Κ.Σβαμπ: «Το 2026 θα έχουμε όλοι τσιπάκι στον εγκέφαλο μας» (βίντεο)

Το 2026 θα έχουμε όλοι τσιπάκι στον εγκέφαλο μας
Το 2026 θα έχουμε όλοι τσιπάκι στον εγκέφαλο μας

Ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, Κλάους Σβαμπ, είχε αναφερθεί σε αυτά που για κάποιος μέχρι και σήμερα αποτελούν σενάρια επιστημονικής φαντασίας. 

Ο Κ.Σβαμπ έχει μιλήσει αρκετές φορές για… τσιπάκια στον εγκέφαλο και μάλιστα είχε πει ότι μέχρι το 2026-2027 θα τα έχουμε όλα. Τα συγκεκριμένα τσιπάκια έχει πει σε συνέντευξη του το 2016 στο RTS ότι στην αρχή θα τα βάζουμε στα ρούχα μας και στη συνέχεια είτε μέσα στο δέρμα μας, είτε ακόμη και στον εγκέφαλο μας. 

Ένα βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ημέρες δείχνει τον Κ.Σβαμπ κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίασης του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ το 2017 μίλησε με τον συνιδρυτή της Google, Sergey Brin και αναφέρθηκαν σε ένα μέλλον όπου όλοι έχουν ένα εμφυτεύσιμο τσιπ εγκεφάλου.

«Τα ψηφιακά εργαλεία Big Data [είναι] στην υπηρεσία της ιατρικής και βιολογικής προόδου και προχωρούν πολύ γρήγορα», δήλωσε ο ιδρυτής του WEF και αρχιτέκτονας Great Reset.

«Αλλά μπορείτε να φανταστείτε ότι σε 10 χρόνια που θα καθόμαστε εδώ να έχουμε ένα εμφύτευμα στον εγκέφαλό μας και να μπορώ να το νιώσω αμέσως, επειδή όλοι θα έχετε εμφυτεύματα! Και θα σας μετράμε όλα τα εγκεφαλικά σας κύματα! Μπορεί να το φανταστεί κανείς;», ρώτησε.

«Νομίζω ότι αυτό είναι δυνατό να το φανταστεί κανείς», επιβεβαίωσε ο Μπριν, συνεχίζοντας να περιγράφει ένα πιθανό μετανθρωπιστικό μέλλον όπου η συνείδηση ​​θα μπορούσε να μεταμοσχευθεί σε μηχανές.

To βίντεο από την ομιλία του το 2016: