Κρήτη: Από τις “δυσκολότερες υποθέσεις” στην Ελλάδα η εκτέλεση του 45χρονου

Μία από τις δυσκολότερες ως προς την εξιχνίαση υποθέσεις ανθρωποκτονίας που έχουν γίνει στην Κρήτη αλλά και στην Ελλάδα, είναι η υπόθεση που απασχολεί τις αστυνομικές αρχές του Ρεθύμνου αναφορικά με την ενέδρα θανάτου σε βάρος του 45χρονου άνδρα που βρέθηκε νεκρός μέσα στο αυτοκίνητό του στην Αρχοντική Ρεθύμνου.

Οι έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, συναντούν αρκετά εμπόδια και αυτό διότι, όπως σημειώνουν κύκλοι της αστυνομίας, η υπόθεση παρουσιάζει μεγάλο δείκτη δυσκολίας.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η δολοφονία του 45χρονου Λαμπρινού Σελλιανάκη δεν αφήνουν περιθώρια.

Το έγκλημα σημειώθηκε σε μία αρκετά ερημική τοποθεσία του Ρεθύμνου από την οποία περνούν το πολύ 2 – 3 άτομα και όχι σε καθημερινή βάση.

Η εξιχνίαση της ανθρωποκτονίας μοιάζει να είναι εξαιρετικά δύσκολη για τους αστυνομικούς που την χειρίζονται ενώ όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, η υπόθεση αυτή είναι πολύ πιο δύσκολη σε σχέση με άλλες τρανταχτές ανθρωποκτονίες που έχουν απασχολήσει, όχι μόνο την Αστυνομία στην Κρήτη αλλά και ολόκληρο το πανελλήνιο.

Ένα ακόμα στοιχείο που δεν βοηθά τους αστυνομικούς είναι το γεγονός ότι το άψυχο σώμα του 45χρονου εντοπίστηκε δύο ημέρες μετά μέσα στο αυτοκίνητό του.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα και με το πόρισμα του ιατροδικαστή το θύμα, έφερε πλήξη στον θώρακα από σκάγια που χρησιμοποιούνται στην θύρα για αγριογούρουνα.

Ο θάνατός του ήταν ακαριαίος σύμφωνα με τον ιατροδικαστή με τις αστυνομικές αρχές να είναι βέβαιος ότι ο δράστης ή οι δράστες έστησαν φονική ενέδρα στο θύμα έχοντας πρώτα παρακολουθήσει τις κινήσεις του.

Ο 45χρονος Λαμπρινός Σελλιανάκης ήταν το ένατο θύμα της πολυετούς αντεκδίκησης και με τον ίδιο τρόπο είχαν δολοφονηθεί και τα δυο αδέλφια του, το 1995 και το 2007. Μάλιστα, ήταν και οι τρεις ανίψια του διαβόητου δραπέτη φυλακών Βαγγέλη Σελιανάκη, που είχε «χρεωθεί» τουλάχιστον τρεις από τις εννέα δολοφονίες της βεντέτας και έβαλε ο ίδιος τέλος στη ζωή του, όταν εγκλωβίστηκε από πάνοπλους αστυνομικούς που τον αναζητούσαν επί 15 χρόνια.

Δώδεκα χρόνια μετά τον θάνατο του δραπέτη, ο ανιψιός του δέχθηκε φονική επίθεση ενώ βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο το οποίο χρησιμοποιούσε για να πηγαινοέρχεται στο ποιμνιοστάσιό του, σε ένα στενό χωμάτινο δρομάκι σε αγροτική περιοχή έξω από το χωριό.

Ωστόσο, οι έρευνες της Αστυνομίας δεν εστιάζονται στα παλιά χρόνια και στα όσα έγιναν τότε. Το βάρος πέφτει στο “σήμερα” και στο τί μπορεί να οδήγησε στην δολοφονία του…

ekriti.gr