Λασίθι: Το γλέντι μετατράπηκε σε τραγωδία -Παραδόθηκε ο δράστης που σκότωσε τον μπατζανάκη του

Nεκρός έπεσε ο αγροκτηνοτρόφος από την Ιεράπετρα, Γιώργος Νταγιάκος.

Από μπαλωθιά ο θάνατος του 32χρονου

Παραδόθηκε ο δράστης των πυροβολισμών που έπεσαν… σε γλέντι χθες το βράδυ (3/7) στο Καθαρό της Κρίτσας, στο Λασίθι της Κρήτης, που είχαν ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο 36χρονος Γιώργος Νταγιάκος από την Ιεράπετρα.

Πρόκειται για τον μπατζανάκη του, ηλικίας 32 ετών, ο οποίος δήλωσε σε κατάσταση σοκ στους αστυνομικούς ότι δεν κατάλαβε τι έχει γίνει και πώς έπεσε νεκρός ο 36χρονος συγγενής του. 

Το χρονικό της τραγωδίας

Ο 36χρονος βρέθηκε νεκρός στην άκρη του δρόμου. Λίγο πριν τις 8 το βράδυ ο άτυχος κτηνοτρόφος μεταφέρθηκε με ΙΧ αυτοκίνητο στην Κριτσά. Από εκεί το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που στο μεταξύ είχε φθάσει, τον παρέλαβε για να τον μεταφέρει στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου.

Ωστόσο ήταν αργά, αφού οι γιατροί που τον παρέλαβαν απλώς διαπίστωσαν το θάνατο του. Μάλιστα ο 36χρονος άνδρας είχε πυροβοληθεί και αυτός ο πυροβολισμός είχε προκαλέσει τον θάνατό του. 

Λασίθι

Σύμφωνα με το neakriti, αρχικά έγινε γνωστό ότι ο 36χρονος άνδρας βρέθηκε στην άκρη του δρόμου, με τραύμα από πυροβόλο όπλο, από δύο γυναίκες, οι οποίες ειδοποίησαν τους κατοίκους του χωριού, που τον μετέφεραν μέχρι την Κριτσά. 

Στη συνέχεια κάποιες άλλες πληροφορίες ήθελαν τον άνδρα να είχε βληθεί από συγγενή του, πιθανότατα κατά λάθος, κατά τη διάρκεια γλεντιού στο οποίο συμμετείχαν και οι δύο άνδρες. Μάλιστα, ο άνθρωπος που παραδόθηκε στην Αστυνομία είναι ο μπατζανάκης του θύματος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο 36χρονος αγροκτηνοτρόφος Γιώργος Νταγιάκος, που έπεσε νεκρός είχε χθες μεταβεί στο Καθαρό για να βοηθήσει συγγενείς του κτηνοτρόφους στις κουρές των κοπαδιών.

Γλέντι και άφθονο αλκοόλ

Όπως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις, τις κουρές ακολούθησε γλέντι, με κατανάλωση άφθονου αλκοόλ. Όλοι οι συμμετέχοντες στο γλέντι φέρονται να είχαν καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ. Όπως επίσης συνηθίζεται, αφού οι άνδρες είχαν «έρθει στο κέφι», βγήκαν και τα πυροβόλα όπλα και άρχισαν οι γνωστές μπαλοθιές. 

Άγνωστο υπό ποιες ακριβώς συνθήκες και με ποιον τρόπο, κατά τη διάρκεια των άσκοπων πυροβολισμών, ο 36χρονος τραυματίστηκε θανάσιμα από βολίδα πυροβόλου όπλου (πιστολιού) αν και άλλες πληροφορίες θέλουν το μοιραίο τραύμα να προήλθε από σκάγια κυνηγετικής καραμπίνας. 

Οι αστυνομικές αρχές από την πρώτη στιγμή πήγαν στο οροπέδιο με ισχυρές δυνάμεις, προκειμένου να διαπιστώσουν τι ακριβώς έχει συμβεί.

Ο δράστης της ανθρωποκτονίας αναζητείτο από τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. ενώ αργά το βράδυ της Τετάρτης παραδόθηκε στις Αρχές και παραδέχτηκε ότι από το όπλο του ίδιου βγήκε η σφαίρα που σκότωσε τον 36χρονο.