλλά μην πηγαίνετε μόνο σε οποιοδήποτε χρώμα μαλλιών. Πρέπει να επιλέξετε ένα χρώμα μαλλιών που ταιριάζει πολύ με τον τόνο της επιδερμίδας σας. Όλοι έχουμε μια χρωστική ουσία που ονομάζεται μελανίνη στο σώμα μας.

 Η μελανίνη είναι υπεύθυνη για το χρώμα των μαλλιών, των ματιών και του δέρματός μας. Καθορίζει επίσης πώς το δέρμα σας θα αλλάξει χρώμα σε διαφορετικές κλιματικές συνθήκες. Είναι οι διακυμάνσεις στην ποσότητα της μελανίνης στο σώμα μας, η κατανομή, το σχήμα και το μέγεθός της που μας δίνει σε όλους διαφορετικούς τόνους δέρματος.


Το χρώμα του δέρματός σας είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν βάψετε τα μαλλιά σας. Ενώ η επιλογή του σωστού χρώματος μαλλιών μπορεί να βελτιώσει την εμφάνισή σας, ένας κακός συνδυασμός χρώματος δέρματος και μαλλιών μπορεί να καταστρέψει ολόκληρη την εμφάνισή σας και να σας κάνει να φαίνεστε αφύσικη. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να επιλέξετε το σωστό χρώμα γιατί αυτό που φαίνεται καλό στις Καυκάσιες γυναίκες μπορεί να μην φαίνεται καλό σε εμάς.

Ποιος είναι ο τόνος του δέρματός σας για την επιλογή του χρώματος των μαλλιών;

Αρχικά, για να επιλέξετε το σωστό χρώμα μαλλιών πρέπει να ξέρετε αν ο τόνος του δέρματός σας είναι ζεστός ή ψυχρός. Ένα απλό κόλπο για να βρείτε τον τόνο του δέρματός σας είναι: αν κοκκινίζετε κάτω από τον ήλιο, τότε το δικό σας είναι ψυχρό και αν μαυρίζετε κάτω από τον ήλιο, τότε έχετε ζεστό τόνο δέρματος. 

Ένας άλλος τρόπος για να ελέγξετε τον σωστό τόνο του δέρματός σας είναι να κοιτάξετε προσεκτικά τον καρπό σας υπό κανονικό ηλιακό φως. Εάν οι φλέβες στους καρπούς σας φαίνονται πράσινες, έχετε ζεστό τόνο. Αν φαίνονται μπλε, είστε ψύχραιμοι. Αλλά μερικές φορές, δεν μπορείτε να πείτε εάν οι φλέβες είναι μπλε ή πράσινες. Σε αυτή την περίπτωση, μπορεί να έχετε έναν ουδέτερο τόνο δέρματος, που σας δίνει μια ελαιώδη επιδερμίδα. Σκεφτείτε την Jennifer Lopez.

Ιδέες για χρώματα μαλλιών

Ενώ μπορείτε να ακολουθήσετε τις τάσεις των μαλλιών, φροντίστε να συμπληρώνουν τον τόνο της επιδερμίδας σας. Μερικά χρώματα φαίνονται καλά σε ζεστούς τόνους και μερικά σε ψυχρούς τόνους.

• Επιλέξτε ένα χρώμα που είναι είτε μία ή δύο αποχρώσεις πιο ανοιχτό από το φυσικό χρώμα των μαλλιών σας ή πιο σκούρο.
• Ένας άλλος τρόπος είναι να επιλέξετε ένα χρώμα που ταιριάζει με το χρώμα των ματιών σας. • Οι ζεστοί υποτόνοι πρέπει να επιλέγουν ζεστά χρώματα όπως το χάλκινο. Οι ψυχροί θα πρέπει να επιλέγουν ψυχρά χρώματα όπως το καφέ καρυδιάς. 

Τα καλύτερα χρώματα μαλλιών για εσάς

Εδώ είναι μερικά χρώματα μαλλιών που μπορείτε να δοκιμάσετε και με βάση τις τελευταίες τάσεις στα χρώματα μαλλιών και με δοκιμή και λάθος, θα είναι τέλεια για εσάς.

