Κανέλα: Τα ευεργετικά οφέλη που χαρίζει στο σώμα και τον οργανισμό μας

Η κανέλα έχει υπέροχη γεύση, αλλά υπάρχουν και πολλά οφέλη για την υγεία μας.

Πολλές φορές τα φαγητά που μας αρέσουν περιέχουν ζάχαρη ή λίπος και οι υγιεινές επιλογές δεν είναι και τόσο νόστιμες. Όμως υπάρχουν και αρκετές επιλογές που συνδυάζουν την υπέροχη γεύση, ενώ ταυτόχρονα περιέχουν και θρεπτικά συστατικά.

Για παράδειγμα η κανέλα προσφέρει πολλά οφέλη στο σώμα και τον οργανισμό μας, αλλά χαρίζει και μια νοστιμιά!

Συχνά πιστεύουμε ότι η κανέλα είναι απλώς μια γευστική προσθήκη σε γλυκά όπως στη μηλόπιτα, αλλά η κανέλα κάνει περισσότερα από το να φέρνει απλώς μια υπέροχη γεύση και άρωμα στο φαγητό σας. Συνέχισε να διαβάζεις για να μάθεις για τα οφέλη της κανέλας.

Η κανέλα έχει υπέροχη γεύση, αλλά υπάρχουν και πολλά οφέλη για την υγεία μας.

Κανέλα: Τα ευεργετικά οφέλη που χαρίζει στο σώμα και τον οργανισμό μαςPIN ITΗ κανέλα μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα

Η ενισχύει την ευαισθησία στην ινσουλίνη, σταθεροποιώντας τα επίπεδα γλυκόζης, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για τη γενική υγεία, καθώς τα ισορροπημένα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο διαβήτη. Μελέτες έχουν δείξει ότι η κανέλα μπορεί να μειώσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σε άτομα με αντίσταση στην ινσουλίνη ή διαβήτη τύπου 2.

Έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες

Η κανέλα χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες σε παραδοσιακές φαρμακευτικές θεραπείες λόγω των αντιμικροβιακών της ιδιοτήτων. Για παράδειγμα, είναι αποτελεσματική κατά του E. Coli και της σαλμονέλας, που και τα δύο μπορεί να προκαλέσουν γαστρεντερικές ασθένειες.

Κανέλα: Τα ευεργετικά οφέλη που χαρίζει στο σώμα και τον οργανισμό μαςPIN ITΒοηθάει στην απώλεια βάρους

Η επίδραση της κανέλας σε διάφορες μεταβολικές διεργασίες μπορεί να συμβάλει στην απώλεια βάρους. Ένας αριθμός μελετών σύμφωνα με το Themanual, έχει δείξει ότι μπορεί να βελτιώσει την ευαισθησία στην ινσουλίνη, να μειώσει τη φλεγμονή και να αυξήσει τη χρήση της γλυκόζης, βελτιώνοντας έτσι την απώλεια βάρους και την απώλεια λίπους.

Η κανέλα υποστηρίζει τη στοματική υγεία

Οι αντιμικροβιακές ιδιότητες της κανέλας μπορεί να βοηθήσουν στην πρόληψη οδοντικών προβλημάτων, όπως η τερηδόνα και η ασθένεια των ούλων, καθώς εμποδίζει την ανάπτυξη βακτηρίων. Μελέτες έχουν βρει ότι η κανέλα σκοτώνει τα βακτήρια στο στόμα που προκαλούν οσμή και ασθένειες, βοηθώντας στην πρόληψη της κακοσμίας του στόματος και της ουλίτιδας.