Μήπως κοιμάσαι με πιασμένα μαλλιά; Δες τι πρέπει να προσέχεις πριν τα καταστρέψεις

Μπορεί να σου φαίνεται ασήμαντο, αλλά αν κοιμάσαι με πιασμένα μαλλιά αποδεικνύεται ότι είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία τους.

Μπορεί να σου φαίνεται ασήμαντο, αλλά αν κοιμάσαι με πιασμένα μαλλιά αποδεικνύεται ότι είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία τους.

Μεταξύ όλων των τελετουργιών που ακολουθούμε λίγο πριν πέσουμε στο κρεβάτι, υπάρχουν συνήθειες που πρέπει να αποφύγουμε αλλά και κάποιες που πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα. Συχνά σκεφτόμαστε την περιποίηση του δέρματος, αλλά τι γίνεται με μια ρουτίνα ύπνου που προάγει την υγεία των μαλλιών μας; Να τα έχουμε πιασμένα ή να τα αφήσουμε χαλαρά; Ιδού η απορία…

μαλλιά τρίχαPIN IT

Μαλλιά πάνω ή κάτω;

Αν θέλεις να κοιμάσαι καλά χωρίς καμία ταλαιπωρία, η καλύτερη επιλογή είναι να δέσεις τα μαλλιά σου. Τουλάχιστον αυτό συμβουλεύει ο κομμωτής του «Queer Eye» (Netflix), Jonathan Van Ness.  Στο TikTok του, εξηγεί ότι τα μαλλιά «κολλάνε» ανάμεσα στο μαξιλάρι και τη θερμότητα του σώματος όλη τη νύχτα. Το τελικό αποτέλεσμα;

Διάβασε επίσης: Πώς να λούζεις τα μαλλιά σου με λιγότερο σαμπουάν αυξάνοντας όμως την αποτελεσματικότητά του

Όταν ξυπνάς, έχεις την αίσθηση ότι έχεις βρώμικα μαλλιά και νιώθεις iδρωμένη, Επιπλέον, τα μαλλιά σου τρίβονται στα σεντόνια όλη τη νύχτα, με αποτέλεσμα να στεγνώνουν και να χάνουν τη λάμψη τους. Ως αποτέλεσμα, τα μαλλιά γίνονται εύθραυστα με περιορισμένη ανάπτυξη. Σύμφωνα με τον Van Ness, είναι σαν να έχουν σιδερωθεί. Ωστόσο, η σύστασή του έρχεται σε αντίθεση με πολλούς επαγγελματίες μαλλιών που συμβουλεύουν να μην έχουμε πιασμένα τα μαλλιά μας καθώς μια σφιχτά τραβηγμένη κοτσίδα μπορεί να προκαλέσει σημαντικό σπάσιμο.

Δες πώς μπορείς να εξασφαλίσεις καλή προστασία των μαλλιών

Για να αποφύγετε τυχόν ατυχίες, o Jonathan Van Ness.  προτείνει τα ακόλουθα βήματα:

μαλλιά κοτσίδα

Πρώτον, μην δένεις πολύ σφιχτά τα μαλλιά σου, επίλεξε μια χαλαρή αλογοουρά. Στη συνέχεια, τύλιξε το μήκος των μαλλιών σου σε  κότσο, κατά προτίμηση ασφαλισμένο με ένα φαρδύ σατέν scrunchie. Τέλος, πέρασε τα δάχτυλά σου πάνω από το τριχωτό της κεφαλής για να απελευθερώσεις τυχόν υπολειπόμενη ένταση. Πράγματι, ένα χτένισμα που είναι πολύ σφιχτό μπορεί να προκαλέσει διάφορους βαθμούς τριχόπτωσης, μέχρι και αλωπεκία.