Ν.Μεντβέντεφ: «Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα διαρκέσει δεκαετίες …

«Αλλιώς θα έχουμε τρία χρόνια εκεχειρία, δυο χρόνια πολέμου και πάλι από την αρχή».

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε ότι ο ο πόλεμος στην Ουκρανία ενδέχεται να διαρκέσει δεκαετίες, με περιόδους μαχών που θα διακόπτονται από εκεχειρίες, μετέδωσε χθες Πέμπτη το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Ο Ν.Μεντβέντεφ, που είναι σήμερα αντιπρόεδρος του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας της Ρωσίας, έκανε την δήλωση αυτή κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Βιετνάμ.

«Αυτή η σύγκρουση θα διαρκέσει πάρα πολύ καιρό, πιθανότατα δεκαετίες», είπε ο Ν.Μεντβέντεφ, σύμφωνα με το RIA. «Όσο υπάρχει τέτοια κυβέρνηση εκεί, θα έχουμε (…) τρία χρόνια εκεχειρία, δυο χρόνια πολέμου και πάλι από την αρχή»,.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως η Ουκρανία δεν έχει κανέναν μέλλον στην σημερινή της μορφή. Είναι αναγκαίο να καταστραφεί η ουσία και η φύση της ναζιστικής κυβέρνησης του Κιέβου».

Ο Ν.Μεντβέντεφ επί της ουσίας αποκάλυψε πως δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη όσο η Ουκρανία θα έχει τον ίδιο κυβερνητικό προσανατολισμό.

Αυτό σημαίνει πως οι Ρώσοι δεν θα περιοριστούν μόνο στο 20% των εδαφών που έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους (μαζί με την Κριμαία).

Ο βασικός τους στόχος είναι όλες οι περιοχές με έντονο ρωσόφωνο στοιχείο και εν συνεχεία η υπόλοιπη Ουκρανία να είναι μία ουδέτερη ζώνη ανάμεσα στην Ρωσία και το ΝΑΤΟ.