Ενα πολύ γευστικό φαγητό, γρήγορο στη παρασκευή του πανεύκολο και για αρχάριους. Το κοτόπουλο είναι ένα νόστιμο φαγητό με πολλές πρωτεΐνες και λίγες θερμίδες σίγουρα στο εβδομαδιαίο menu της οικογένειας που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή και θα εντυπωσιαστείτε από την απλότητά της και πόσο γρήγορα θα έχετε ένα γευστικότατο γεύμα.
Υλικά συνταγής
- 2 στήθη κοτόπουλου
- 1 πιπεριά πράσινη *
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 1 πιπεριά κίτρινη [προαιρετικά]
- 2 κρεμμύδια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- Σάλτσα γλυκόξινη εμπορίου
- Αλάτι – πιπέρι
- Λάδι
Εκτέλεση συνταγής
- Πλένουμε το στήθος κοτόπουλου και το κόβουμε τετράγωνα κομματάκια σε μέγεθος καρυδιού.
- Κόβουμε τις πιπεριές -όσες και ότι χρώμα θέλουμε- και τα κρεμμύδια σε μακρόστενα ή τετράγωνα κομμάτια [όπως επιθυμείτε]. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο.
- Βάζουμε σε ένα τηγάνι το λάδι και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε όλα τα προαναφερόμενα υλικά. Αν δεν θέλετε τα λαχανικά μισοψημένα κρουστά, βάλτε πρώτα τις πιπεριές και αφήστε τις να μαλακώσουν όσο θέλετε.
- Αλατοπιπερώνουμε και τσιγαρίζουμε το φαγητό μέχρι να θωρακισθεί.
- Το αφήνουμε για 10-15′ περίπου και μετά προσθέτουμε τη γλυκόξινη σάλτσα που αγοράζουμε έτοιμη από οποιοδήποτε σούπερ μάρκετ. Το αφήνουμε για άλλα 10′ σε μέτρια θερμοκρασία και σερβίρουμε με σπυρωτό ρύζι πιλάφι.
* Μπορείτε να παραλείψετε τα φρέσκα λαχανικά [πιπεριές και κρεμμύδι] και να βάλετε μόνο τη σάλτσα του εμπορίου. Θα γίνει και πάλι υπέροχο σε πολύ λιγότερο χρόνο.