Δεν είναι μόνο το ηλεκτρικό οξύ – 7 συστατικά που αξίζει να δοκιμάσεις για τέλειο δέρμα

skincare
Παλιά γνώριμα και νέα skincare συστατικά που πρέπει να γνωρίζεις αν θες να έχεις τέλεια επιδερμίδα προσώπου.

Ο κόσμος του skincare σχεδόν καθημερινά εμπλουτίζεται. Νέες φόρμουλες, νέα προϊόντα και ολοκαίνουρια συστατικά σε «βομβαρδίζουν» μέσω των διαφημίσεων με αποτέλεσμα εσύ πολλές φορές να χάνεσαι, να μπερδεύεσαι και να μην ξέρεις τελικά τι να διαλέξεις. Απόλυτα λογικό!

Για αυτό το ξεκαθάρισμα, λοιπόν, που χρειάζεται να κάνεις στο μυαλό σου βρίσκεσαι στο σωστό μέρος. Παρακάτω, θα δεις τα 8 skincare συστατικά – άλλα νέα κι άλλα παλιά γνώριμα- τα οποία θα πρέπει να χρησιμοποιείς, αν θέλεις υπέροχη επιδερμίδα. Φυσικά, δεν εννοώ να τα χρησιμοποιείς όλα μαζί, αλλά κάποιο ή κάποια από αυτά να τα εντάξεις στη ρουτίνα ομορφιάς σου.

Μανιτάρι reishi
Μια από τις μεγαλύτερες τάσεις στην περιποίηση του δέρματος φέτος είναι η αξιοποίηση της δύναμης της φύσης. Τι σημαίνει αυτό; Ότι διάφορα συστατικά της φύσης, όπως τα μανιτάρια reishi, είναι super hot στον κόσμο του skincare.

Τα μανιτάρια reishi, που λες, χρησιμοποιούνται και θεωρούνται εδώ και αιώνες ως συστατικό μακροζωίας, ενώ έχουν ισχυρές αντιφλεγμονώδεις και αντιρυτιδικές ιδιότητες. Επιπλέον, είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά και ενυδατικά συστατικά, που έχουν την ικανότητα να εξομαλύνουν τον τόνο του δέρματος. Αν, δηλαδή, έχεις ευαίσθητο δέρμα, με συχνούς ερεθισμούς, μπορείς πραγματικά να επωφεληθείς από αυτόν τον super καταπραϋντικό μύκητα, που λέγεται μανιτάρι reishi.

Ηλεκτρικό οξύ
Αν έχεις δέρμα με τάση ακμής, το ηλεκτρικό οξύ είναι το new entry στον χώρο του skincare, που σίγουρα θα σε ανακουφίσει. Πρόκειται για την πιο σύγχρονη εναλλακτική του σαλικυλικού οξέος, που δεν ερεθίζει ούτε στο ελάχιστο. Το ηλεκτρικό οξύ λειτουργεί αποτελεσματικά και μειώνει την παραγωγή σμήγματος, μαλακώνει το δέρμα και απομακρύνει τα ανεπιθύμητα βακτήρια.

Aloe vera
Η aloe vera είναι το συστατικό που πρέπει να αναζητά η επιδερμίδα σου όταν θέλει να «ηρεμήσει» και να μειωθούν ερεθισμοί και φλεγμονές. Είναι το καταπραϋντικό συστατικό που θα σε σώσει από τυχόν εγκαύματα που μπορεί να έχεις.


Δεν χρειάζεται πια το peeling σου να έχει πολύ ισχυρά απολεπιστικά για να δεις αποτέλεσμα στην επιδερμίδα σου. Γι’ αυτό ακριβώς υπάρχουν τα PHA (πολυδροξυοξέα), τα οποία θα σου δώσουν φρεσκάδα και λάμψη, αλλά χωρίς ερεθισμούς, καθώς τα μόριά τους είναι πολύ μεγαλύτερα από τα AHA και BHA και δεν διεισδύουν τόσο βαθιά στο δέρμα. Επειδή λειτουργούν επιφανειακά, λοιπόν, είναι ιδιαίτερα καλά για άμεση ανανέωση της επιδερμίδας.

Επιπλέον, τα PHAs ενυδατώνουν, μειώνουν τις λεπτές γραμμές και παρέχουν αντιοξειδωτική προστασία.