Νομάρχης Αδριανούπολης: «Οι Έλληνες μας έστησαν ενέδρα στο ποτάμι – 12 άτομα εξαπέλυσαν σφοδρά πυρά κατά ανδρών μας»

Νομάρχης Αδριανούπολης: «Οι Έλληνες μας έστησαν ενέδρα στο ποτάμι - 12 άτομα εξαπέλυσαν σφοδρά πυρά κατά ανδρών μας»
Νομάρχης Αδριανούπολης: «Οι Έλληνες μας έστησαν ενέδρα στο ποτάμι - 12 άτομα εξαπέλυσαν σφοδρά πυρά κατά ανδρών μας»

Διαφορετική εκδοχή για το επεισόδιο στα Λάβαρα στον Έβρο παρουσιάζει η Άγκυρα καθώς ο νομάρχης Αδριανούπολης με ανακοίνωσή του το πρωί της Παρασκευής ισχυρίζεται πως «10 με 12 Έλληνες με στολή παραλλαγής άνοιξαν πυρ παρενόχλησης (πυροβολισμοί στον αέρα) κατά λέμβου της ειδικής δύναμης της αστυνομίας στον Έβρο».

Πιο συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση της νομαρχίας της Αδριανούπολης επισημαίνεται «η ειδική δύναμη της αστυνομίας μας την ώρα της περιπολίας της με σκάφος στον ποταμό εντόπισε στην τουρκική όχθη ένα πτώμα μετανάστη και οι άνδρες της περιπόλου άρχισαν να τον βιντεοσκοπούν. Την ώρα της βιντεοσκόπησης τα 10 με 12 άτομα με στολή παραλλαγής που βρίσκονταν στην ελληνική όχθη άνοιξαν πυρ παρενόχλησης (στον αέρα). Η ειδική δύναμη της αστυνομίας απάντησε επίσης με πυροβολισμούς στον αέρα και το επεισόδιο έληξε εκεί. Αυτό το επεισόδιο συνέβη την Πέμπτη 4 Ιουνίου στις 17.30».

Η ελληνική πλευρά αρνείται την τουρκική εκδοχή και αναφέρει ότι ομάδα Τούρκων στρατοχωροφυλάκων άρχισε να πυροβολεί κατά ελληνικής περιπόλου στα Λάβαρα.

Συγκεκριμένα χθες το απόγευμα, Τούρκοι στρατοχωροφύλακες έριξαν προς την πλευρά ελληνικής στρατιωτικής περιπόλου.

Το περιστατικό έγινε κατά τις 18:00-19:00. Η ελληνική πλευρά δεν απάντησε όπως αναφέρουν στρατιωτικές πηγές.