Αρχική ΑΓΡΟΤΙΚΑ Καλλιέργεια εσπεριδοειδών από μοσχεύματα

Καλλιέργεια εσπεριδοειδών από μοσχεύματα

Καλλιέργεια εσπεριδοειδών από μοσχεύματα – Πώς να ξεριζώσετε ρίζες εσπεριδοειδών
Καλλιέργεια εσπεριδοειδών από μοσχεύματα – Πώς να ξεριζώσετε ρίζες εσπεριδοειδών

Σε αυτό το άρθρο σχετικά με την καλλιέργεια εσπεριδοειδών από μοσχεύματα, δείχνω πώς να ριζώνετε υποκείμενα εσπεριδοειδών σε πετροβάμβακα. Αυτά τα υποκείμενα μπορούν στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν για τον εμβολιασμό εσπεριδοειδών πολλών διαφορετικών ποικιλιών.

 Για παράδειγμα, για τον πολλαπλασιασμό μιας λεμονιάς, αντί για την ριζοβολία μοσχευμάτων λεμονιάς, τα μοσχεύματα υποκείμενου εσπεριδοειδών ριζώνουν. 

Στη συνέχεια, ένα κόψιμο λεμονιού εμβολιάζεται στο υποκείμενο. Ο εμβολιασμός σε ένα υποκείμενο θα παράγει ένα ανώτερο δέντρο. Τα οφέλη περιλαμβάνουν αντοχή σε ασθένειες και βελτιωμένη γεύση και υφή φρούτων.

Καλλιέργεια εσπεριδοειδών από μοσχεύματα – Πώς να ξεριζώσετε ρίζες εσπεριδοειδών – Βίντεο YouTube

Εμβολιασμός στις ρίζες των εσπεριδοειδών

Αφού τα υποκείμενα έχουν ριζώσει επιτυχώς, υπάρχουν πολλές τεχνικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να τα εμβολιάσουν.

Περαιτέρω εμπειρία με Rootstocks

Από τότε που δημοσίευσα αρχικά αυτό το άρθρο, είχα περισσότερη εμπειρία με μοσχεύματα που εμβολιάστηκαν σε μερικά από τα υποκείμενα στο βίντεο. 

Δοκίμασα φρούτα από κλαδιά εμβολιασμένα σε κάποια από τα υποκείμενα που είχα πει ότι έδωσαν «καρπό αποδεκτής ποιότητας». 

Ήμουν απογοητευμένος και τα φρούτα δεν ήταν αποδεκτά για μένα. Πήρα τη λέξη «αποδεκτό» από ένα σχολικό βιβλίο, αλλά στην πραγματική ζωή νομίζω ότι εξαρτάται από την ποικιλία των εσπεριδοειδών και το άτομο που γεύεται το φρούτο.

 Με βάση αυτή την εμπειρία, δεν συνιστώ να ριζοβολήσετε υποκείμενα εσπεριδοειδών. Για τον εμβολιασμό εσπεριδοειδών, προτείνω είτε υποκείμενα από σπόρους είτε μικρά δέντρα από αξιόπιστο φυτώριο.