Για να έχεις μυρωδάτες πετσέτες σαν να βρίσκεσαι σε spa ακολούθησε 5 συμβουλές

Για να έχεις μυρωδάτες πετσέτες σαν να βρίσκεσαι σε spa ακολούθησε 5 συμβουλές

Πώς να αποφύγεις τη μυρωδιά μούχλας στις πετσέτες και να επιτύχεις μια αίσθηση που μοιάζει με ξενοδοχείου.

Η ζωή είναι γεμάτη μικρές απολαύσεις και το να τυλιχθείς σε μια απαλή, καθαρή πετσέτα είναι μία από αυτές. Τίποτα δεν ξεπερνά τη φρεσκάδα του να βγαίνεις από το ντους ή το μπάνιο και να τυλίγεις τον εαυτό σου στο αφράτο ύφασμα της. Όμως τι γίνεται αν η πετσέτα σου έχει τη μυρωδιά μούχλας; Με ένα πολυάσχολο πρόγραμμα είναι λογικό να μην διατηρείς μια φρέσκια μυρωδιά σε αυτές. Επιπλέον είναι γεγονός πως τους πιο κρύους μήνες είναι πολύ δύσκολο να στεγνώσουν.

Μπορεί να σου ακούγεται ανέφικτο, αλλά όλοι μπορείς να έχεις πετσέτες που θυμίζουν ένα spa ή ένα ξενοδοχείο. Για να διατηρήσεις τη μυρωδιά  φρέσκια, υπάρχουν μερικά απλά μυστικά κόλπα που μπορείς να προσθέσεις στη ρουτίνα πλυσίματος ρούχων. Από τη γενική συντήρηση έως τα προληπτικά μέτρα ειδικοί μίλησαν στο Living Etc για το τι μπορείς να κάνεις.

Πώς να πλένεις τις πετσέτες για να διατηρείς υγιή το δέρμα και τα μαλλιά σου

1. Ακολούθησε μια τακτική ρουτίνα πλυσίματος 
Πλένε τις πετσέτες μετά από κάθε 3-4 χρήσεις για να αποφύγεις την εμφάνιση οσμών και ππάντα να χρησιμοποιείς την κατάλληλη ποσότητα ήπιου απορρυπαντικού.

2. Στέγνωνε σωστά τις πετσέτες 
Οι πετσέτες που στεγνώνουν έξω έχουν μια πιο φρέσκια μυρωδιά από ότι σε ένα «σκληρό» στεγνωτήριο, καθώς και η υπεριώδης ακτινοβολία από τον ήλιο αλλά και ο αέρας «σκοτώνουν» επίσης βακτήρια και μικρόβια που μπορούν να προκαλέσουν οσμές. Πρέπει επίσης να βεβαιωθείς ότι οι πετσέτες είναι εντελώς στεγνές πριν τις αποθηκεύσεις.

3. Πρόσθεσε ξύδι ή μαγειρική σόδα στον κύκλο πλύσης
Πλύνε τες με ξύδι για να καθαρίσει τις μούχλες και αφαίρεσε το παλιό μαλακτικό, προσθέτοντας ½ έως 1 φλιτζάνι λευκό ξύδι στον κύκλο. Η μαγειρική σόδα λειτουργεί επίσης με παρόμοιο τρόπο.

Διάβασε επίσης: Τα 6 αντικείμενα που πρέπει να πλένεις πάντα πριν τα χρησιμοποιήσεις

4. Μην υπερφορτώνεις το πλυντήριο σου 
Αν υπερφορτώσεις το πλυντήριο, το απορρυπαντικό δεν θα κατανεμηθεί ομοιόμορφα, καθώς δεν υπάρχει αρκετός χώρος για να μετακινούνται οι πετσέτες κατά τη διάρκεια του κύκλου πλύσης. Για να καθαριστούν σωστά πρέπει να αναδεύονται αρκετά για να έχουν τον βαθύ καθαρισμό που θέλουμε.

5. Φύλαξε τες σωστά
Όταν τις αποθηκεύεις σε ένα ντουλάπι ή συρτάρι, καλό είναι να έχουν αρκετό χώρο καθώς μπορεί να αναπτυχθεί μια μυρωδιά μούχλας που μεταφέρεται στις πετσέτες. Επιπλέον πρόσθεσε λεπτό, φυσικό άρωμα στο ντουλάπι για να διατηρήσεις τη φρεσκάδα τους δημιουργώντας φακελάκια με αποξηραμένα βότανα όπως λεβάντα, δεντρολίβανο ή μέντα.

Για να έχεις μυρωδάτες πετσέτες σα να βρίσκεσαι σε spa ακολούθησε 5 συμβουλές