Καθαρό σπίτι καθαρό μυαλό – Ξεκλειδώνοντας τα ψυχικά οφέλη ενός οργανωμένου σπιτιού

Το μάθημα είναι, για καθαρό μυαλό και πιο υγιή ζωή, κάντε ό,τι μπορείτε κατά τη διάρκεια της ημέρας για να διατηρήσετε το σπίτι σας καθαρό, τακτοποιημένο και τακτοποιημένο. Θα κάνει στο μυαλό και στο σώμα σας έναν κόσμο καλό.

5 τρόποι με τους οποίους ένα καθαρό σπίτι βελτιώνει τη σκέψη σας
Όλοι αγαπάμε να ζούμε σε ένα καθαρό σπίτι. Ακόμα κι αν δεν είστε φανατικός καθαρισμός, υπάρχει μια γαλήνη και ικανοποίηση που έρχεται με το να βρίσκεστε σε ένα καθαρό περιβάλλον .

Οι ερευνητές έχουν βρει μια σχέση μεταξύ ενός καθαρού σπιτιού και της ψυχικής μας ευεξίας. Σύμφωνα με ένα Δελτίο Μελέτης του Νοέμβρη του 2009 για την Προσωπικότητα και την Κοινωνική Ψυχολογία, γυναίκες με υψηλά επίπεδα της ορμόνης του στρες, κορτιζόλης, ομολόγησαν ότι τα σπίτια τους ήταν άτακτα.

Από τους ερωτηθέντες, μόνο εκείνοι που ένιωθαν ότι τα σπίτια τους ήταν καλά οργανωμένα ήταν πιο χαρούμενοι και άνετα.

Λοιπόν, πώς μπορεί ένα καθαρό σπίτι να βελτιώσει την καθαρή σας σκέψη; Εδώ είναι πέντε διαφορετικοί τρόποι.

 1. Οφέλη για το σώμα και το μυαλό σας
  Αυτό προκύπτει από τα αποτελέσματα μελέτης του Τμήματος Φυσικής Δραστηριότητας του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα. Το πείραμα περιελάμβανε σύγκριση της φυσικής δραστηριότητας 998 ατόμων ηλικίας από 49 έως 65 ετών με το επίπεδο καθαριότητας στα σπίτια τους. Από αυτά που παρατηρήθηκαν, τα άτομα με καθαρό σπίτι φάνηκαν πιο δραστήρια και υγιή. Διαπιστώθηκε ότι η σωματική τους δραστηριότητα μπορούσε να σχετίζεται μόνο με την καθαριότητα στα σπίτια τους.

Σκέψου το; Το σφουγγάρισμα του δαπέδου, η τακτοποίηση των καθισμάτων, το ξεσκόνισμα και το καθάρισμα των πιάτων απαιτεί πολλή κίνηση. Μπορούμε πραγματικά να κάψουμε πολλές θερμίδες κατά τη διάρκεια αυτής της άσκησης .

Επιπλέον, μπορεί κανείς να επιλέξει να έχει επίγνωση της θέσης του κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας, όπως ακριβώς σε μια προπόνηση. Αυτό σημαίνει ότι κινείστε με τρόπους για να τεντώσετε ορισμένα συγκεκριμένα μέρη του σώματος για να επιτύχετε ορισμένα αποτελέσματα μετά από αρκετές εβδομάδες συστηματικού καθαρισμού. Αυτές οι κινήσεις μπρος-πίσω αναγκάζουν το σώμα μας να απελευθερώσει την υπερβολική ενέργεια, τις τοξίνες και να βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος. Εκτός από το να χάσουμε μερικά κιλά, το μυαλό μας θα αισθάνεται άνετα στο τέλος της άσκησης.

 1. Αυξάνει τις πιθανότητές σας να τρώτε υγιεινά
  Όφελος καθαρού σπιτιού; Τρώω υγιεινά.Μια έρευνα που δημοσιεύτηκε σε ένα περιοδικό του Association for Psychological Science έδειξε ότι η φυσική τάξη, όπως αντιπροσωπεύεται από τακτοποιημένα περιβάλλοντα, επηρεάζει τις υγιείς επιλογές. Είναι πιο εύκολο να εντοπίσεις ένα μήλο σε έναν οργανωμένο χώρο παρά σε ένα χαοτικό δωμάτιο.

Επιπλέον, μια πρόσφατη μελέτη από ερευνητές στο Cornell University Food and Brand Lab διαπίστωσε ότι το να βρίσκεσαι σε ένα ακατάστατο περιβάλλον είναι αγχωτικό. Τα σνακ φαίνεται να είναι οι επιλογές μας όταν αναζητούμε παρηγοριά για τον ήδη πιεσμένο εαυτό μας.

Με βάση τα ευρήματα της έρευνας ο Brian Wansink, ο διευθυντής του Food and Brand Lab, εξηγεί ότι είναι πιθανό να τρώμε υπερβολικά όταν είμαστε σε κατάθλιψη για την κατάσταση, η οποία με τη σειρά της επηρεάζει την υγεία μας. Μια κακή διατροφική συνήθεια αργά ή γρήγορα θα καλύψει τη σωματική και ψυχική μας υγεία.

Έτσι, εάν αγχώνεστε ότι δεν έχετε ένα καθαρό σπίτι (ακόμα κι αν δεν το καταλαβαίνετε), μπορεί να επηρεάσει τις διατροφικές σας επιλογές.