Φυσικό χρώμα μαλλιών:

Όλες οι αποχρώσεις του καφέ και του μπορντό και οι ανταύγειες του κόκκινου φθινοπώρου είναι φυσικά χρώματα που ταιριάζουν στις περισσότερες ινδικές αποχρώσεις δέρματος. Να θυμάστε ότι οι καλύτερες αποχρώσεις μαλλιών για το ινδικό δέρμα είναι αυτές που δεν λειτουργούν ενάντια στον τόνο του δέρματός μας. Αν λοιπόν έχετε χλωμό δέρμα, μείνετε μακριά από όλες τις χρυσές αποχρώσεις μαλλιών και τα καστανά. Εάν έχετε την τάση να κοκκινίζετε στον ήλιο, πείτε όπως η ηθοποιός Kareena Kapoor Khan , αποφύγετε το κόκκινο χρώμα μαλλιών.

Βουργουνδία βαφή μαλλιών:

Το καφέ μπορεί να θεωρείται θαμπό στους κύκλους της μόδας, αλλά το καστανό, το χρώμα των μαλλιών, έχει μια ποικιλία αποχρώσεων που ταιριάζουν σε όλα τα είδη των ινδικών αποχρώσεων δέρματος. Αν έχετε ζεστούς τόνους, αποχρώσεις όπως το σοκολατί και το καστανό σταχτί θα σας ταιριάζουν περισσότερο. Και αν έχετε δροσερό τόνο δέρματος, το μαόνι και το κάστανο θα σας φαίνονται καλύτερα.

Κόκκινο χρώμα μαλλιών:

Το κόκκινο έρχεται σε πολλές αποχρώσεις και είναι πολύ δύσκολο να παίξεις μαζί του. Πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί στην επιλογή της σωστής απόχρωσης για εσάς. Εάν είστε ανοιχτόχρωμη, μπορείτε να δοκιμάσετε ανοιχτό κόκκινο ή κόκκινο του χαλκού. Για τόνους δέρματος ελιάς, επιλέξτε κόκκινα με βάση το μπλε που είναι πιο σκούρα.

Funky χρώματα μαλλιών:

Αυτό είναι για όλες τις άγριες γυναίκες εκεί έξω. Υπάρχουν πολλά περιπετειώδη χρώματα όπως το πράσινο, το μωβ, το μπλε και το ροζ εκεί έξω. Όπως και με το κόκκινο, πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί στην επιλογή τέτοιων χρωμάτων. Ο καλύτερος τρόπος για να ενσωματώσετε αυτά τα χρώματα είναι να τα χρησιμοποιήσετε ως ανταύγειες ή ραβδώσεις.

Εάν έχετε ζεστό τόνο δέρματος, φορέστε αυτά τα χρώματα μαλλιών:


• Βαθύ πλούσιο καφέ σαν βάση σοκολάτας, καστανιάς ή καστανιάς

• Πλούσια χρυσαφένια καφέ
• Τονίζει με ζεστά χρυσά και κόκκινα ή χάλκινο
• Αποφύγετε το μπλε, το βιολετί, το λευκό και το jet black. Αυτά τα χρώματα μαλλιών μπορούν να σας κάνουν να φαίνεστε ξεβρασμένη

Εάν έχετε ψυχρό τόνο δέρματος, φορέστε αυτά τα χρώματα μαλλιών:

• Ψυχρά κόκκινα, όπως μπορντό ή μπορντό
• Έντονα καστανά με ζεστή βάση, όπως κόκκινο ή ξανθό έως καφέ
• Επισημάνετε με ψυχρές αποχρώσεις όπως σταρένιο, μελί ή γκρι, ψυχρό σταχτί καφέ
• Αποφύγετε τους χρυσούς και μπρονζέ τόνους, που μπορούν να σας κάνουν να φαίνεστε τραβηγμένο

Μόνιμα χρώματα μαλλιών

Οι μόνιμες βαφές μαλλιών, πιο γνωστές ως βαφές μαλλιών, χρησιμοποιούνται για το έντονο βάψιμο των μαλλιών για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους. Τώρα, αν και οι φόρμουλες μόνιμης βαφής μαλλιών πρέπει να μείνουν στα μαλλιά για μεγαλύτερη διάρκεια, δεν χρειάζεται να εφαρμόζονται τόσο συχνά όσο το προσωρινό χρώμα μαλλιών. Αυτό είναι σίγουρα ένα σημαντικό πλεονέκτημα. Οι μόνιμες βαφές μαλλιών μπορούν να αλλάξουν το χρώμα των μαλλιών σε έως και δύο τόνους ανοιχτό ή πιο σκούρο και είναι ως επί το πλείστον σχεδιασμένες για να δώσουν μια πιο φυσική απόχρωση στα μαλλιά. Επίσης, κολλάνε για μεγαλύτερη διάρκεια και μπορούν να παραμείνουν ζωντανά με τακτικά αγγίγματα. Αυτό μπορεί να γίνει και στο σπίτι.
Ωστόσο, εάν είστε αρχάριος στο βάψιμο μαλλιών και δεν γνωρίζετε τις τάσεις και τους τύπους χρωμάτων, είναι καλύτερο να ζητήσετε τη βοήθεια ενός ειδικού στο κομμωτήριο ή της αξιόπιστης βαφής σας.

