5 λαχανικά που μπορείς να φυτέψεις τον Νοέμβριο αν θέλεις να έχεις έναν πιο χειμερινό κήπο

Νοέμβριος χειμερινός κήπος

Φτιάξε τον λαχανόκηπο σου τώρα τον Νοέμβριο. Τείνουμε να θεωρούμε την άνοιξη ως την κύρια εποχή φύτευσης λαχανικών, αλλά αυτό αποκλείει τις ευκαιρίες για καλλιέργεια φρέσκων προϊόντων το φθινόπωρο.

Το ζεστό έδαφος, ο πιο δροσερός καιρός και η άφθονη υγρασία συνδυάζονται για να σχηματίσουν τέλειες συνθήκες για να βοηθήσουν τα φυτά να αναπτυχθούν γρήγορα. Τα φυλλώδη πράσινα όπως το λάχανο και το σπανάκι, μαζί με μια τεράστια γκάμα από φύλλα σαλάτας θα ευδοκιμήσουν αν φυτευτούν τώρα και θα σε ταΐσουν όλο το χειμώνα. Σύμφωνα με το Living etc, η φύτευση λαχανικών όπως το σκόρδο, η φάβα και οι πιπεριές τσίλι τώρα σημαίνει ότι την άνοιξη θα αποδώσουν, καθώς τα φυτά σας θα είναι καλά εδραιωμένα και θα προσφέρουν πρώιμη σοδειά.

Τα 5 λαχανικά που μπορείς να καλλιεργήσεις τώρα για να τα απολαύσεις τον χειμώναPIN IT1. Λαχανίδα

«Το Kale ή λαχανίδα, είναι ένα στιβαρό και ανθεκτικό στο κρύο λαχανικό που αποδίδει εξαιρετικά στον κήπο όταν σπαρθεί τον Νοέμβριο», λέει ο Zahid Adnan, ιδρυτής του The Plant Bible. Παράγει πλούσια σε θρεπτικά συστατικά φύλλα που διαρκούν όλο το χειμώνα, καθιστώντας το μια πολύτιμη προσθήκη σε κάθε κήπο. Επιπλκέον μπορείς να το φυτέψεις και σε γλάστρα.

2. Σκόρδο

Μπορεί να γνωρίζεις ότι η φύτευση σκόρδου το φθινόπωρο είναι μια εξαιρετική ιδέα και που μπορεί να επεκταθεί μέχρι το χειμώνα, αρκεί να το φυτέυσεις πριν παγώσει το έδαφος. Μην το αφήνεις να παραμείνει μέχρι αργά στο έδαφος, γιατί θα είναι πολύ υγρό και κρύο για τους βολβούς του σκόρδου που δεν αρέσει το βρεγμένο χώμα. Μόλις φυτευτούν, οι ρίζες αναπτύσσονται κατά τους ψυχρότερους μήνες, τότε η σοδειά σου είναι έτοιμη για συγκομιδή στις αρχές του καλοκαιριού.

ADVERTISING

5 λαχανικά που μπορείς να φυτέψεις τον Νοέμβριο αν θέλεις να έχεις έναν πιο χειμερινό κήποPIN IT3. Chilli πιπεριές

Δοκίμασε μια δημοφιλή ποικιλία όπως το «Orange Pepperoncini», μια από τις παλαιότερες ιταλικές ποικιλίες πιπεριάς που θέλουν από χαμηλή έως μέτρια θερμοκρασία.

4. Λαχανικά για σαλάτα

Αναζητήστε πακέτα με ανάμεικτους σπόρους σαλάτας φύλλων που περιέχουν διαφορετικές ποικιλίες που θα λειτουργήσουν καλά για καλλιέργεια σε ρηχή γούρνα ή γλάστρα, καθώς και στο έδαφος εάν έχετε περισσότερο χώρο. Πειραματιστείτε και βρείτε τον συνδυασμό που προτιμάτε από άποψη γεύσης και εμφάνισης. Μια επιλογή από κιχώριο, μουστάρδα, baby σπανάκι, ρόκα και mizuna είναι ο αγαπημένος μου συνδυασμός για να με δω τους χειμερινούς μήνες.

Το εξαιρετικό με τα φύλλα σαλάτας είναι ότι όσο περισσότερο μαζεύετε, τόσο περισσότερο μεγαλώνουν. Είναι επίσης μια εύκολη επιλογή φροντίδας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να τα ποτίζετε κάθε μέρα.

5 λαχανικά που μπορείς να φυτέψεις τον Νοέμβριο αν θέλεις να έχεις έναν πιο χειμερινό κήπο5. Φάβα

Οι ανθεκτικές ποικιλίες σπόρων φάβας μπορούν να σπαρθούν απευθείας τον Νοέμβριο για μια πρώιμη ανοιξιάτικη καλλιέργεια. Θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται αργά κατά τη διάρκεια του χειμώνα και στη συνέχεια θα προσφέρουν μια άφθονη πρώιμη συγκομιδή μόλις ζεσταθεί ο καιρός.