Τα απροσδόκητα οφέλη της προσθήκης μερικών κουταλιών ελαιόλαδου στα μαλλιά σας

Το ελαιόλαδο. Πώς να το χρησιμοποιήσετε ως θεραπεία

Τα όμορφα μαλλιά αποτελούν, αναμφίβολα, σημάδι καλής υγείας. Με τους κατασκευαστές προϊόντων περιποίησης μαλλιών να υπόσχονται ότι τα νέα σαμπουάν ή μαλακτικά θα αποκαταστήσουν τα κατεστραμμένα μαλλιά, η επίτευξη του ίδιου αποτελέσματος είναι δυνατή με ένα απλό και φυσικό συστατικό που όλες έχετε στο σπίτι. Το ελαιόλαδο.

Στη μαγειρική το ελαιόλαδο φημίζεται για τη γήινη γεύση που προσθέτει στα πιάτα. Η μεσογειακή διατροφή καλωσορίζει μια αφθονία υγιεινών λιπαρών, όπως τα ωμέγα-3, και μπορεί, επίσης, να αποτελέσει το κλειδί για την αποκατάσταση της υγείας των μαλλιών.

Από την άλλη πλευρά, οι μεσογειακές γυναίκες χρησιμοποιούν το ελαιόλαδο στη φροντίδα των μαλλιών εδώ και αιώνες, ενώ το Hairfinity επισημαίνει τη σημασία της φροντίδας του τριχωτού της κεφαλής για την προώθηση της υγείας των μαλλιών και προτείνει τη χρήση του ελαιολάδου ως θεραπεία.

Το ελαιόλαδο αντιμετωπίζει με φυσικό τρόπο τα ξηρά μαλλιά

Υπάρχουν περισσότερα από 200 βιοενεργά συστατικά που βρίσκονται στο ελαιόλαδο και μπορούν να προσφέρουν τις ευεργετικές τους ιδιότητες στα μαλλιά, αναφέρει το eMediHealth.

Το παχύρρευστο έλαιο διεισδύει και ενυδατώνει το ξηρό τριχωτό της κεφαλής, βοηθώντας στην εξάλειψη της φολιδωτής πιτυρίδας. Το ελαιόλαδο είναι, επίσης, ένα φυσικό καταπραϋντικό για τις κατεστραμμένες άκρες και κάνει θαύματα όταν χρησιμοποιείται ελαφρά ως φυσική ενυδατική κρέμα. Εάν έχετε υψηλή πυκνότητα μαλλιών και μπούκλες με υφή, μπορεί να ωφεληθείτε περισσότερο από όσους έχουν άλλους τύπους μαλλιών.

Θεραπεία μαλλιών με ελαιόλαδο

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να δημιουργήσετε μια θεραπεία μαλλιών με ελαιόλαδο. Για ξηρά μαλλιά και τριχωτό της κεφαλής, το MindBodyGreen προτείνει μια τελετουργία πριν από το σαμπουάν, παίρνοντας μια μέτρια ποσότητα στο χέρι και διανέμοντάς την ομοιόμορφα από τη ρίζα προς τις άκρες. Χαρίστε στον εαυτό σας ένα μικρό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής και φορέστε ένα σκουφάκι ή σκουφάκι ντους για 15 λεπτά πριν το λούσιμο.

Εναλλακτικά, μπορείτε να συνεχίσετε την κανονική ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σας, λούζοντας πρώτα και προσθέτοντας σταγόνες ελαιόλαδου στο conditioner σας για λάμψη και υγρασία. Το Hairfinity συνιστά να ζεστάνετε ελαφρά το λάδι για να το χρησιμοποιήσετε ως θεραπεία με ζεστό λάδι, τόσο για τα μαλλιά όσο και για το τριχωτό της κεφαλής.

Αυτό που θα συνειδητοποιήσετε μόλις το προσθέσετε στη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σας είναι το ότι το ελαιόλαδο είναι ένας φυσικός τρόπος για να αποκαταστήσετε την υγεία των μαλλιών σας, το οποίο σας δίνει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσετε την ψαλίδα και να επιτρέψετε στα μαλλιά σας να αναπτυχθούν.