Μεγάλη ουκρανική επίθεση στο μέτωπο της Ζαπορίζια – Αναφορές για αρματομαχίες μεταξύ ρωσικών και δυτικών αρμάτων μάχης

Εκτεταμένη επιθετική ενέργεια των ουκρανικών δυνάμεων καταγράφεται τις τελευταίες ώρες στο μέτωπο της Ζαπορίζια όπως αναφέρουν πληροφορίες. Η επιθετική αιχμή των ουκρανικών δυνάμεων κινείται προς την πόλη Pyatikhatki στην επαρχία του Ντνιπροπετρόβσκ και μάλιστα παρά  τις απώλειες οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν διεισδύσει στα πρώτα σπίτια της πόλης.

Άλλη ουκρανική επίθεση στο Βασιλέφσκι πόλη στην περιφέρεια της Ζαπορίζια αποκρούστηκε από τις ρωσικές δυνάμεις οι οποίες φέρνουν ενισχύσεις στην περιοχή.

Όπως αναφέρεται υπάρχουν και συγκρούσεις μεταξύ αρμάτων μάχης των δύο πλευρών, δηλαδή κυρίως δυτικών αρμάτων μάχης τα οποία βρίσκονται στην κατοχή των ουκρανικών δυνάμεων και ρωσικών.

Προφανώς αυτό είχε στη σκέψη του ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν ο οποίος μίλησε σήμερα για «κάψιμο» των δυτικών αρμάτων μάχης λέγοντας πως η Ουκρανία έχει χάσει 186 από αυτά μαζί με 418 ΤΟΜΑ.

Στο μεταξύ και τα 50 σουηδικά ΤΟΜΑ CV90  έχουν παραδοθεί στις ουκρανικές δυνάμεις τα οποία όμως δεν έχουν ακόμη χρησιμοποιηθεί στην ουκρανική αντεπίθεση.