Νέο 2008; «Κατέρρευσε» ο «κολοσσός» Hertz λόγω κορωνοϊού – 26.000 άνθρωποι «στο δρόμο» εν μία νυκτί!

«Κανόνι» βάρεσε μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες στον κόσμο, η εταιρία ενοικίασης αυτοκινήτων Hertz
«Κατέρρευσε» ο «κολοσσός» Hertz λόγω κορωνοϊού - 26.000 άνθρωποι «στο δρόμο

«Κανόνι» βάρεσε μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες στον κόσμο, η εταιρία ενοικίασης αυτοκινήτων Hertz, αυξάνοντας την ανησυχία για μία παγκόσμια οικονομική κρίση χειρότερη με αυτή του 2008.

«Ο αντίκτυπος της Covid-19 στη ζήτηση ταξιδιών ήταν ξαφνικός και δραματικός, επιφέροντας πτώση στα έσοδα της εταιρείας και στις μελλοντικές κρατήσεις».

Η Hertz αναφέρει πως έλαβε «άμεσα μέτρα» δίνοντας προτεραιότητα στην υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων καθώς και των πελατών της. Σταμάτησε  «όλες τις μη ουσιώδεις δαπάνες».

Η εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων Hertz, έχει πληγεί σκληρά από τον αντίκτυπο της πανδημίας του κορωνοϊού, ανακοίνωσε χθες, Παρασκευή, το βράδυ την υπαγωγή της στο αμερικανικό καθεστώς χρεοκοπίας, που αφορά τις επιχειρήσεις της στις ΗΠΑ και τον Καναδά.

«Ωστόσο η αβεβαιότητα παραμένει όσον αφορά την επιστροφή των εσόδων και την πλήρη επαναλειτουργία της αγοράς (…) πράγμα που κατέστησε απαραίτητη τη σημερινή ενέργεια», προσθέτει.

Οι κύριες διεθνείς περιφέρειες, όπου και επιχειρεί η Hertz, ιδιαίτερα η Ευρώπη, η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία, δεν περιλαμβάνονται σ’ αυτή τη λεγόμενη διαδικασία του κεφαλαίου 11 του αμερικανικού πτωχευτικού κώδικα

Η εταιρεία λειτουργεί σε ΗΠΑ και Καναδά με τρία διαφορετικά σχήματα – την Hertz, την Dollar και την Thrifty and Firefly.

Ήδη 12.000 υπάλληλοι έχουν λάβει ειδοποίηση απόλυσης και ακόμα 4.000 βγαίνουν σε υποχρεωτική άδεια. Στις ΗΠΑ, η Hertz απασχολεί συνολικά 38.000 εργαζόμενους αλλά μόλις το 25% εκπροσωπείται από σωματεία. 

Στις 21 Απριλίου, η Hertz είχε καταργήσει 10.000 θέσεις εργασίας στη βόρεια Αμερική, το 26,3% του παγκόσμιου δυναμικού της, για να κάνει οικονομίες αντιμέτωπη με τις αβεβαιότητες που δημιουγούνται από την πανδημία του κορονοϊού, όπου και παραλύει την οικονομία.

Δηλαδή σε λιγότερο από ένα μήνα 26.000 άνθρωποι έμειναν στο δρόμο! 

Η προσφυγή στο άρθρο 11 επιτρέπει σε μια επιχείρηση, που δεν καταφέρνει πλέον να αποπληρώνει το χρέος της, να αναδιαρθρωθεί προστατευμένη από τους πιστωτές.