 1. Καθαρό σπίτι = καλύτερος ύπνος
  καθαρό σπίτι = καλύτερος ύπνος.Είναι ξεκάθαρο ότι ένα υψηλό επίπεδο ακαταστασίας στα σπίτια μας προκαλεί άγχος και άγχος. Αυτό και μόνο αρκεί για να μας στερήσει έναν καλό ύπνο. Εκτός αυτού, υπάρχει ένας τρόπος που ο εγκέφαλος δεν μπορεί να είναι ήσυχος όταν υπάρχει ακαταστασία τριγύρω. Αυτό συμβαίνει επειδή για τον εγκέφαλο, η ακαταστασία σημαίνει ημιτελής εργασία. Δύσκολα μπορούμε να κοιμηθούμε καλύτερα όταν ο εγκέφαλός μας δεν είναι ήσυχος.

Σύμφωνα με μια έρευνα στην κρεβατοκάμαρα που διεξήχθη από το National Sleep Foundation το 2011, τα άτομα που έχουν τη συνήθεια να τακτοποιούν το κρεβάτι τους κάθε πρωί έχουν 19% περισσότερες πιθανότητες για καλύτερο ύπνο. Το εβδομήντα πέντε τοις εκατό των ερωτηθέντων παραδέχτηκε ότι ο ύπνος τους είναι ακόμα καλύτερος όταν το κρεβάτι τους είναι καθαρό και φρέσκο. Αυτό συμβαίνει γιατί κάποιος αισθάνεται σωματικά χαλαρός και άνετα σε ένα τέτοιο κρεβάτι.

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από έναν καλό ύπνο μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά. Ξυπνά κανείς με ανανεωμένο μυαλό, έτοιμος να κατακτήσει την πρόκληση της νέας μέρας. Δεν θα θέλουμε όλοι να δώσουμε τίποτα μόνο για να το πετύχουμε αυτό; Ένα σπίτι χωρίς ακαταστασία θα το κάνει!

 1. Καταπολεμήστε λοιμώξεις και ασθένειες
  Σταματάμε να πιστεύουμε ότι ο εσωτερικός αέρας μπορεί να είναι πιο μολυσμένος από τον εξωτερικό; Έχουμε πάντα επίγνωση της πιθανής ρύπανσης στο εξωτερικό περιβάλλον και στους δημόσιους χώρους. Ξεχνάμε ότι η υπ’ αριθμόν ένα απειλή μπορεί να βρίσκεται ακριβώς μέσα στα σπίτια μας.

Στην πραγματικότητα, η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ δίνει περισσότερες πληροφορίες στην ιδέα ότι οι εσωτερικοί χώροι είναι πιο μολυσμένοι από τους εξωτερικούς στον επίσημο ιστότοπό τους. Σύμφωνα με το ιστορικό τους για την ποιότητα του αέρα σε εσωτερικούς χώρους, ο αέρας σε πολλά αμερικανικά σπίτια είναι πιθανώς δύο έως πέντε φορές, ακόμη και μερικές φορές πάνω από 100 φορές πιο μολυσμένος από ό,τι έξω.

Σκεφτείτε την ποσότητα τρίχωμα, χνούδια, μούχλα, σκελετούς ζωύφιων και ακάρεα σκόνης που μπορεί να συγκεντρωθούν σε ένα σπίτι που δεν καθαρίζεται τακτικά. Ένα άτομο που περνά τον περισσότερο χρόνο του στο σπίτι θα τα εισπνέει όλα αυτά.

Δεν αποτελεί έκπληξη που θα παραπονιόταν κανείς για υποτιθέμενες αλλεργικές αντιδράσεις όπως συριγμό, τρέξιμο από τη μύτη, φαγούρα στα μάτια και άλλα προβλήματα. Πολλά από αυτά μπορούν να προληφθούν διατηρώντας ένα καθαρό σπίτι.

 1. Ενισχύστε την παραγωγικότητα
  παραγωγικόςΈνας παραγωγικός άνθρωπος είναι ένας ευτυχισμένος άνθρωπος. Το μυαλό μας λειτουργεί καλύτερα όταν υπάρχει λιγότερη ακαταστασία τριγύρω. Σύμφωνα με τα ευρήματα μιας μελέτης του Ινστιτούτου Νευροεπιστημών του Πρίνστον σχετικά με τις αλληλεπιδράσεις των μηχανισμών από πάνω προς τα κάτω και από κάτω προς τα πάνω στον ανθρώπινο οπτικό φλοιό, ένα σπίτι σε τυχαία κατάσταση είναι μια συνταγή για απόσπαση της προσοχής.

Χωρίς ακαταστασία σε ένα περιβάλλον, το μυαλό είναι πιο συγκεντρωμένο και μπορεί να αναλύσει γρήγορα τις πληροφορίες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αποτελεσματικότητα σε κάθε είδους εργασία.

συμπέρασμα

Αυτά τα οφέλη μπορεί να φθάσουν σε άλλες πτυχές της ημέρας. Για παράδειγμα, κάποιος θα εργάζεται γρηγορότερα, θα έχει χρόνο για ξεκούραση και μπορεί πραγματικά να διαθέτει χρόνο για να ετοιμάσει ένα υγιεινό γεύμα. Ένα τέτοιο άτομο είναι επίσης πολύ πιθανό να αποσυρθεί για ύπνο νωρίς, για να απολαύσει έναν άνετο ύπνο.

Το μάθημα είναι, για καθαρό μυαλό και πιο υγιή ζωή, κάντε ό,τι μπορείτε κατά τη διάρκεια της ημέρας για να διατηρήσετε το σπίτι σας καθαρό, τακτοποιημένο και τακτοποιημένο. Θα κάνει στο μυαλό και στο σώμα σας έναν κόσμο καλό.