Πλεονεκτήματα της χρήσης μόνιμου χρώματος μαλλιών

Οι μόνιμες βαφές μαλλιών σας γλιτώνουν από την ταλαιπωρία να βάφετε τα μαλλιά συχνά. Επίσης, παρέχουν εξαιρετική κάλυψη των γκρίζων μαλλιών. Αυτές οι βαφές διατίθενται σε ποικιλία χρωμάτων και υπάρχει κάτι για όλους, από φυσικές αποχρώσεις έως ζωηρές αποχρώσεις. Είναι εύκολα στη χρήση, φθηνά και διατίθενται συνήθως. Επιπλέον, έχει κανείς την επιλογή να επιλέξει από μια σειρά επωνυμιών ανάλογα με την επιλογή και τον προϋπολογισμό του. Τα μόνιμα χρώματα μαλλιών είναι ιδανικά για άτομα με ταραχώδη προγράμματα ή που δεν θέλουν να επενδύσουν πολύ χρόνο ή ενέργεια στο βάψιμο ή τη συντήρηση των μαλλιών τους. Εν ολίγοις, τα μόνιμα χρώματα μαλλιών είναι χωρίς προβλήματα, φιλικά προς τον προϋπολογισμό και επίσης δίνουν καλά αποτελέσματα.

Μειονεκτήματα του μόνιμου χρώματος μαλλιών

Το πολύ βάψιμο μπορεί να κάνει τα μαλλιά στεγνά, κάτι που μπορεί να προκαλέσει ευθραυστότητα. Πηγαίνετε για χρώματα χωρίς αμμωνία που θα είναι πιο απαλά για τα μαλλιά. Ένα άλλο μειονέκτημα του μόνιμου χρώματος μαλλιών είναι ότι το χρώμα μπορεί να ξεθωριάσει από τα μαλλιά, αλλά δεν φεύγει εντελώς. Ο μόνος τρόπος για να απαλλαγείτε από τη βαφή από τα μαλλιά σας είναι να τα κόψετε μόλις μεγαλώσουν. Το συχνό λούσιμο μπορεί να οδηγήσει σε ξεθώριασμα του χρώματος και θα απαιτηθούν αγγίγματα.
Για άτομα με ευαίσθητο δέρμα, συνιστάται να προσέχετε για χρωματικές αλλεργίες και εξανθήματα. Είναι καλύτερα να κάνετε ένα τεστ patch πριν δοκιμάσετε μια νέα μάρκα ή χρώμα.

Περιποίηση βαμμένων μαλλιών

Να θυμάστε πάντα, ανεξάρτητα από το πώς βάφετε ή βάφετε τα μαλλιά σας, θα χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα. Τα βαμμένα μαλλιά είναι πιο επιρρεπή στην ξηρότητα και την ευθραυστότητα. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε ένα σαμπουάν και μαλακτικό καλής ποιότητας που προορίζεται για βαμμένα μαλλιά. Δώστε μια επιπλέον δόση υγρασίας στα μαλλιά σας, μαλακώνοντάς τα τακτικά, για μασάζ με λάδι και εφαρμόστε ενυδατικές μάσκες μαλλιών. Εάν χλωρίζετε τα μαλλιά σας, φροντίστε να χρησιμοποιήσετε ένα κοντίσιονερ για να σφραγίσετε τους θύλακες της τρίχας και να κλειδώσετε την υγρασία καθώς η λεύκανση κάνει τα μαλλιά να στερούνται εσωτερικής υγρασίας. Επίσης, επενδύστε σε ένα σαμπουάν λείανσης που θα διατηρήσει τα μαλλιά λεία και λαμπερά.
Ανεξάρτητα από τον τύπο χρώματος ή τη μάρκα μαλλιών που θα επιλέξετε, ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσετε τα βαμμένα μαλλιά σας για να τους προσφέρετε τη σωστή ποσότητα φροντίδας και προστασίας.

Κείμενο:Παρίτα Πατέλ