Κολωνός: Μυστήριο καλύπτει τα αίτια της αυτοκτονίας 12χρονου – Τι είναι το “Blackout Challenge” του TikTok

Τι είναι το “Blackout Challenge” του TikTok


Το παιδί βρέθηκε απαγχονισμένο στο δωμάτιό του από τους γονείς του – Στο κινητό του 12χρονου ψάχνουν απαντήσεις οι Αρχές

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει το περιστατικό του θανάτου ενός παιδιού 12 ετών την περασμένη Παρασκευή 13 Μαΐου, στην περιοχή του Κολωνού, το οποίο βρέθηκε από τη μητέρα του απαγχονισμένο στο δωμάτιό του.

Οι Αρχές μιλούν για αυτοκτονία και προσπαθούν να κατανοήσουν την αιτία που οδήγησε το αγόρι στο να βάλει τέλος στην ζωή του.

Η αστυνομία ερευνά όλα τα ενδεχόμενα, έχοντας κατασχέσει το κινητό και το laptop του παιδιού, καθώς εκτιμάται ότι ο θάνατός του πιθανώς να σχετίζεται με το “Blackout Challenge” που λαμβάνει χώρα στην πλατφόρμα του TikTok.

Ο Αλέξανδρος Κανδρής, δημοσιογράφος του Λουτράκι365, που ανέδειξε το θέμα, μιλώντας στην ΕΡΤ, το περιστατικό συνέβη την Παρασκευή και έγινε γνωστό όταν οι γονείς του ειδοποίησαν ότι ο αδερφός του δεν θα λάβει μέρος στους προγραμματισμένους αγώνες για το περασμένο Σάββατο αγώνες παγκρατίου, στο Λουτράκι. Και το ίδιο το παιδί ήταν αθλητής του παγκρατίου, σωματώδες και γεροδεμένο για την ηλικία του γεγονός που κάνει τις αρχές να μην θεωρούν πιθανή την εκδοχή να έχει πέσει θύμα bullying.

Τι είναι το blackout challenge

Το blackout challenge ενθαρρύνει όσους συμμετέχουν να προκαλέσουν ασφυξία στον εαυτό τους, με κορδόνια ή καλώδιο, μέχρι να χάσουν προσωρινά τις αισθήσεις τους, να τραβήξουν βίντεο και στη συνέχεια να το ανεβάσουν στο Tik Tok.

Οι κίνδυνοι από το παιχνίδι είναι σοβαροί καθώς μπορεί να προκαλέσει εγκεφαλικές βλάβες, ακόμα και να αποβεί μοιραίο.