Μόσχα για ουκρανικούς πυραύλους στην Πολωνία: «Απόπειρα πρόκλησης άμεσης στρατιωτικής σύγκρουσης μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας»

Oι Ρώσοι βλέπουν ουκρανική προβοκάτσια

Ο επικεφαλής της μόνιμης ρωσικής αποστολής στον ΟΗΕ Ντμίτρι Πολιάνσκι μετά την αμερικανική παραδοχή ότι οι πύραυλοι που χτύπησαν το πολωνικό έδαφος ήταν ουκρανικοί είπε ότι πρόκειται για απόπειρα ανάφλεξης πολεμικής σύγκρουσης με το ΝΑΤΟ, δείχνοντας προς την πλευρά του Κιέβου.

«Υπάρχει μια απόπειρα να προκληθεί άμεση στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας, η οποία θα έχει επιπτώσεις σε όλο τον κόσμο», έγραψε ο επικεφαλής της ρωσικής αποστολής στον ΟΗΕ στον λογαριασμό του στο Telegram.

Οι ΗΠΑ πριν από λίγο μέσω των δηλώσεων του Τζο Μπάιντεν αλλά και των διαρροών Αμερικανών αξιωματούχων, δεν «βλέπουν» ρωσική εμπλοκή πίσω από τα πυραυλικά χτυπήματα στα πολωνο-ουκρανικά σύνορα και εν συνεχεία παραδέχονται ότι ο πύραυλος ήταν ουκρανικός.

Η Πολωνία επιχειρεί να τα «μαζέψει» και η ίδια με τον πρόεδρο της χώρας, Αντρέι Ντούντα να μιλά για μη ύπαρξη «αδιάσειστων αποδείξεων», ενώ το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας σημειώνει ότι ο πύραυλος ήταν ρωσικής κατασκευής.

Όμως, ο πύραυλος ήταν ρωσικής κατασκευής αλλά αυτό δεν σήμαινε πως ήταν… ρωσικής κατοχής και χρήσης.

Το ενδεχόμενο να επρόκειτο για ουκρανική προβοκάτσια υπάρχει καθώς αμέσως μετά την πτώση των πυραύλων σε πολωνικό έδαφος, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι αναφέρει ότι «είχε προειδοποιήσει ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί».

«Ο τρόμος δεν περιορίζεται στα εθνικά μας σύνορα. Ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν την Πολωνία… Εκτόξευση πυραύλων σε έδαφος του ΝΑΤΟ. Αυτή είναι μια ρωσική πυραυλική επίθεση στη συλλογική ασφάλεια! Αυτή είναι μια πολύ σημαντική κλιμάκωση. Πρέπει να δράσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος Ζελένσκι.

Με λίγα λόγια, οι Ουκρανοί επεδίωκαν κλιμάκωση μίας κρίσης μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας αδιαφορώντας για τις συνέπειες σε όλο τον πλανήτη.