Με αυτά τα 5 μυστικά θα δημιουργήσεις επιπλέον χώρο στη ντουλάπα σου

Εάν θέλεις περισσότερο χώρο η ανανέωση επιβάλλεται.«Το μεγαλύτερο μυστικό για να αποκτήσεις περισσότερο χώρο στην ντουλάπα σου είναι να την «ξεκουράσεις»!

Αν η γκαρνταρόμπα σου πλέον «ασφυκτιά» ακολούθησε αυτές τις συμβουλές κι εξοικονόμησε επιπλέον χώρο.

Ποια δεν ονειρεύεται μια walkikg closet για τα ρούχα, αξεσουάρ και παπούτσια της; Αλλά και να μην έχεις μια τέτοια ντουλάπα θα ήθελες έστω να είχες λίγο χώρο παραπάνω. Μπορείς να μεγιστοποιήσεις τον χώρο που έχεις και μπορεί να μη σου δώσει τεχνικά μια μεγαλύτερη ντουλάπα, όμως θα σου δώσει επιπλέον χώρο αποθήκευσης. Ειδικοί συμβουλεύουν τι πρέπει να κάνεις και πώς να αξιοποίησεις το κάθε εκατοστό στην πολύτιμη γκαρνταρόμπα σου.

3 χρήσιμες συμβουλές για να είσαι στυλάτη με ρούχα που έχεις ήδη στη ντουλάπα σου

1. Declutter
Εάν θέλεις περισσότερο χώρο η ανανέωση επιβάλλεται.«Το μεγαλύτερο μυστικό για να αποκτήσεις περισσότερο χώρο στην ντουλάπα σου είναι να την «ξεκουράσεις»! Βγάλε τα πάντα από την ντουλάπα σου και εννοώ τα πάντα! Ξεκινήστε να βλέπετε τα πάντα. Οτιδήποτε δεν σας ταιριάζει αυτήν τη στιγμή, μπορείτε να το δωρίσετε, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κουρέλια ή να πεταχτεί. Εάν με κάτι δεν αισθάνεστε άνετα ή δεν σας κάνει να αισθάνεστε καλά στο σώμα σας, δωρίστε το», λέει η Shantae Duckworth, επαγγελματίας διοργανωτής και ιδρυτής του Shantaeize Your Space.

2. Επαναξιολόγησε τις κρεμάστρας σου
Χρειάζεσαι αυτή τη λεπτή μεταξωτή μπλούζα να την έχεις σε μια χοντρή ξύλινη κρεμάστρα; Επαναξιολόγησε λοιπόν τη συλλογή από τις κρεμάστρες σου. Οι Spruilles προτείνουν να χρησιμοποιείς λεπτές κρεμάστρες και γάντζους κρεμάστρας. «Είτε λαστιχένιες είτε βελούδινες, οι λεπτές κρεμάστρες θα διπλασιάσουν τον χώρο της ντουλάπας σας και θα διατηρήσουν τα ρούχα σας τακτοποιημένα, χωρίς να πέφτουν. Οι γάντζοι κρεμάστρας σάς επιτρέπουν να γαντζώσετε ένα ρούχο σε μια άλλη κρεμάστρα, δημιουργώντας επίσης επιπλέον χώρο ενώ κρέμεστε σαν αντικείμενα μαζί».

Κρεμάστρες

3. Επένδυσε στην οργάνωση των ντουλαπιών
Οι διοργανωτές ντουλαπιών μπορούν να αλλάξουν σημαντικά το παιχνίδι. «Όπως τα συρτάρια, αυτοί οι χώροι σάς επιτρέπουν να αποθηκεύετε διπλωμένα αντικείμενα που θα κρεμάτε τακτικά, όπως τζιν, πουλόβερ και τοπ. Σε αντίθεση με τα κρεμαστά αντικείμενα, η χρήση μιας κρεμαστής οργάνωσης ντουλάπας καταλαμβάνει ένα κλάσμα του ίδιου χώρου», λέει ο Siobhan Alvarez, ειδικός στον τρόπο ζωής και DIY και ιδρυτής της She Shines Media στο Real Simple.

4. Χρησιμοπoίησε κάθε εκατοστό
Οι Spruilles προτείνουν να εξερευνήσεις πώς να χρησιμοποιήσεις και το τελευταίο κομμάτι του χώρου. «Είτε πρόκειται για γάντζους, είτε για αιωρούμενα ράφια, χρησιμοποιήστε τον κενό χώρο στον τοίχο για να κρεμάσετε καπέλα, ζώνες ή κοσμήματα σε γάντζους ή για να προσθέσετε κουτιά για ελαφριά αντικείμενα όπως κασκόλ, καλσόν ή καπέλα».

5. Πρόσθεσε μια επιπλέον μπάρα και ράφια
Αξιολόγησε τον κατακόρυφο χώρο. Ανάλογα με την ντουλάπα σου και το μήκος των ρούχων σου, μπορεί να προσθέσεις μια επιπλέον μπάρα κάτω από το τρέχον σου. Ίσως χρειαστεί να μετακινήσεις την τρέχουσα μπάρα της ντουλάπας προς τα πάνω, αλλά αυτή είναι μια εύκολη και φθηνή επιλογή.

Εάν έχεις πολλά επιπλέον αντικείμενα όπως παπούτσια, μπορείς επίσης να προσθέσεις επιπλέον ράφια κάτω ή πάνω από την κρεμαστή μπάρα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να μετρήσεις και να γίνεις δημιουργική.